2015. október 30., péntek

Novemberi előrejelzés: A befelé fordulás & a változások hónapja

Őszutóján a természet elmúlásával, a tél közeledtével általában a mi hangulatunk is egyre komorabb lesz. Azonban a novemberi bolygómozgások és események mégis nagyon izgalmasnak ígérkeznek, például Tízmilliószoros Teremtőnap és péntek 13. is lesz a hónapban. Tudatossággal most igen erősen befolyásolhatjuk, mi történjen velünk. Sokunkon egyfajta transzformáció mehet végbe, mely által teljesen másnak láthatnak majd minket, mint idáig.


November 2-án a Merkúr, a kommunikációért felelős bolygó a szenvedélyes Skorpióba lép. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatcentrikus Mérleg után inkább belefelé fordulás jellemezhet minket. Az eddig megoldatlan (leginkább félelmeinkkel, kényszereinkkel kapcsolatos) kérdéseinkre a válasz keresése igen fontossá válik most. Azaz a kifelé áradó információcsere helyett az elmélyült kutatás és a megismerés kerülnek központba mindannyiunknál egészen nov.20.-ig.

Másnap, november 3-án a Mars és a Vénusz a Szűz jegyében találkoznak. A Mars ösztönössége és a Vénusz vonzása leginkább a szexualitás és a kreativitás irányába terelhetnek minket, de mindezt csakis a Szűz racionális keretei között. Tehát bármit, amit most szükségesnek, kívánatosnak találunk, szorgos munkával meg is tudjuk szerezni. Teljesen új ötleteink támadhatnak, melyek a gyakorlatban is jól megvalósíthatóak lesznek. Viszont mindenképp kerüljük ezen a héten az élvezethajhászatot és -az elsősorban anyagi- pazarlást.
És nefeledjétek, ezen a napon van az év utolsó tízmilliószoros napja, amikor minden – pozitív & negatív- gondolatunk hatványozottan hat!

November 8-án a Vénusz átvált a Mérlegbe, és ezzel egyben saját uralkodó jegyébe. Vagyis most a nőiség és esztétika bolygója jól „kiélheti” a kapcsolatok ápolására vontakozó energiáit, a diplomáciai érzékét és a harmónia iránti törekvéseit is. Az emberek közötti empátia pedig ezáltal jelentősen megnövekedhet.

kép forrása: emergenetics.com

November 11-én Újhold lesz a szenvedélyes Skorpió jegyében. Ráadásul ugyanezen a napon ünnepli 1. születésnapját a Pozitív kisugárzás blogja. Mivel a Facebook oldal szülinapi játékán sokan szerettétek volna megnyeri az asztrológiai elemzést, úgy döntöttem, még egy nyereményjátékot hirdetek! Részletek hamarosan ;)
Ez az Újhold egy teljes transzformációt hoz magával, hogy végleg megszabadulhassunk félelmeinktől és esetleges kényszereinktől. Ha megpróbálunk vágyaink mögé tekinteni, beláthatjuk, hogy nem mindig az akaratérvényesítés a legjobb, ami történhet. Hanem az elengedés olykor sokszor több szabadságot adhat nekünk... Aki kedvet érez, próbálja ki, csinálja meg az Újhold meditációt.

November 12-én a Mars is követi a Vénuszt a Mérlegbe. Ez a váltás ennek az aktív energiájú bolygónak viszont már nem lesz olyan kedvező. Hiszen a Mars, mint a harciasság jelképe kimondottan feszélyezve érezheti magát a diplomácia jegyében. De így legalább minden ereje a kapcsolatainkra koncentrálódik majd, amiből később még előnyt kovácsolhatunk.

November 18-án a misztikus Neptunusz megfordul, és újra előrefelé veszi az irányt. Vagyis a Neptunusz bolygóval összefüggésbe hozható tevékenységek, mint például az áloméletünk, intuitív oldalunk, spirituális énünk, mind újra dinamikus fejlődésnek indulhatnak. De vigyázat, ugyanígy a csalás-ámítás, az árulás és a káosz is újra felütheti fejét környezetünkben.

November 20-án a Merkúr elhagyja a Skorpiót és a kalandvágyó Nyilasba lép. A saját elképzeléseinken túllépve óriási ötletek járhatnak a fejünkben és nagyon optimista jövőbeli célkitűzéseket tehetünk. Anélkül, hogy kedveteket szegném azért óvatosságra intenék mindenkit: csak addig nyújtózkodjunk, míg a takarónk elér, különösen ha kölcsönökről vagy anyagi dolgokról van szó.


2 nappal később, november 22-én a Nap is a filozófikus Nyilasba vált. A nyitittság, a tolerancia, a nagylelkűség erősebben jelen lesz a következő 4 hétben. Sőt, merészebbek, kalandvágyóbbak is lehetünk. A Nyilas mozgékonyságának hála az utazások és az őszi-téli sportok is fellendülhetnek ebben az időszakban.

November 25-én Telihold lesz az Ikrekben. A Nap és a Szaturnusz a szemközti jegyből, a Nyilasból fékezik az optimizmust, a lelkesedést, így ez a Telihold leginkább ötleteink megvalósíthatóságának vizsgálatáról fog szólni. Ugyanakkor a kapcsolatok továbbra is nyomatékos szerepet játszanak ebben az energiakavalkádban. A bűbájok és a Telihold meditáció segíthetnek nekünk, hogy ezeket az energiákat a javunkra fordíthassuk.

November 26-án a Szaturnusz és a Neptunusz feszült kapcsolatba kerülnek egymással. Utoljára körülbelül 9 évvel ezelőtt éreztette hatását egy hasonlóan ingerlő fényszög. Talán visszatérhetnek életünkbe az akkori témák. Vallási és spirituális kérdések merülhetnek fel, a különböző nézetet vallók között akár éles viták is alakulhatnak. 2016-ban még két alkalommal (júniusban és szeptemberben) jön elő ugyanez a probléma, és a végén a racionalitás, a materiális érdekek kerekedhetnek felül bennünk.

November 28-án a Chiron hátráló mozgásából ismét előreindul a Halak jegyben. A Chiron gyógyító hatásának köszönhetően most a lelki felismeréseink segítségével olyan fejlődés és tudás birtokába kerülhetünk, melyek korábbi sebeinket végleg beforraszthatják.

Kellemes novembert kívánok Mindannyiotoknak! :)
Sebestyén Ági

2015. október 24., szombat

2015. október 27.: Telihold a Bikában - Biztonság, ragaszkodás, elengedés

A Bika Telihold az anyagi-lelki értékek és a biztonság kérdésére hívja fel a figyelmünket. A kényelmet most ki kell zárni döntéseinkből azért, hogy elkerüljük a későbbi csapdákat és csalódásokat. Az ebben az időszakban útjára indított befektetéseink csak hosszabb távon térülnek meg, de mindenképp sikert ígérnek!


A mostani Telihold a szilárd Bika-Skorpió tengelyen jön létre, és elsősroban a kötődéseinket, megbízhatóságunkat, önmagunkkal és másokkal szembeni becsületességünket, életörömünket és az élet 5 érzékkel való megtapasztalását állítja majd előtérbe. Bár nagy lehet a kísértés, nem szabad attól félnünk, hogy ha a rugalmasabb megoldást választjuk, akkor lemaradunk valamiről, vagy akár elveszíthetünk valamit.
Egyértelműen ki kell lépni a komfortzónánkból, ez lesz az, ami a Telihold igazi feszültségét érzékelteti majd lelkünkben. De gondoljuk csak végig, hogy amíg nem mondunk nemet egy régi vagy nem működő dologra, addig nem is tudunk teret engedni az újnak!


Tegyük fel magunkban a kérdést, "életünk mely területein törekszünk megszállottan a szilárd alapok kialakítására?"
Az egyik e szempontból bizonyára fontos terület: emberi kapcsolatainkat. Aki feladja/ feladta szabadságát a biztonságért cserébe, azt könnyedén csalódás érheti, mert hamar rá kell döbbenjen, hogy valójában mindkettőt elveszítette...
Az anyagi világban a biztonság akár pénz, materiális javak, akár egy másik személy által sosem lehet valódi. Csak az önmagunkba vetett őszinte hit, az egészséges kapcsolat a környezetünkkel és saját testi valónkkal vezethet el az önbizalom, az önszeretet, az életöröm és a hála -magasabb- szintjeire. Bánjunk empátiával saját és mások érzéseivel!


Pénzügyeink stabilizálódhatnak, sőt akár - igaz lassabban, de - fejlődésnek  indulhatnak. A legnagyobb hasznot most a régi dolgok „felújításán” szerezhetjük meg. Ne vessük most el a használt, bejáratott tárgyak, eszközök megvásárlását vagy eladását, mert nyereségünk származhat belőle.
A többi konstellációnak hála új és meglepő ötleteink támadhatnak, s ezzel elérkezett az idő arra, hogy az idejét múlt terveinket végleg lezárjuk. Ezáltal talán nehezebb döntések előtt állunk, de a Föld (Bika-Szűz-Bak) energiák támogatják a hosszú távú és praktikus döntéseinket, míg a Telihold pedig egyértelműen segíti a teljes és gyors elengedést. Ezek a választások lehet, hogy csak jövő tavasszal hozzák meg a várt eredményt.
Tehát ez a Bika Telihold felteszi a koronát az októberi egyensúlykeresésre, ugyanis a külső és belső ellentétek felismerése, bátor felvállalása, és kiegyensúlyozása a legfontosabb feladatunk ezekben a napokban.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

2015. október 11., vasárnap

2015. október 13. - Újhold a Mérlegben: "Szabadság, szerelem! E kettő kell nekem."

Ismét egy jelentős Újholdhoz érkeztünk. Október 13-án az egyensúlyra törekvő Mérleg jegyében "randevúzik" egymással a Nap és a Hold. Azonban harmóniájukat megzavarja az éppen "szemből leskelődő" Uránusz, aki csak arra vár, hogy függetlenségre bújtsa fel a feleket. Ebből az égi feszültségből eredően valószínűleg lelkünk mélyén mi sem tudjuk most olyan egyszerűen megtalálni a kívánt középutat... Tehát ezen Újhold alkalmával az Uránusz megnöveli az egyediség és szabadság iránti vágyunkat.
Pozitív értelemben új távlatok nyílhatnak előttünk. Sokszor ha nemet is mondunk valamire, talán egy másik dolognak szabad utat adunk közben. Ha az egyikből elveszek, azt hozzáteszem egy másikhoz: ez a mérlegelv kulcsfontosságú lesz ebben az időszakban. Aki viszont mindent csak magának gyűjt be, az most egocentrikus viselkedésével egyértelműen önmaga ellen fog dolgozni.
Negatív értelemben nyugtalanság jellemezhet minket és hirtelen váltások történhetnek kapcsolatainkban. A szigorú Szaturnusz hatására párkapcsolatunk górcső alá kerülhet, s közben szépen körvonalazódik, szükséges-e ezen a területen változtatást eszközölnünk.


Mind a női jelölő (Vénusz), mind a férfi jelölő (Mars) a precíz Szűzből küldenek olyan energiákat, melyek a kifogástalan rendet támogatják a kapcsolatainkban. Tehát azokat a kapcsolatokat, melyeknek megerősítésre van szüksége, eljegyzés vagy házasságkötés koronázhatja. Míg a korlátozó kapcsolatoknak véget kell érniük... Ugyanis az októberi dinamikus hajtóerőknek köszönhetően senki sem állíthat meg minket a fejlődésben, előremenetelésünkben. Mielőtt azonban a régi dolgokat végleg magunk mögött hagynánk, érdemes alaposan megfontolnunk, valóben elérkezett-e az idő ehhez a lépéshez.
Azok a párok, akik viszont úgy döntenek, együtt vészelik át ezt az időszakot, könnyebben találhatnak egy közös nevezőt, kölcsönösen jó megoldást problémáikra. A lényeg, hogy figyeljünk a másikra és ne sajnáljunk minél több időt a szerelemre áldozni.
Akik pedig még a másik felüket keresik, engedjék most el túlzott elvárásaikat anélkül, hogy megalkuvókká válnának.
Az emebri kapcsolatok mellett egyéni céljainkban is változásokra számíthatunk. Azon terveink, melyeket alaposan előkészítettünk, most sikeres megvalósulás elébe néznek. Arra figyeljünk oda, hogy saját magunk nem állítunk-e tudattalanul gátakat a megvalósítás útjába. Látásmódunk most gyorsan kitágulhat, ha képesek vagyunk felismerni azt, amit testünk-lelkünk üzen nekünk. Egészségi állapotunk alakulása is nagyban a pozitív hozzáállásunk kérdése lehet. 
Ne feledjétek, a gondolatok a teremtenek. Azzá váltok, amit magatokról gondoltok!

Nyugalmas és kreatív Újhold időszakot kívánok Mindenkinek!
Sebestyén Ági

2015. október 1., csütörtök

Holdszünetek- 2015. október


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?
  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)
Nézzük most az októberi holdszüneteket: