2015. december 31., csütörtök

2016. januári előrejelzés: A célok, elgondolások és eredmények hónapja

A Bak jegy komolyságot, koncentrált fegyelmet hoz életünk minden területére. Leginkább karrierbeli törekvéseink, társadalomban elfoglalt helyünk, ezekkel kapcsolatos ambícióink és az elért eredmények számítanak. Érdemes tehát az előttünk álló hónapban megvizsgálni, hogy az eddigi céljaink közül melyeket értük el, és amik még váratnak magukra, ott hogyan lehetne változtatni stratégiánkon.

Kép forrása: samael.org

Január 2-án az év első bolygómozgása a Merkúr jegyváltása lesz a találékony Vízöntő jegyébe. A kommunikáció minden formája és gondolkodásunk is felgyorsul, sőt intuitívabbá válik. Vízöntő Merkúr idején több innovatív vagy „extrém” ötletünk támadhat, illetve szabadság iránti vágyunk szellemi-fizikai értelemben is megnövekedhet.

Január 3-án az energiával teli Mars átlép a Skorpióba. Mivel tulajdonképp második „otthonába” érkezik, nagyon elemében lesz a bolygó. A Skorpió szenvedélyessége révén az energia erős hatalmi harcokban, csalafinatásgokban vagy belső transzformatív energiában nyilvánulhat meg leginkább.

Január 5-én jelentős változást hoz, hogy a Merkúr hátráló mozgásba kezd. Heves ideológiai harcok okozhatnak majd káoszt, szélsőségességet, vagy akár aggressziót. Ez a január 25-ig tartó szakasz személyes szinteken arra szolgál, hogy rendet tegyünk magunk körül – legfőképp gondolatainkat tisztázzuk. Előfordulhat, hogy többet merengünk a múlton, vagy hogy felbukkan valaki, akit már rég „elfeledtünk”. Ebben az időszakban nem biztos, hogy hozzájutunk az összes információhoz, ami fontosabb döntésekhez, szerződések megkötéséhez szükséges. Legyünk óvatosabbak az utazásokkal, fokozottan ügyeljünk személyes tárgyainkra.

Január 8.-ától a Jupiter is hátrálni kezd, ami egészen májusig így is marad. Ebben a periódusban még egyszer előjönnek azok a témák (problémák), melyeket augusztus óta nem tudtunk megfelelően kezelni mindennapi tevékenységeinkkel, egészségünkkel, étkezésünkkel és testsúlyunkkal kapcsolatban. Ez az időszak egy lehetőség, hogy korrigáljunk, hogy felismerjük esetleges negatív viselkedésmintáinkat ezeken az életterületeken.

Január 10-én az év első Újholdja köszönt ránk a komoly Bak jegyében. Az érzelmi állapotunk és szükségleteink felismerése lesz ekkor fontos feladat. Ráadásul ezen Újhold alkalmával a Nappal együttálló Plútó erős hatalmi harcokat hozhat, az akaratosság mindenkiből előtörhet. Sőt, az Uránusz és a Plútó közötti feszültség jelentősen meghatározza majd hangulatunkat, vagyis a jövővel kapcsolatos bizonytalanság eluralkodhat rajtunk, melyet a retrográd Merkúr marsikus energiákkal tarkítva még agresszívabbá és puskaporosabbá tehet.

Kép forrása: drturi.com

Január 20-án megkezdődik a Vízöntő hava, azaz a Nap átlép a Vízöntő jegyébe. Ez a periódus arról kell szóljon, hogy odafigyelünk a környezetünkben élőkre, hogy megadjuk nekik azt a méltóságot, hogy a helyzetet a másik ember szempontjából is megvizsgáljuk. Érdemes azonos gondolkodású társaságot keresnünk, hogy általuk szellemileg feltöltődhessünk. Az égi hatások kedveznek kezdeményezéseinknek, főleg, ha egy közösség érdekében szeretnénk eljárni. A jelszavak: „keress, alkoss, gyarapítsd tudásod!”

Január 23-án a Vénusz átlép a Bakba, a realitásba. „Mindent a megfelelő helyen és időben” lehetne ezen állás jelmondata. Ebben az időszakban fontosnak érezhetjük, hogy biztosítsuk, ami számunkra értékes és anyagi-fizaikai stabilitást ad. Ugyanígy kapcsolatainkban is azokra fogunk most több figyelmet fordítani, akik idősebbek vagy céltudatosabbak nálunk.

Január 24-én az év első Teliholdja köszönt ránk a büszke Oroszlán jegyében, mely megköveteli, hogy figyelmünk elsősorban önmagunkra irányuljon. Sőt, a kommunikációért felelős Merkúr és a transzformatív Plútó a szigorú Bakban állva rendkívül hangsúlyossá teszik a szabad és egyéni önkifejezést. Az Oroszlán-Vízöntő tengelyen létrejövő feszültség pedig erőteljesem kihat majd minden emberi kapcsolatunkra.

Január 25-én a Merkúr előrefelé indul. Gondolkodásunk és kommunikációnk – csakúgy, mint a többieké- kitisztul. Ismét egyszerűbb lesz komolyabb döntéseket hozni, szerződések megkötésére sokkal kedvezőbb időszak következik, mint a hónap elején.

Legyetek sikeresek januárban (is)! ;)
Sebestyén Ági

2015. december 30., szerda

Holdszünetek- 2016. január


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most a januári holdszüneteket:

 

2015. december 27., vasárnap

Tízmilliószoros napok 2016-ban


Amit a tízmilliós napokon gondolsz, tízmilliószoros erővel válik valóra.

A tibeti nagy buddha napokat tartják tízmilliószoros napoknak. Mindennapjainkra is igaz, hogy gondolkodásmódunk határozza meg valóságunkat. Viszont ezeken a nevezetes napokon minden pozitív és negatív gondolatunk tízmilliószoros erővel hat. Amikor csupa jó, szeretetteli üzenetet, teremtőerőt küldjünk ki a világba, akkor ugyanezt fogjuk visszakapni. Próbáljuk meg kontrollálni gondolatainkat, hogy az öröm, a harmónia, a megnyugvás és a szeretet járjon át bennünket egész nap. Majd ezeket az érzéseket terjesszük ki családtagjainkra, barátainkra, az emberiségre, minden élőlényre, és a Földre is. Ha ezen gondolatok alapján cselekedni is hajlandóak vagyunk, akkor óriás lépést tehetünk afelé, hogy megszabaduljunk régi, nem kívánt szokásainktól.
Évente összesen négy ilyen nap van: az első kettő mindig Telihold napjára esik, a harmadik teremtő nap 4 nappal Újhold után, míg az utolsó pedig Telihold után 7 nappal következik. Amennyiben minden igyekezetünk ellenére negatív érzelmeink merülnének fel, engedjük el őket békével. A terheink feloldását is érdemes ezekre a napokra időzíteni:

február 22. (Telihold napja is egyben)
május 21.  (Telihold napja is egyben)
július 8.
október 22.

Ha 2016-ban is kiemelten figyeljünk magunkra, könnyebben elérhetjük céljainkat:
1. Határozzuk el, hogy meglátjuk a helyzetek mögött rejlő végtelen lehetőségeket! 
2. Figyelmünket csak arra irányítsuk, amit elérni vágyunk! 
3. Gondolatainkkal, szavainkkal és cselekedeteinkkel is erősítsük, amit szeretünk, szeretnénk.
4. Használjuk bölcsen teremtő erőnket!

Akár listát is írhatunk vágyainkról, aminek a végére feltétlenül írjuk a "Köszönöm, hálás vagyok!" mondatot.


Léteznek százszoros napok is. A tibetiek szerint minden Telihold és Újhold napja (Facebook oldalon mindig kaptok jótanácsokat ezeken a napokon) százszoros teremtő erővel bír. Amit ezeken a napokon adunk, azt százszorosan kapjuk vissza. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Ez a karma. Ezekre a napokra is érdemes gondolatainkra, érzelmeikre és cselekedeteinkre figyelmet fordítani. Csak olyat adjunk, amit mi magunk is szívesen elfogadnánk! 
Gyújtsunk meg például egy füstölőt vagy egy mécsest. Közben kérjük, hogy minden ember szívében jelenjen meg a szeretet, az elfogadás, a megértés és a megbocsátás, mind önmaga, mind a világ felé.

Használjátok ki minél jobban a Teremtő Napok energiáit! :)
Sebestyén Ági

2015. december 23., szerda

2015. december 25.: Telihold a Rákban - A szeretet & a kapcsolatok Teliholdja

Az idei Karácsonyt megfűszerezi a december 25.-ei Telihold. Lelki életünk magasabb fokozatba vált, erős kötődések és maximális érzelmi biztonság iránti vágyunk, mely szebbé vagy épp feszültebbé teheti számunkra az ünnepnapokat.


A Telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája, mely azt jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok ekkor a legerősebbek.
A 25.-ei Telihold azért különleges, mert ahogy az idei év első Teliholdja is a Rákban zajlott, az utolsó is ugyanebben a jegyben lesz. A kettő között eltelt egy évben rengeteg fejlődési lehetőséget kaptunk, s most mintha a gondviselés visszatérne megdicsérni minket. Ugyanis a Rák jegy érzelmileg nagyon fogékony, leginkább az otthon, a család, az anyaság, az emlékek és a táplálás témáit uralja.
Hiába igyekszünk most elfojtani az érzelmeinket és racionális kontroll alá vonni őket, robbanékonyak és idegesek lehetünk a belső feszültségtől. Ezúttal azonban nem a Rákban álló Hold és a vele szemben a Bakban álló Nap közötti ellentét lesz a legdominánsabb az energetikában, hanem sokkal inkább az állócsillagok által létrehozott - vénuszi & merkúri - jelenlét. Vagyis a nyitottság, a kedvesség és a kommunikáció lesznek segítségünkre a feszültség oldásában. Ötleteinket most úgy fogjuk tudni közvetíteni, hogy az mindenki számára elfogadható legyen. Ez a Telihold különösen alkalmas a nem megfeleleő kapcsolataink elengedésére és újak létrehozására. A már meglévő kapcsolataink viszont elmélyülhetnek, sőt vitás helyzetekben békés, abszolút harmonikus megegyezések születhetnek.


A Rák Telihold családi szálakon és múltunkkal kapcsolatos kérdéseket is előhozhat. Illetve felteszi nekünk a kérdést: "Vajon hol van az igazi otthonunk?" Először talán egy helyet, később egy személyt vagy személyeket nevezünk meg. De végül rájövünk, hogy az önmagunkban meglelt harmónia nyújthatja csak azt a biztonságos szentéjt lelkünknek, ahová bármikor vissza tud vonulni, ahol bármikor meg tud pihenni.
A december 11.-ei Újhold változást követelt tőlünk, míg most a Telihold kínálhatja a harmóniát az új élethelyzetben, amiben épp benne találjuk magunkat. Mintha felcserélődtek volna a holdfázisok közötti szerepek... Folytatás következik januárban.

A jövő évi Teliholdak időpontjairól itt olvashattok ;)

Legyen kiegyensúlyozott napotok és teljen szeretetben, békében a Karácsonyotok!

Sebestyén Ági

2015. december 19., szombat

2015. december 22.: Téli napforduló, a Fény ünnepe - bűbájokkal

Az év legsötétebb napja köszönt ránk kedden, mely mégis a Fény Ünnepét hozza el szívünkbe. A téli napforduló az év legrövidebb nappalát és leghosszabb éjszakáját jelenti, melyet őseink különböző rituálékkal ünnepeltek. Vajon érdemes nekünk is befelé fordulni ezen a napon és elvégezni egy kis bűbájt, hogy az Újév azt hozza el számunkra, amit várunk?



A téli napforduló eredete

A téli napfordulóhoz számos hiedelem és népszokás kapcsolódik, melyek megtalálhatóak a különböző mitológiai történetekben, vagy fizikai megnyilvánulásképp például az angol Stonehenge építménynél. Az ősi népek különböző rituálékkal és felajánlásokkal köszöntötték a Napot, mikor az az év legrövidebb napján lenyugodott; azért, hogy biztosítsák, hogy másnap is visszatér a fény. A napforduló minden évben emlékeztet bennünket a folyamatos változásra és az állandó megújulásra, melyet a természet rendje is követ.
Ha mi magunk is át akarjuk ezt élni a kozmosszal, akkor menjünk december 22-én a természetbe, például egy kiadós sétára, vagy egy magaslati pontból figyeljük meg a város/ erdő lüktetését, esetleg ha lehetőségünk adódik a napfelkeltét vagy a napnyugtát.
Ha viszont családunkkal, barátainkkal együtt, aktívan szeretnénk ünnepelni, akkor az alábbi bűbájok közül is választhatunk egyet.

Bűbájok téli napfordulóra

Az alábbi bűbájok erősítik a családi és baráti kötődéseket, segítenek a természet rendjére hangolódni, kapcsolódni az ősiséghez, megünnepelni kultúrájukat, elmélyíteni spirituális tapasztalatainkat és örömet lelni egy közös, varázslatos tevékenységben.
Bármelyik szertartást elvégezhetjük a napforduló előtti hétvégén vagy éjszakán, illetve a napforduló napján, mikor felkel a Nap, délben, este, elalvás előtt vagy akár éjfélkor.

LÁMPÁS SZERTARTÁS


Próbáljuk kerülni a mesterséges fényt a napforduló délutánján/ estéjén. Inkább készítsünk saját lámpást, melybe gyertyát helyezünk. Megteszi bármilyen üveg, melyet különböző (túlnyomó részt arany vagy sárga) színű papírral feldíszíthetünk. Ha már van gyakrolatunk, akkor akár a gyertyát is mi magunk készítsük el az üvegben. Csináljunk több kis lámpást, melyből kör formát alakíthatunk a kertben, a teraszon, balkon, az étkező asztalon stb. Ha többed magunkkal végezzük a díszítést, akkor minden lámpás meggyújtása után kívánjunk egymásnak "boldog napfordulót".

ESTI GYERTYAFÉNY SZERTARTÁS


Tegyünk egy asztal közepére egy nagy gyertyát és köré annyi kisebbet, ahányan résztveszünk a szertartáson. Kapcsoljunk le minden villanyt egy pillanatra, hogy a teljes sötétség lehetőséget adjon nekünk átgondolni, hogy a napfény tiszteletére végezzük most el ezt a rituálét. Ezután az egyik résztvevő gyújtsa meg a középső gyertyát, melynek lángjából utána sorra mindenki vesz, hogy meggyújtsa saját kis gyertyáját. Ha már minden gyertya ég, kívánjunk egymásnak "boldog napfordulót", esetleg énekeljünk el közösen egy szabadon választott dalt is.

CSENGŐS SZERTARTÁS


Minden résztvevő hozzon magával egy kis csengőt/ harangot. Majd a rangidőstől a legfiatalabbig haladva (különösen családtagok esetén fontos ez a sorrend) mondjon mindenki egy-két mondatot a következő évről: milyennek képzeli el önmaga és az egész világ számára. Miután a legfiatalabb is befejezi mondandóját, háromszor hangozzék el közösen mindenkitől a "boldog napfordulót" kívánság s közben mindenki csengessen a magával hozott apró hangszerrel.

ÉGETÉSI SZERTARTÁS


Minden résztvevőnek szüksége lesz egy darab papírra. Ha mindenki le tudta írni, mi az, amit el szeretne engedni az életéből, akkor vagy gyertyalángnál vagy szabadtéri tűzön egyesével el kell égetni a papírokat. Mindenegyes papír elégése után tapsolja meg a társaság az elengedést. Miután az utolsó papíros is elégett, kívánjanak "boldog napfordulót" egymásnak a résztvevők.

Ne feledjétek, amikor kívül a legnagyobb a sötétség, akkor belül a legnagyobb a világosság. Az évnek ezen szakaszát érdemes a belső munkák elvégzésére szánni, hogy lelkileg felkészüljünk a következő esztendőre.

Boldog napfordulót Mindenkinek!

Sebestyén Ági

2015. december 16., szerda

Holdnaptár I. - Teliholdak 2016-ban

A Hold mindig is rejtélyes volt, hiszen az egyetlen égi test, mely fényt ad a sötét éjszakában. A misztikussága mellett azonban tudományosan bizonyított tény, hogy az emberekre épp olyan nagy hatással van, mint a bolygóra, ahol élünk. A Föld-Hold kölcsönhatás miatt a Hold összefüggésbe hozható az apály-dagály jelenséggel, az emberi test vízháztartásának szabályozásával és a termékenységgel is.

Korábban a Holdat időmérőnek használták. A mai napig is így van ez a zsidó, az arab és a buddhista kultúrában. De például még a Gergely-naptár esetében is: minden évben az első tavaszi Teliholdhoz viszonyítva számoljuk ki a Húsvét időpontját. A holdnaptár minden egyes holdhónapja magában foglal egy újholdas, egy teliholdas, egy növő és egy fogyó holdas fázist.

Ha a Nap és a Hold egymás mögött állnak, akkor Teliholdat látunk. A Telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája. Telt formája jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok sokkal erősebbek ilyenkor, mint Újhold idején. Ha van olyan dolog, amit szeretnénk fizikailag vagy lelkileg elengedni, azt érdemes Telihold idejére időzíteni. Aki érzékeny a Hold hatásaira, Telihold idején ingatagnak, bizonytalannak érezheti magát. A lelki nehézségeket vessük papírra és a listát semmisítsük meg (égetéssel vagy földbe temetéssel). Mindenképp érdemes ezeken a napokon meditálni.
Statisztikailag sokkal több szülés indul meg Telihold napján, mint máskor. Sajnos az erős energiák jelenléte miatt a bűncselekmények száma is megnőhet. Az ekkora kiírt műtéti beavatkozásokat érdemes elhalasztani, mert a sebek Telihold idején erősebben vérezhetnek.

2016-ban az alábbi napokon számíthattok Teliholdra:



























Az Újholdakról pedig itt tájékozódhattok ;)

2015. december 14., hétfő

Meteoreső, avagy Geminidák - 2015.december 14.

A mai naptól, amennyiben az időjárás kegyes lesz velünk, meteoresőt figyelhetünk meg a kora esti égbolton. Ezért érdemes ma messzebb elvonulni a város fényeitől, hogy gyönyörködhessünk a csodálatos égi jelenségben, és persze, hogy közben megtegyük legfontosabb kívánságainkat.

Kép forrása: media1.s-nbcnews.com

Geminidák jelensége

A Geminidák az egyik legerősebb meteorraj, melynek aktivitása a csúcsnapon  (2015.12.14.) óránként 100-120 meteort is jelenthet. Minden évben december elején figyelhető meg ez a jelenség. Nevét az Ikrek csillagképről (latinul: Gemini) kapta, mivel a hullócsillagok efelől látszanak elindulni.  
A valóságban azonban ez csupán egy optikai csalódás, a fénycsóvák egymással párhuzamosan közelítenek a Föld irányába, amit mi úgy látunk, mintha mind felénk hullanának. Mesterséges fénytől mentes helyen kitűnően látható lesz a meteoreső, és nem csak a mai napon, hanem az elkövetkezendő napokban is, azonban óráról órára csökkenő számban.

A meteorok szimbolikus jelentése

A meteorok, meteorzáporok szimbolikus jelentése korábban valamiféle drasztikus - pozitív vagy negatív - változást jósolt, melyet "az Istenek üzentek meg". Mára azonban ez az értelmezés elhalványult, és inkább kívánság(ok) megtételére használjuk a különleges jelenséget.
Ha belegondolunk, életünkben sokszor még a kívánt változásokat is kísérhetik nehezen megélt események vagy érzelmek, de mindezek azért történhetnek ilyen módon, hogy elősegítsék növekedésünket. Lehetséges, hogy több figyelmeztetést is kap(t)unk az utunk során, melyet figyelmen kívül hagy(t)unk... Olykor talán szükség van a Sors noszogatására, hogy bizonyos szituációkból továbblépjünk. (A pénteki Újhold is ezt kívánta meg tőlünk.) Talán épp ugyanezt jelzi előre a mai meteorzápor is?
Ezért egyszerűbben azt mondanám, hogy kívánjuk most azt magunknak, hogy minden változás, ami minket ért, könnyen, zökkenőmentesen zajlódjék le. Szemük előtt mindig a cél lebegjen és a pozitív gondolkodás erejével haladjunk előre az úton! 

Legyetek ma vagy a napokban szemtanúi az eseménynek & teljesüljön minden kívánságotok! :)
Sebestyén Ági

2015. december 9., szerda

2015. december 11.: Újhold a Nyilasban - a szellemi ébredés

Az év utolsó Újholdja irányadó lesz mindannyiunk számára. Most olyan lehetőségek: gondolkodás módbeli váltás & jövőkép tárulnak elénk, melyeket a Nyilas optimizmusával kell üdözölnünk. Mivel a konstellációban ezúttal a Mars, az Uránusz és a Plútó is jelentős szerepet kapnak, a hangulatunk feszült lehet, mely elsősorban kimerültségben manifesztálódhat. Ráadásul a Szaturnusz és a Neptunusz közötti konfliktus pedig ismét a materiális és a spirituális világ ellentéteit élezi ki.

Kép forrása: cosmicpsychic.com

Újhold idején mindig az új kezdetekre, változások befogadására és kívánságaink megfogalmazására érdemes koncentrálnunk. Ehhez most az Uránusz a forradalmiságot, a Plútó pedig a teljes transzformáció lehetőségét kínálja. A két bolygó hatására az utóbbi években (!) hirtelen - radikális- változás történhetett napi rutinunkban, például munkahelyváltás, lakhelyváltás, családi állapotváltozás stb., illetve a körülöttünk szilárdnak vélt sturktúrákban például poltikai, oktatási rendszerek... Ezek a drasztikus vagy annak megélt változások látszólag akaratunkon kívül történtek az életünkben. Azonban most elérkezett az ideje, hogy rendet kell tegyünk: "kinek mit hiszünk el?" és "kik vagyunk mi és mit keresünk valójában?" Hitrendszerünk megreformálása mostanra egy halaszthatatlan feladattá vált, s a Nyilas Újhold segítségével egy igazi szellemi ébredés mehet végbe bennünk.


A Mars szolgáltatja ehhez a képletben az energiát; ő most az indikátor, ami beindítja az egész folyamatot. Az Uránusszal egyesülve azonban akár a meggondolatlanság és az óvatlanság is jellemző lehet, sőt talán szokatlan vagy furcsa eseményeket generálhatnak környezetünkben. A düh, az erőszak vagy a paranoid félelmek szintén ezen állás szélsőséges megnyilvánulásai lehetnek.
Közben pedig továbbra is feszít a Telihold idején már nyilvánvaló Szaturnusz-Neptunusz ellentét: aggodalmak, nyugtalanság és saját határainkkal, a jövővel kapcsolatos bizonytalanságok egyéni (és társadalmi) szinteken.
Mindezeket csak az Újhold energiája, hitünk-lelkünk mély és pozitív (!!) meggyőződései tudják csillapítani. Mivel az Uránusz fokozza intuíciónkat, még ebben a zűrzavarban is meg fogjuk érezni, mi az, ami javunkra fognak válni. 
Egyszerűen át kell mennünk az Újhold kínálta hídon, hogy a túlparton egy talán új és talán idegen terepen találjuk magunkat, azonban egy új, "frissített" cél felé. Hagyjuk magunk mögött a félelmeket és kételyeket, nyíljunk meg a Nyilas kínálta szellemi változásnak, kalandvágynak: ha valami új, az nem biztos, hogy egyből rossz is! Most mindannyian megérezhetjük a Nyilas jegyre jellemző kimeríthetetlen optmizmust, széles látókört és egy ennek megfelelő világkép kialakulását bennünk. Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára sem, amikor egy nem realisztikus jövőképet kezdünk kergetni. Ugyanis a Jupiter most hajlamosíthat arra, hogy túlértékeljük képességeinket. Ne a célt keressük, hanem az utat!

Sebestyén Ági