2016. április 30., szombat

Holdszünetek - 2016. május


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most a májusi holdszüneteket:

2016. április 28., csütörtök

2016. májusi előrejelzés: A megfontolások & az információgyűjtés hónapja

A május egyből egy érzéki Újholddal és a Jupiter, a szerencsebolygó előrehaladásával kezdődik, ami egy stabil, derűs hónapkezdést biztosít. Azonban utána a retrográd Mars hatása miatt inkább hátráltatva érezhetjük magunkat, s a Telihold idején elérjük az előttünk álló 4 hét érzelmi csúcspontját. Viszont a hónap végén a tanulásért & kommunikációért felelős Merkúr újra előrefelé kezd haladni, illetve a Nap és a Vénusz is átlép az élénk Ikrekbe, ami ismét könnyedséget hoz majd napjainkba.

Május 6-án Újhold alakul a Bikában. A Nap és a Hold mellett a kellemes Vénusz és a kommunikatív Merkúr is ugyanebben a stabil jegyben lesz. Tehát ezen holdciklus idején (vagyis körülbelül az elkövetkezendő egy hónapban) a biztonság és a kényelem fontosabb szerepet fognak játszani. Az Újhold kínálta megújulás most belső összegzéseink által mehet végbe, mivel 4 bolygó (Merkúr, Mars, Jupiter és Szaturnusz) is retrográd mozgásban lesz az Újhold idején. A természetesség, melyet birtoklunk és a természet, melynek részei vagyunk, felé fordulás egyáltalán nem esik majd nehezünkre a Bika földes jellegének köszönhetően. Most igazán érdemes lesz a pillanat örömeire koncentrálni, és elfelejteni minden más aggodalmunkat.

Május 9-én a fenti 4 hátráló bolygóból a Jupiter ismét előre fog indulni, s ezzel mintha felszabadítana minket egy megrekedt időszakból. Újra elemünkben érezhetjük magunkat, amikor újra sikerül felismerni lehetőségeinket a mindennapokban és bízunk saját sikerünkben. Sőt, akár egészségi állapotunk javításáért is nagyon sokat tehetünk a Jupiter Szűz jegybéli elhelyezkedésének köszönhetően. Valamint ez a nap a védikus naptár szerint az Akshaya Tritiya napja, ami asztrológiai szempontból az év legkedvezőbb napja, mivel a Nap és a Hold is teljes erejét birtokolja. Így ez a nap minden kívánság beteljesítéséhez tökéletes ;)

Május 20-án a Nap a Bikából az élénk Ikrekbe vált. Jól használjuk ki ezt az előttünk álló 30 napot a kommunikációnk felélénkítésére, tanulásra, kisebb utazásokra, látogatásokra és információgyűjtésre. Próbáljunk nem görcsösek, hanem inkább spontánok lenni és mindig az adott pillanatnak éljünk! Így könnyebben ismerkedhetünk és tanulhatunk, ami fejlődésünk szempontjából igen fontos. Ugyanakkor az erős mentális aktivitás mellett ne feledkezzünk meg a rendszeres pihenésről sem.

Május 21-én Telihold következik a Nyilas jegyében. Mivel a Hold együttállásba kerül a hátráló Marssal, így érzelmileg igazán aktív, sőt kimondottan felkavaró napok elébe nézünk. A Hold fénye „megvilágítja” a Marsot és az általa képviselt energiákat: felszínre hozva ezzel a bennünk lappangó tetterőt és harciasságot pozitív ill. negatív értelemben is. Mivel a Nyilas és a vele szemben álló Ikrek jegy a gondolati tengelyen helyezkednek el, nagyon fontos lesz, hogy mentálisan egyensúlyban maradjunk. Gondolatainkkal ugyanis ellensúlyozni tudjuk az esetleges érzelmi kilengéseinket. Így ez a Telihold lehetőséget kínál nekünk, hogy önfegyelmünk gyakorlása által jobban megismerhessük magunkat.

Május 23-án a Merkúr is újra előre felé veszi az irányt. Gondolkodásunk és kommunikációnk (ugyanúgy, mint mindenki másé is) kitisztul. Ismét nagyobb nehézségek nélkül tudunk komolyabb döntéseket hozni, szerződések megkötésére sokkal kedvezőbb időszak következik, mint a hónap elején.

Május 24-én az érzéki Vénusz az Ikrekbe vált. Ez kedvezni fog bármiféle változásnak életünkben. Társasági életünk várhatóan felélénkül: könnyebben ismerkedünk, vesszük fel és cseréljünk ilyenkor az információkat. Vagy például akár írói tevékenységhez is kedvet kaphatunk.

Teljen kellemesen a májusotok! :)
Sebestyén Ági

2016. április 19., kedd

2016. április 22.: Telihold a Skorpióban- Érzelmi kavalkád

A hónap első fele tele volt tüzes energiákkal, gondoljunk csak a Kos Újholdra, ami felfrissített, tevékennyé tett bennünket. A Tűz energia legerősebb képviselője, a Mars azonban április 17-én hátráló mozgásba kezdett, ami a külső produktivitás helyett inkább belső, önelemző munkára ösztönöz minket. A Skorpió Telihold pedig segít ebben elmélyülni és megújulni az elkövetkezendő időszakra.


A mostani Telihold egy rendkívül befelé forduló, szemlélődő időszakot fog felerősíteni. Ugyanis 10 bolygóból 5 retrográd* mozgásban lesz az égbolton. Ez lelkünk szempontjából nagyon eredményes lehet, ugyanis az ezen 5 bolygó képviselte energiákat (Mars = aktivitás, Merkúr = gondolkodás, Juptier = érzékelés, Szaturnusz = fizikai test, Plútó = transzformáció) az eddigi tapasztalataink összegzésére, vagy a még tisztázatlan, esetleg mélyen eltemetett problémáink megoldására használhatjuk.
Amikor a Hold - a Víz elemű - Skorpióban tartózkodik, rendkívül szenvedélyesen és intenzíven éljük meg érzéseinket. A Skorpió tudni akarja a titkokat, az elrejtett igazságot, ezért képes megjárni minden mélységet és onnan újra felkapaszkodni, újrakezdeni az "életet". Hihetetlen akaraterejével rendelkezésünkre bocsátja a képességet, hogy szembenézzünk félelmeinkkel, megjárjuk lelkünk legmélyét, s a krízis után megerősödve haladhassunk tovább.
Tehát ez a Telihold arra fordítja most figyelmünket, amit saját viselkedésünkben fel kellene végre ismernünk: a motivációnkra. „Miért is csinálom én ezt?”, „Mi sarkall erre engem?” és ezúttal nincs menekvés az őszinte válaszok elől.
Szerencsére azért egy enyhítő tényező lesz ebben az érzelmileg meglehetősen zaklatott időszakban. A Föld jegyekben (Bika, Szűz, Bak) álló bolygók olyan stabilitást hoznak, mellyel „földelhetjük” magunkat, hogy ne csússzon ki a szilárd talaj a lábunk alól.
Ehhez hoztam Nektek egy érzelmi meditációs gyakorlatot is. 


Vagyis nagyon mély gondolatok és alapos átgondolás fogja áthatni mindannapjainkat április utolsó előtti hetében, melyek a közeljövőben nem csak bennünk, de a való világban is változásokat fognak előidézni. A feladat (a Nyilas Mars révén) a belső béke megtalálása lenne. A Nyilassal azonban nem a cél maga a lényeg, hanem az út, amin elérjük azt.

Ugyanezen a Telihold napon van Veszák napja is, azaz a buddhisták ekkor ünneplik Buddha születésnapját, megvilágosodását és halálát. Úgy hiszik, Veszák napján Buddha tanításainak, mint a "szeretet, béke és harmónia" gyakorlása segít, hogy megsokszorozva szálljanak ránk vissza tetteink.

Diadalmaskodjanak most is pozitív gondolataitok & cselekedeteitek!
Sebestyén Ági

*Retrográd mozgásnak nevezzük az adott rendszerben lévő legtöbb égitest mozgásával ellentétes irányú mozgást.

2016. április 3., vasárnap

2016. április 7.: Szuper-Újhold a Kosban- Légy önmagad!

Az április 7.-ei Újhold a zodiákus legdinamikusabb jegyében: a Kosban áll be. Ráadásul az energiaszintet tovább emeli, hogy szuperholdról is beszélhetünk, mivel a Hold az átlagosnál közelebb fog kerülni a Földhöz. Lelkünk felszabadítása lesz most a legfontosabb feladat!


Ez az év nem a toleranciáról szól, hanem a régi rendszereket megdöntő változásokról. Az álmodozó Halak időszak után elérkezett a harcos, katonás Kos időszaka. Energiával, kezdeményező kedvvel feltöltődve utat törhetünk most ezen változásoknak.
A Plútó és az Uránusz közötti -7 éve tartó- feszültség feloldásához kitűnő alkalom lehet ez. Az elmúlt hónapok nemzetközi történései aggodalomra adhattak okot. A Plútó, mint a hatalom, a sötét oldal (ÉS a legmagasabb szintű spiritualitás!) jelölője félelmet generál bennünk, míg az Uránusz, a szabadság és a forradalmiság, az újítások képviselője azt kívánja, hogy kitörjünk ebből a negatív légkörből, helyzetből.

A Kos és uralkodó bolygója, a Mars leginkább a küzdelemre sarkall minket, azonban óvakodni kell az erőszakos válaszadástól (Plútó), inkább a szellemi újítás, a dolgok új szemszögből való vizsgálata (Uránusz) biztosíthatja a kitörési pontot, a felszabadulást (hátunk mögött a lerombolt korábbi világgal – akárcsak a főnixmadár szimbóluma).

A szintén a Kosban álló Uránusz és Vénusz eredetiséggel, meglepetésekkel és érzékiséggel egészítik ki a fent említett hatásokat. Kérdezzük meg magunktól: „Mi inspirál engem?”, „Mitől leszek kreatív?”, „Mit kell ahhoz csinálnom, hogy jól érezzem magam?”, „Mit szeretek igazán saját magamban?”.
A válaszok segíteni fognak, hogy összhangba kerüljünk saját igényeinkkel, ráébredjünk, hogy egészen különleges, egyedülálló és szerethető személyiségek vagyunk, akik képesek akaratuk érvényesítésére, hangot tudnak adni saját véleményüknek.


Az, hogy melyik életterületünkön tudjuk leginkább kamatoztatni a Kos hihetetlen energiáját, az attól függ, hogy születési képletünkben melyik asztrológiai ház(ak)ba esik a Kos jegy. Aki ismeri a képletét (vagy Aszcendensét), azoknak némi kulcsszavas segítség:

Kos az 1. házban: megjelenés, személyiség, önérvényesítés mások akaratával szemben.
Kos a 2. házban: adottságok, anyagi helyzet.
Kos a 3. házban: információáramlás, kommunikáció, szűk környezet (pl. testvérek, szomszédok).
Kos a 4. házban: otthon, eredet, származás.
Kos az 5. házban: kreativitás, gyerekek, szerelmi élet.
Kos a 6. házban: munka, egészség.
Kos a 7. házban: párkapcsolat, házasság, nyilvánosság.
Kos a 8. házban: önismeret, intimitás, elengedés.
Kos a 9. házban: tanulmányok, külfölddel való kapcsolat, világnézet.
Kos a 10. házban: karrier, életcél(ok).
Kos a 11. házban: barátok, támogatók, szellemi közösségek.
Kos a 12. házban: elvonulás, titkok, önkéntes áldozatok.

Ébredésekkel teli Újhold időszakot kívánok Nektek!

2016. április 1., péntek

Holdszünetek - 2016. április


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most az áprilisi holdszüneteket: