2016. augusztus 29., hétfő

Holdszünetek - 2016. szeptember


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?

  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)

Nézzük most a szeptemberi holdszüneteket:A teljes szeptemberi holdnaptárat itt találjátok.

2016. augusztus 1., hétfő

2016. augusztus 2.: Újhold az Oroszlánban – Kapcsolati áttörések

Rendkívül tüzes energiák lesznek jelen az augusztusi Újhold idején, mivel 6 planéta is a Tűz jegyekben (Kos, Oroszlán, Nyilas) található. Mivel a női bolygók minden szinten részt vesznek ebben: a befogadás, az emberi kapcsolatok terén lesz leginkább érezhető a szinte perzselő változás.


Választásainkat (értem ezalatt kapcsolatainkat és szubjektív megítéléseinket) most mintha egy magasabb rendszerből vezetnék, melyek egy teljesen új világot nyitnak majd meg előttünk. Ha csupán az Oroszlán jegyből indulunk ki, ő a szív ura. Tárjuk hát ki a szívünket a világnak (csakrameditáció mindenképpen ajánlott), még akkor is, ha ez jelen pillanatban nehéz feladatnak tűnik, mert korábban csalódásokat kellett elszenvednünk. Nem csak párkapcsolatokról van itt szó, hanem például az elmúlt hetek, hónapok megrendítő támadásairól is. Az Oroszlán Újhold azt üzeni nekünk, hogy valamiféle ősbizalommal kell az ÉLET, önmagunk és embertársaink felé is fordulnunk, különben nem tud megérkezni a várva várt áttörés!
Bár az égi képen látszik a belső bizonytalanság, hogy szeretnénk falakat, lelki védőbástyákat, felhúzni magunk köré (vigyázzunk, mert ez fizikai testünket is hízásra hajlamosíthatja), azonban ha engedjük, a szívünk meg fogja súgni, hová kell valójában meghúzni ezeket a külső határokat úgy, hogy ne csak látszatbiztonságban érezzük magunkat.
Próbáljunk spontánok maradni, mozduljunk ki otthonról és figyeljük meg, kiket sodor most elénk a Sors, mert minden személynek – akár csak egyetlen gondolat erejéig - fontos szerepe lehet a jövőnk tekintetében.

Használjuk ki a tűz energia áldásos kezdeményező hatását, és legalább az Újhold erejéig osszuk meg egymással jókedvünket, mosolyunkat, szívélyességünket! ;)
Sebestyén Ági

2016. augusztusi előrejelzés: Az irányváltások hónapja

Ha augusztus, akkor napsütés, forróság és némi -keményebb munka előtti- feltöltődés. A csillagok is segíteni fognak nekünk ebben, mert a hónap elején kapunk egy kis energiafröccsöt a Marstól & az Újholdtól, majd összegzést, újraértékelést a Szaturnusztól & a Teliholdtól, és végül egy kis lassítást és alkalmazkodást a Merkúrtól & a Vénusztól. 


Augusztus 2-án a Mars a Nyilasba lép és Újhold lesz az Oroszlánban, ami egy rendkívül dinamikus állás. Ugyan a Mars egész addig nem megy teljes gőzzel, amíg el nem éri azt a pontot, ahonnan hetekkel ezelőtt hátráló mozgásba kezdett (a hónap végén), terveink lassanként mégis beindulnak. Mert ez az állás az Újholddal kiegészülve egy kis megújulást, lelkesedést, kíváncsiságot hoz, hogy az új távlatok felé kancsintgathassunk.

Augusztus 5-én a Vénusz a Szűzbe lép. Ezzel a lelki hangsúly mások támogatására, alkalmazkodásra és a belső rendre, saját értékrendünkre kerül. Ha életmódváltást tervezünk, ennek különösen kedvez ez az időszak; pl. fogyókúrák, léböjtkúrák, edzések megkezdésére. Illetve egészségügyi problémáinkra is könnyebben találunk most megoldást.

Augusztus 13-án a Szaturnusz előrefelé indul. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy milyen eddig még nyitott kérdéseket sikerült az elmúlt 2 hónapban tisztázni magunkban, illetve helyére tennünk az életünkben. A régi fejezetet itt végleg lezárhatjuk, hogy elkezdjük megírni az újat.

Augusztus 18-án Telihold lesz a nagy reformátor, a Vízöntő jegyében. Az ő energiája mindig kreativitásunkra, egyéniségünkre és embertársainkhoz való viszonyulásunkra hívja fel figyelmünket. Felmerülhet tehát bennünk a kérdés, hogy valójában mennyi elismerésre van szüksége Egónknak, vagy hogy jelenleg elégedettek vagyunk-e saját kreatív teljesítményünkkel. Célunk vajon másoknak (a társadalom elvárásainak) vagy saját igényünknek felel meg jobban?

Augusztus 22-én megkezdődik a Szűz hava, azaz a nyár utolsó szakasza. Ez az aratás időszaka és felkészülés az őszre, mely egyfajta révbe érés, s az eddigi munkánk és mások munkája (!) iránti alázatot kell erősítse. A Mars bolygó ezen a napon is igen hangsúlyos lesz, mivel visszaér a retrográd mozgása előtti ponthoz ezzel visszanyerve teljes erejét.

Augusztus 30-án a Vénusz átlép a Mérlegbe és ugyanezen a napon a Merkúr ismét hátráló mozgásba kezd.
A Vénusz a Mérlegben igazán elemében van, (hisz hazatér,) vagyis itt a nőiség és esztétika bolygója jól „kiélheti” a kapcsolatok ápolására vontakozó energiáit, diplomáciai érzékét és a harmónia iránti törekvéseit is. Az emberek közötti empátia pedig ezáltal jelentősen megnövekedhet, azonban ezt némileg gátolhatják kommunikációs gátak (félreértések) a retrográdba forduló Merkúr miatt. Ugyanis energiája inkább az elmúlt időszak tanulságaira világít rá. Ezen hatás idején érdemes odafigyelni, milyen témák köszönnek vissza a múltból, hogy azokat meg tudjuk emészteni és esetlegesen új irányt tudjunk venni. Azonban fontos döntésekkel, terveink kivitelezésével és különösképp a szerződéskötésekkel várjunk még a retrográd időszak végéig. Ugyanígy közlekedési fennakadások is sűrűbben előfordulhatnak, legyünk a szokottnál sokkal óvatosabbak.

Legyen feltöltődéssel teli az augusztusotok!
Sebestyén Ági