2016. május 29., vasárnap

2016. júniusi előrejelzés: A tervek & az érzelmek hónapja

A csillagászati nyár kezdete mellett szellemi és érzelmi feltöltődést kínálnak nekünk a júniusi energiák. A hónap első fele a pörgős Ikrek, míg második fele az érzelmes Rák és a misztikus Halak hatása alatt fog telni. Az aktív véleménycserét követően a visszahúzódás és a belső fejlődés szakasza következik, illetve a hónap legvégén a Mars irányváltása hoz majd mindannyiunknak új lendületet, tetterőt.

Kép forrása: wallpaper.zone

Június 5-én Újhold az Ikrekben, melynek fő kérdésköre a kommunikáció és a megértés lesz. A Vénusz hangsúlyossága miatt ezen témák leginkább a kapcsolatainkra és pénzügyeinkre fognak vonatkozni. Érzéseink megosztása és tulajdonunk megbecslése lesz a kulcs, hogy az energiákat legjobban kihasználjuk. Erről részletesebben majd az Újhold cikkben olvashattok.

Június 13-án a Merkúr az Ikrekbe lép, ezzel igen erős pozícióba kerülve. Így egész hónapban a kommunikációt, utazásokat és kereskedelmet fontos szerephez juttatva. Valószínűleg szívesebben olvasgatunk különböző témákban; rég látott ismerőseinkre is könnyebben tudunk időt szakítani egy-egy üzenet vagy hívás erejéig. Ha vizsgákra kell készülnünk, ehhez is nagy segítséget kapunk most a Merkúrtól, különösen az irodalom és idegen nyelvek területén. Talán a szokásosnál több lehetőség érkezik, hogy új dolgokat tanulhassunk, vagy elkezdjünk végre egy várva várt tanfolyamot. A körülöttünk történő változásokat (pl. költözés, ingázás, üzleti utak) ilyenkor sokkal könnyebben vesszük.

Június 14-én a Neptunusz uralmi helyzetben (a Halak jegyben) hátráló mozgásba kezd és így is marad egészen november 20-ig. Ez leginkább spirituális fejlődésünknek, eddigi tapasztalataink átértékelésének kedvez. Segít nekünk megválaszolni a kérdést: hol van vége az álmoknak és hol kezdődik a valóság? Jövőbeli vizióink, elképzeléseink olykor ugyan kissé elhomályosulhatnak, de a retrográd időszak hozta lelassulás és a vele járó kijózanodás segíthet abban, hogy reálisabban lássuk terveinket.

Június 17-én az érzéki Vénusz átlép az érzelmes Rák jegyébe. Így egyértelműen befogadó és romantikus oldalunk fog előtérbe kerülni. A családdal és a közeli barátokkal töltött idő, valamint az otthonunk szépítése is kiemelt szerepet kapnak. Továbbá ez a hatás kedvez művészi oldalunknak is, mert a képzelőerőnk megsokszorozódik. És bár befolyásolhatóbbak leszünk, ez a fajta érzékenység engedi, hogy más szemszögből is meglássuk a dolgokat és sokkal színesebben közvetíthessük gondolatainkat, mint máskor.


Június 20-án lesz a hónap Teliholdja: ismét a Nyilas jegyben (és Kék hold is egyben), mely az előző hónapból már ismerős témákat fog előhozni. Segítségével megpróbálunk még egyszer információkat gyűjteni ahhoz, hogy kidolgozzuk nagy-nagy terveinket és kitűzzük céljainkat. A Telihold konstellációban résztvevő Szaturnusz a korlátokat, a Jupiter a lehetőségeket, míg a Neptunusz a szemmel láthatatlan dolgokat mutatja majd meg nekünk közelebbről.

Június 21-én a Nap átlép az érzékeny Rákba s ez a nap a csillagászati nyár kezdete. Ekkor ünnepeljük a tavaszi napforduló után a nyárit, melyhez meditációs anyagot is készítek Nektek. A zodiákus első Víz jegye érzelmesebbé és érzékenyebbé tehet minket. Inkább az érzelmi biztonságra, a családunkra, a közeli barátokra és az otthon melegére vágyunk majd.

Június 27-én a Chiron retrográd mozgása egészen december 1-ig fontos eseményeket idézhet elő életünkben. Ezek valószínűleg lassanként mélyre ható érzéseket hoznak felszínre, mivel a Chiron feladata, hogy begyógyítsa lelki sebeinket és újra egésszé tegyen minket. S mindezt most a zodiákus legfogékonyabb, legérzékenyebb jegyében, a Halakban.

Június 30-án a Merkúr a Rákba lép és a Mars előrefelé indul.
A Merkúr jegyváltása jelentős változás lesz, mivel „otthonról”, az Ikrekből lép ki. A Rák érzelmességének köszönhetően gondolkozásunk, döntéseink szubjektívebbek lehetnek, mint általában. Lelkünk sérülékenyebb, ha vitára kerülne sor. Többet merenghetünk a múlton, régi emlékek elevenülhetnek fel. Könnyebben alkalmazkodhatunk másokhoz és tanulási ütemünket leginkább az határozza majd meg, hogy mennyire érdekel minket az adott téma.
Mars előrefelé indulásával pedig minden tervünk hirtelen „erőre kap”, megvalósulásuk felgyorsulhat, de teljes gőzzel csak augusztustól fogunk tudni haladni. A retrográd időszakban felmerült (legfőképp egészségügyi) problémák, melyek korábbi életszakaszainkból: gyermekkorunkból vagy akár előző életünkből származnak, most egyértelműen megoldhatóak lesznek. Például a fizikai és lelki kezelések hatékonysága megnő, különös tekintettel a fitoterápiára és a reikire (szeretetenergia).

Legyen szeretetteljes júniusotok! :)
Sebestyén Ági

2016. május 26., csütörtök

2016. május 27-től a mély lelki küzdelmek 2 hónapja kezdődik

A Mars évének egyik legkihívástelibb időszakának küszöbén állunk. A retrográd Mars♂ma visszatér a Skorpióba♏, avagy a MÉLY LELKI KÜZDELMEK ideje következik🔥

Kép forrása: pillaicenter.com

Az április 17. óta hátráló mozgásban lévő Mars♂ ma visszalép a Nyilasból♐ a Skorpió♏ jegyébe. Ezzel olyan rendkívül erős állásba kerül, melyet nem lehet nem észrevenni👀 Lelkünk legmélyén💗, a messzi távolból és mindenütt az Univerzumban🌃 érzékelni fogjuk most ezt a szenvedélyes, tettre kész energiát!✨
Itt a lehetőség, hogy bármit helyreállítsunk, ami korábban elromlott⚡ A Skorpióban járó Mars rendíthetetlen szövetségesünk lesz akár egy olyan csatában is, amit már elveszettnek hittünk🏆 Ebben az időszakban a Mars úgy dolgozik bennünk, mint egy igazi nyomozó: szüntelenül, szinte már megszállottan keresi az igazságot🔎
Ez az állás megerősíti akaratunkat, lehetővé teszi, hogy minden követ megmozgassunk annak érdekében, hogy saját jellemünk is formálódjék💡Az év elején szőnyeg alá söpört, kényes problémáink most újra felszínre kerülhetnek annak érdekében, hogy végre szembenézzünk azzal, amivel szembe kell néznünk és kimondjuk, amit ki kell mondanunk. A Mars szolgáltatja majd ehhez a bátorságot & a lelkierőt🌈

Élvezzétek a Skorpióban járó Mars áldásos hatásait!✨
Sebestyén Ági

Kövessétek a Pozitív kisugárzást a Facebook-on is😉

2016. május 19., csütörtök

2016. május 21.: Telihold a Nyilasban - Vasakarat, inspiráció, új horizontok

A májusi Telihold alkalmával a Mars bolygó és a Hold együtállása egy extrém erős akaratot hozhat létre bennünk, mely képes lesz bárkiben robbanásig feszíteni a kedélyeket. Pozitív értelemben azonban szenvedéllyel és bátorsággal vértez majd fel bennünket. És ha ehhez hozzáadjuk, hogy ezúttal május 21. tízmilliószoros nap is egyben, akkor tudjuk, hogy csak az utóbbi megközelítésnek engedhetünk teret.


A Nyilas Telihold üzenete, hogy meg kell találni saját igazságunkat az ellentétes vélemények között. A Szaturnusz (keretek) és a Neptunusz (víziók) közötti konfliktus azonban megnehezíti, hogy megállapítsuk, ki mond igazat és ki hazudik... Tudatossággal és a gyakorlatias Bikában járó Merkúrral azonban a siker garantált.
A Mars retrográd mozgása miatt mindenképp befelé kell vinnünk az általa generált rámenős energiát. Terjeszkedjünk hát szellemileg, mint például mikor elutazunk és megismerünk egy idegen kultúrát. Ne az ítélkezéssel legyünk elfoglalva, hanem a kiismeréssel. Élvezzük az ismeretlent és hozzon ez a tapasztalat számunkra inspirációt! Ehhez viszont a türelem és a megértés a kulcsszavak.
Ha kilépünk a komfortzónánkból, akkor a belül lakozó hitünkkel, (melyet most a Mars energiája is radikálisan erősít,) olyan dolgok véghezvitelére leszünk képesek, melyekről korábban álmodni se mertünk volna.


Továbbá a Mars (mint férfi jelölő) és a Vénusz (mint női jelölő) szembenállása miatt a párkapcsolati ellentétek kiéleződhetnek; a partnerrel kapcsolatban kilátástalanság és elbizonytalanodás lehet jellemző. Mi a te szereped és mi az enyém? Mi az én felelősségem és mi a tiéd? A Mars-Hold konjunkció ebben az értelemben pedig azt szimbolizálja, hogy a saját lelkünkre figyeljünk és a szavak helyett inkább a tetteink beszéljenek. Ahogy a szellemi tágulás esetében, itt is a türelem és megértés az, amire szükségünk lesz a megoldáshoz. Kerüljük a vitákat és a hirtelen, meggondolatlan reakciókat. A Nyilas válasza sokkal inkább így hangzik: „Valld be az igazat! Mit jelent számodra az önállóság: egyedül lenni, vagy egy kapcsolaton belül szabadon élni?
Ha jól kezeljük a mostani Telihold rendkívül erős energiáját, akkor bizony a következő Újhold (június 5.) alkalmával learathatjuk munkánk igen hamar beérő gyümölcseit. Ráadásul a június végi Telihold ismét a Nyilas jegyben lesz, azaz ugyanezt a horizontjainkat tágító témakört még egyszer körbe fogjuk tudni járni, s tökéletesíteni mindazt, amit ezúttal esetleg még elmulasztunk megálmodni.  

Megértés és türelem kísérje elkövetkezendő napjaitokat!
Sebestyén Ági

Ez a cikk megjelent még:

a Jóportálon 

az Ezoteria Extra / Egészség Pont.hu oldalon 

2016. május 7., szombat

2016. május 9.: Az Akshaya Tritiya = a legjobb szerencse & az állandó siker napja

Úgy tűnik, május első hete több fontos eseményt is tartogat számunkra, ha hiszünk a jó szerencsében. Ugyanis május 9-én hétfőn, a nagy szerencsebolgyó irányt vált ezáltal felszabadítva minket egy megrekedt időszakból. S ugyanekkor a két legfontosabb égi test, a Nap és a Hold is asztrológiailag nagyon erős állásban lesznek. A hét péntekjét, május 13.-át pedig "péntek 13" legendája hatja majd át...



Kép forrása: vastuscience.in

Miért olyan szerencsés idén május 9.-e?

Egyrészt, az épp irányt váltó Jupiter (a római mitológia szerint az ég, a világosság istene, az istenek királya) bolygót az asztrológiában az optimizmussal, hittel és növekedési lehetőségekkel azonosítjuk. Felelős az anyagi nyereségek adományozásáért, illetve olyan szellemi eszközöket ad kezünkbe, melyekkel megvalósíthatjuk egyéni nagy terveinket. Így az égi pályáján bekövetkezett változások (haladási iránya, asztrológiai jegyekben történő elhelyezkedése, jegyváltása) természetesen erőteljes hatással bírnak életünkre.
Másrészt, május 9.-e a védikus naptár szerint az Akshaya Tritiya napja. Ez asztrológiai szempontból az év legkedvezőbb napja, mivel a Nap és a Hold is teljes erejét birtokolja. A hagyomány szerint amit ezen a napon kezdünk el, biztosan sikeres lesz, és egész életünkön keresztül elkísérhet. 
Az  indiaiak szokása, hogy Akshaya Tritiya idején aranyat vesznek, viselnek vagy ajándékoznak, mert az a későbbiekben gazdagságot és jólétet fog eredményezni.

Próbáljuk ki! ;)
Sebestyén Ági

2016. május 5., csütörtök

2016. május 6.: Újhold a Bikában - Az érzékek Szuperholdja

A májusi Újhold teljes mértékig lágy, harmonikus (vénuszi) energiákat fog képviselni, ami az előző két akítv, feszült (marsi) holdeseményhez képest felszabadító hatású lehet. A Föld elem fokozott jelenlétének és a retrográd mozgású bolygóknak köszönhetően minden lelassul és sok minden átértékelődik bennünk. Ezt pedig előnyükre fordíthatjuk, ha élünk az Újhold fizikai és lelki új kezdeteket támogató hatásával.


Lelki szempontból egy igen fontos Újhold elébe nézünk, mivel a hátráló mozgásban lévő bolygók egy igazán intenzív hatást hoznak, hogy múltbéli tévedéseinket kijavíthassuk. Nem feltétlenül könnyű végiggondolnunk, hol és miért hibáztunk, de ha ezt meg tudjuk tenni, akkor lehetőséget kapunk személyiségünk fejlődésére és szellemi, akár szakmai terjeszkedésre is.
A Bika jegyének köszönhetően érzékszerveink fokozottan működnek, sőt megérzéseink is felerősödhetnek. Bízzunk most bátran intuíciónkban!
A fő kérdés ennél a Föld jegynél, hogy tudunk-e alkalmazkodni a lelassuláshoz, hogy át tudjuk-e átalakítani gondolkodásunkat úgy, hogy megtaláljuk azt a stabilitást, biztonságot, amit már régóta keresünk. Ez fizikai síkon testünk karbantartását jelenti, például megfelelő táplálkozással, testmozgással, masszázzsal stb., illetve anyagi helyzetünk újrastrukturálását, a pénzhez való viszonyunk átértékelését.
A joviális Jupiter is kiemelten hangsúlyos ezen Újhold idején, ugyanis hétfőn irányt vált. Ezáltal különleges, mondhatni előre elrendelt események bekövetkezése várható, melyeket nem érdemes pozitív vagy negatív jelzővel ellátnunk, hanem sokkal inkább olyanoknak tekintenünk, melyek azért történnek életünkben, hogy továbblendítsenek bennünket egy -akár teljesen- új irányba.
Ha nagyon bizonytalanná válunk, most igazi gyógyír lesz kimenni a szabadba, gyönyörködni a természetben: mezítláb sétálni a zöldellő erdőben, megérinteni, átölelni egy öreg fát, hallgatni a madarak csicsergését, élvezni az üde virágok illatát, megízlelni a friss szamóca ízét. Otthon pedig kertészkedni egy kicsit, vagy spirituális értelemben földelni magunkat, legfőképp meditációval.

Legyetek jelen a pillanatban & élvezzétek az Újhold áldásos hatását!
Sebestyén Ági