2017. január 31., kedd

2017. februári előrejelzés: "Jól csak a szívével lát az ember."

Szépséges, vénuszi lendülettel indul a február, amit egy királyian perzselő Telihold követ és a hónap közepétől túlsúlyba kerülő Halak energia oldoz majd fel minket. Ami teljesen biztos, hogy egész hónapban főszerepben lesz a szívünk, érzelmeink, ezért legyen a hónap mottója: élj szívből!Február 3-án az érzéki Vénusz a tüzes Kosba vált. Kapcsolatainkban, értékrendünk alakulásában és pénzügyeinkben aktívabb időszakra számíthatunk. Legyünk minden életterületen nyitottak, egyenesek és őszinték, amit a tavasz első jegye, a Kos megkövetel tőlünk. 

Február 6-án néhány hetes szünet után ismét kezdődik a bolygók retrográd mozgása, elsőként a Jupiter irányváltása a Mérlegben. Ez felvet majd bennünk tanulással, fejlődéssel, boldogsággal és sikerrel kapcsolatos kérdéseket; hogyan lenne igazságos(abb) a világunk és hogyan lehetne kiegyenlíteni a saját szétzilált energiáinkat? Ha úgy érezzük, nem jól használtuk ki a korábbiakban szembejövő lehetőségeket; nem arrafelé „növekszünk”, amerre kellene, akkor most lesz lehetőségünk korrigálni, mivel a bölcsesség bolygója egészen június 9-ig hátráló mozgásban marad. 

Február 7-én a Merkúr megkezdi menetelését a levegős Vízöntőben. Gondolataink és a kommunikáció minden formája „szárnyakat” kap, vagyis gyorsabb és szabadabb áramlásuk lesz jellemző. Kb. 20 napos időtartamra az eredeti gondolkodás & a hatványozott kreativitás egyéni szinteken is láthatóan megjelenik, amit legjobban a saját gondolkodásmódunkkal azonos (szellemi) közösségben tudunk kamatoztatni.

Február 11-én Telihold & holdfogyatkozás lesz az Oroszlán jegyében. Bombasztikus Tűz energiák lesznek jelen, melyek leginkább önbizalmi, vitalitási kérdések megoldására sarkallnak majd minket. Illetve a Nap & a Merkúr továbbra is a Vízöntőből támogatják szellemi fejlődésünket, és gondoskodnak a jövőképünk megalapozásáról.

Február 18-án a Nap átlép a Halakba, ezzel megkezdődik a tél lezárása, és a Mars évének utolsó szakaszához érkezünk. Ebben a végtelenül érzelmes és egyben spirituális időszakban az önmagunkhoz való visszatérés és a feloldódás iránti vágyunk dominál majd. Ha támogatást és segítő kezet nyújtunk másoknak, cserébe ugyanezt várhatjuk, kapjuk a külvilágtól. Ha a Halak idején sikerül igazán feloldódnunk, akkor az új asztrológiai évben (2017 = a Nap éve), márciustól szabad teret engedhetünk az energikus Kos számára. 

Február 26-án Újhold következik és a Merkúr átvált a Halakba. 
A 2017-es Halak Újhold valami egész különlegeset, szavakkal leírhatatlant fog hozni. Az a legegyszerűbb, ha már most biztosítjuk, hogy az Újhold előtti 1-2 napban ne kelljen a héthöznapi teendőkkel foglalkozni, hanem egy kicsit a világtól elvonulva elmélkedhessünk, meditálhassunk.
És a racionális Merkúr megérkezésével az ábrándozó Halakba megkezdődik az értelmünk és érzelmeink közötti ingadozás... Gondolkodásunkat és kommunikációnkat erősen áthathatja a szentimentalizmus. A kreatív, fantáziadús, spirituális és vallási témák jobban felkelthetik érdeklődésünket ebben a periódusban.

Szeretettel ajánlom Nektek februárra 'A kisherceg' c. kortalan óriást akár első elolvasásra, akár ismétlésre, vagy hogy a gyermekeitekkel, unokáitokkal is megismeressétek<3

Legyen szép a februárotok! :)
Sebestyén Ági

2017. január 30., hétfő

Holdszünetek - 2017. február


A Hold mindenkori ciklusai bizonyítottan nagy hatással vannak Földünkre (pl. ár-apály jelenség), lelki szinten pedig érzelmi világunkat és hangulatunkat befolyásolja.
A Hold az, ami egyéni asztrológiai képletünkben saját lelkünket, érzelmeinket és gyermekkori emlékeinket szimbolizálja. A Rák jegy uralkodó bolygója. 
Egy holdciklus idején, mely körülbelül 29 napig tart, a Hold mind a 12 csillagjegyet végigjárja (2-3 naponta átlép egyik jegyből a másikba). A különböző jegyekben létrejövő holdállások kihatással vannak energetikailag arra, hogy mely tevékenységekben lehetünk adott holdhatás idején sikeresebbek, illetve melyekben kevésbé sikeresek. Erről a Facebook-on folyamatos hírek, tippeket és tanácsokat kaphattok ;)

Arról azonban kevesebbet beszélünk, hogy mi történik akkor, mikor a Hold épp két jegy között tartózkodik. Ekkor tulajdonképpen a senki földjén áll, ami kihatással lesz ránk: elkedvetlenedhetünk, nehezünkre eshet bármilyen feladatot elvégezni és sok minden – a megszokottól eltérően - balul sülhet el. Ezeket az időszakokat nevezzük holdszüneteknek. Ezek tarthat mindössze pár percig a jegyek között átlépéskor, de esetenként több napon keresztül is.

Mely tevékenységek ajánlottak holdszünet idején?
  • abszolút kikapcsolódás (zene, film, könyv, sport stb.)
  • meditáció, belső utazás
  • imák, spirituális kezelések
  • alvás
  • álmodozás
  • kapcsolatok lezárása
  • válás, szakítás
  • üzleti kapcsolatok lezárása
  • engedjünk, hogy akár pert indítsanak ellenünk (úgysem lesz sikeres a felperes számára)
A teljes februári holdnaptárat itt találjátok.

Nézzük most a februári holdszüneteket:2017. január 27., péntek

Holdjegyünk & a Vízöntő Újhold

Az Újhold cikkben olvashattatok az általános hatásról, melyet a Vízöntő jegye hoz nekünk. Azonban sokkal többet is kihozhatunk a teremtő energiák segítségével, ha megnézzük, hogy milyen kapcsolatban van a Vízöntő jegy saját Holdjegyünkkel* .

Kép forrása: thegoddessdiaries.org

Levegő jegyként természetesen a másik két levegő jeggyel: az Ikrekkel és a Mérleggel harmonizál legjobban. A Kosra és a Nyilasra is alapvetően pozitív hatással bír, azonban az Oroszlánnak már okozhat nehézségeket, mivel ő a Vízöntő szemben álló jegye. Továbbá a Bika és a Skorpió szintén kihívásokra számíthat - de ne feledjük, hogy a megmérettetésekben rengeteg fejlődési lehetőség rejlik!
Aki nem tudja, mi a Holdjegye vagy nem bízik meg 100%-osan a neten fellelhető kalkulátorokban, írjon nekem a szülinapja adataival, és szívesen segítek.

Nézzük a Vízöntő Újhold hatását a különböző holdjegyekre:

Kos Holdjegy esetén

A Vízöntő úgy táplálja a Kost, mint oxigén, akarom mondani levegő :) a tüzet. A Kos cselekedni, kalandozni, sőt nyerni akar, a Vízöntő pedig konkrétan begyújtja a rakétákat mindehhez. Jó tanácsként annyi, hogy az óriási lelkesedés közepette se rohanjanak „fejjel a falnak“, inkább lassabban, de megfontoltabban cselekedjenek a Kos illetőségűek ;)

Bika Holdjegy esetén

Habár a Vízöntőben és a Bikában megegyezik, hogy mindketten szilárd jegyek; a Vízöntő túl szélsőséges lehet a stabil Bikának. A legjobban úgy tudja kihasználni a Föld elemű Bika a Vízöntő energiákat, ha a szellemiekben megszülető ötleteket (Vízöntő) gyakorlatba ültetni, „lehozza a földre“.

Ikrek Holdjegy esetén

Levegő a levegővel: tökéletes egyezés, csak nehogy túl illékonnyá váljon... Élvezetes párbeszédek, remek, már-már zseniális ötletek születhetnek az Ikrek illetőségűeknél. Tessék őket papírra veti, hogy ne menjenek veszendőbe! Egy finom tengeri sós fürdőt mindenképpen javaslok a nap végén kikapcsolódásként, mert az is kell ám néha, kedves Ikrek :)

Rák Holdjegy esetén

A Rákoknál nehézséget okozhat, hogy ne csak a saját körükön belül legyenek most melegszívűek és szeretetteljesek, hanem az egész világgal. Érdemes most kitárulkozniuk, mert sosem lehet tudni, hogy a Vízöntő Újhold idején kivel találkokznak, aki talán olyan fontossá válik idővel, hogy bekerül legbelső köreibe is.

Oroszlán Holdjegy esetén

Szemben álló jegyekként két irányba hathat a Vízöntő Újhold: vagy rettenetesen megzavarja a zsarnok uralkodót, vagy totálisan kiegyensúlyozza a rátermett vezetőt. Ez utóbbi csak akkor jöhet létre, ha az Oroszlán el tudja fogadni, hogy most a csapatszellem viszi őt előre (amit bizonyára nem könnyű elviselnie, most egyelőre „rajongókat“ kell gyűjtenie és kiemelkedni csak később fog tudni közülük. Mindent bele, kedves Oroszlánok!

Szűz Holdjegy esetén

Két rendkívül okos jegyről van szó. A Vízöntő hatalmas szellemi magasságokba tud emelkedni, ezzel szemben a Szűz a földi részletekre figyel. Ketten együtt csodákra képesek. Tehát a Szüzek most engedjék meg, hogy a Vízöntő megláttassa velük azt, amit máskor kihitűségük, önbizalom hiányuk nem enged nekik.

Mérleg Holdjegy esetén

Ugyanúgy, mint az Ikreknél, tökéletes az illeszkedés a Mérleg és a Vízöntő között. Mindketten a szociális kapcsolatok kedvelői, építői és igazságérzetük is verhetetlen. Amit a Mérlegnek most mégis érdemes volna megvizsgálnia, hogy a függetlenség (egyedüllét) nem feltétlen magányt jelent.

Skorpió Holdjegy esetén

A Vízöntő és a Skorpió két teljesen más világ. A Vízöntő kitárulkozik, a Skorpió elrejtőzik. Valahol középúton kellene találkozniuk, melyre a legjobb lehetőséget a megértés és az együttérzés biztosítja. Ha a Skorpió belátja, hogy ezúttal nem működhet a birtoklás és a túlkontrollálás, akkor talán a legegyszerűbben át tudja vészelni ezt az Újhold időszakot.

Nyilas Holdjegy esetén

A nagybetűs szabadságvágy (Nyilas) találkozik a függetlenség (Vízöntő) ősenergiájával. Gyönyörűen együtt tudnak működni, amíg a Vízöntő kényszeríti a Nyilas a saját szabályainak áthágására. Szerencsére kölcsönös rugalmasságuknak és a Nyilas optimizmusának köszönhetően erősen pozitív kicsengésű, ha más nem „tapasztalatszerző“ Újhold lesz ez a januári.

Bak Holdjegy esetén

A Bakra egyértelműen kényelmetlenül hat a Vízöntő Újhold. Talán sok furcsa helyzetbe kerül, mert képtelen haladni a korral vagy valamiféle változással/ modernizációval, amit a Vízöntő az életébe szeretne hozni. Mi a teendő? A Baknak meg kell kérdeznie magától, hogy valóban szüksége van-e a régire, vagy csak megszokásból, esetleg félelemből tart ki még mindig mellette.

Vízöntő Holdjegy esetén

A Vízöntő Újhold egyértelműen erősíteni fogja az érzelmi reakcióidat. Ettől sokkal-sokkal jobban önmagadnak érezheted magad, mint máskor. Szabadjára engedheted egyéniséged, és most tényleg azt teheted, amit a szíved diktál. Ha olyan élethelyzetben vagy egy ideje, ami terhes számodra, kockáztass bátran és válts MOST! Ne feledd, az Újhold mindig a megújulás lehetőségét hordozza magában ;)

Halak Holdjegy esetén

A Halak és a Vízöntő energiák természetüknél fogva támogatják egymást. A Halak hisz a végtelen szeretetben, az univerzális egység létezésében. Épp ezért szüksége van a Vízöntő kínálta függetlenségére, hogy ezen gondolataival, érzéseivel foglalkozni tudjon. A szabadság, egyenlőség, testvériség képviselője szerencsére abszolút támogatja ezen törekvéseit. Így a mostani Újholdkor könnyedén megtalálhatják az egyensúlyt :)


Természetesen a Holdjegyen és a Napjegyen kívül az Aszcendens és a születési képletben a 8. fokon álló planéták tovább szűkítik az értelmezést: az életterületet, a témát, illetve az esetleges előtörténetet, melyet ez az Újhold egyénenként aktivál. 

Ettől függeetlenlül remélem, minden kedves Olvasó közelebb került a Holdjegy-összevetéssel a válaszokhoz, melyet az Újholdtól várhat.

Használjátok ki minél jobban az Újhold napokat! :)

Sebestyén Ági

*A Holdjegyünk nem azonos a csillagjegyünkkel, mely valójában a Napjegyünk. Holdjegyünk azt mutatja, hogy születésünk pillanatában mely jegyben tartózkodott éppen a Hold. Személyiségünket jeletősen árnyalhatja a Napjegyhez képest, mert lelkivilágunkat és érzéseinket tükrözi. Például, ha valaki az Oroszlán jegyében született (július 23-augusztus 22. között) és a Holdjegye mondjuk Bak, akkor rendíkvül ambíciózus, önálló személyiség, aki akadályoztatva éli meg az Oroszlán életszeretetét és tündöklését. 
A Holdjegyről februárban bővebben is olvashattok majd a blogon ;)

2017. január 25., szerda

2017. január 28.: Újhold a Vízöntőben - Mi a személyes üzeneted az emberiség számára?

A szombati Újhold idején az eredetiséget hirdető Vízöntő megtöri a Bak eddigi szigorát, és a kiszabadulást, a normákon való túlhaladást és a közösség erejét közvetíti felénk. Uralkodó bolygója, az Uránusz, továbbra is szemben áll a Jupiterrel, ezzel cselekvésre ösztökélve minket. A Halak jellegeknek köszönhetően pedig jelen van egy jó adag kreativitás és érzelmesség is, melynek segítségével kapcsolódni tudunk a világgal, az anyatermészettel és az univerzummal is. Amilyen érzékeny, ugyanolyan tevékeny Újhold következik.


Elindít egy megújulási ciklust, mely egyre fokozódó lesz egészen az augusztusi Telihold & holdfogyatkozás bekövetkeztéig. (S a kínai Újévet, a Tűz Kakas évét is megnyitja.)
A Vízöntőnek - levegő jegy lévén- szabad térre van szüksége. Meg akar szabadulni a szubjektívtől, hogy független lehessen. Nem saját magáért, hanem humanitárius célokért küzd, ami nem csak neki vagy nekünk, hanem az egész emberiségnek hasznára válhat. Talán túl idealista…, de nélküle nem lenne újító, feltaláló szellem a világon!

Egy másik jelentős együttállás 28-án a Merkúr és a Plútó „násza“. A Merkúr a gondolatainkat, hitrendszerünket, kommunikációnkat, tanulási képességeinket jelképezi, míg a Plútó a megújhodást. Tehát az Újhold százszoros teremtő ereje jó alkalom, hogy átalakítsuk gondolatainkat és múltban gyökerező negatív mintáinkat. Mind érzelmi, mind gondolati szinten tiszta lapot kezdhetünk. S ez a fajta (ön)tudatosság egy olyan erény, mely nem engedi, hogy elnyomjanak vagy az orrunknál fogva vezessenek miket az ún. mai világ forgatagában*.


És még egy fontos momentum, hogy Újhold napján a Mars „hazatér“ a Kos jegyébe, feltöltve energiával az ott álló Uránuszt. Ez még inkább a Vízöntő energiák erősítését hozza. A feladat így egyértelműen az önkifejezés, a reakció/ reagálás valamely (kollektív) témával kapcsolatosan, illetve kapcsolódás másokkal – kollektíva építés, támogató barátok keresése. „Emlékeznünk“ kell, hogy hova tartozunk, kik a mi valódi lélektársaink. Adjuk közre üzenetünket, mellyel magunkhoz vonzzuk szellemi társainkat. 

Az én személyes üzenetem: Szeretném, ha az asztrológia végre visszakerülne méltó helyére. Nem mint egy badar „jóslás”, egy értéktelen információ a magazinban, amit át kell ugrani; hanem mint egy HATÉKONY SEGÉDESZKÖZ. Mint mankó, mikor megbotlunk vagy támaszra szorulunk az utunkon. Mert az egyéni képlet segítségével a velünk történő dolgok (nehézségek, betegségek, érési folyamatok) tudatosíthatóak, s általa elindulhatunk/ haladhatunk tovább azon az úton, melyet mindig is kerestünk. Akik már találkoztak például az asztrológiai pszichológia módszerével, tudják, hogy segítségével tehetünk magunkért, másokért és a magasabb összefüggések megértésével egész bolygónkért.

Aki (egyet)ért, kérem, hogy vigye ezt az üzenetet mindenkinek, aki a Pozitív kisugárzás közösségéhez szeretne tartozni. Hálás köszönetem!

Sebestyén Ági


*Engedjétek meg, hogy Jean-Jacques Rousseau személyét és gondolatait felidézzem a Vízöntőség és a forradalmiság kapcsán. Társadalmi szerződés c. művének egyik leghíresebb mondata: „Az ember szabadnak született, de mindenütt láncokat visel.” Egy másik művében pedig felveti, hogy a tudásfejlődés folyamata a kormányok számára hatalmat biztosított, az egyén szabadságát pedig szétzúzta. Összefoglalva kifejti, hogy a lezajlott folyamatok aláásták az őszinte barátság lehetőségét és azt féltékenységgel, félelemmel valamint gyanakvással helyettesítették. Nevével fémjelzett „Vissza a természetbe.“ mottója azt sugallja, hogy ha az ember természeti folyamatok hatalma alá kerül, kívül kerül a társadalom elnyomó kötelékein és a civilizáció előítéletein
Ezen eszméi tették őt a felvilágosodás és a romanticizmus egyik legfontosabb személyiségévé már a XVIII.században.

2017. január 11., szerda

Az újabb merkúri fordulat - Pillants be jövődbe!

Kép forrása: infoworld.com


A Merkúr alig hogy megkezdte előre menetelését, ma jegyet is vált a nagy ívekben gondolkodó Nyilasból a racionális Bakba: rendszerezett mentális energiákat hozva ezzel.
Tehát a megfontolt -hosszú távú- tervezés időszaka nyílik meg előttünk, amit a napokban ható Telihold (jan.10-12-14.) energiák is támogatnak. Amelyik házunkat a Bak uralja*, azon az életterületen most kíváncsibbá válunk; kiemelten abban a kérdésben, hogy hogyan tudnánk ezen a téren célt érni és bebiztosítani magunkat. Időbeosztásunkat és kereteinket is érdemes megvizsgálnunk: mi az, ami tényleg megvalóstható az életünkben anélkül, hogy túlzásokba esnénk. A Bak rendkívül gyakorlatias s eme jó tulajdonságát érdemes és ki is kell most használnunk! 


Mivel december első felében (a retrográd mozgása előtt) már járt a Bakban a "Hírnök bolygó", a mostani szakaszban megkapjuk a második esélyt, hogy szépítsünk és a (dec.2-19. között) kihagyott lehetőségeket megragadhassuk. Az akkor elakadt, rejtve maradt információk most előjönnek. Világossá válik, hogy tudásunk hol maradt még hiányos célkitűzéseink eléréséhez.
Január 29-én ismét egy fontos dátum következik, ugyanis a Merkúr összetalálkozik a Plútóval, ebben a brutálisan céltudatos Bak jegyben. Az igazság felderítése nevet adnám a konstellációnak- ez lehet a csúcspontja az idei Bak Merkúr periódusnak.

Járjatok sikerrel!
Sebestyén Ági

*A Bak uralta életterület meghatározásához a pontos születési időre (órával+perccel) van szükség. Akinek segítségre van szüksége, írjon üzenetet a Facebook-on keresztül az adataival, szívesen segítek ;)

2017. január 10., kedd

2017. január 12.: Telihold a Rákban – Érzelmi hullámvasút

A 2017-től mindenki változásokat vár. Hozni fogja! Kapásból egy rendkívüli Telihold elébe nézünk. Bár kétségtelenül belső és külső feszültséggel áthatott napok következnek, de ez az időszak felébresztheti a bennük lévő bölcsességet, felszínre hozza a tisztulásra váró tudatalatti folyamatokat, ezzel felkészítve minket egyfajta megújulásra. Általa pedig kreatív ötleteinket az anyagi világban is meg tudunk majd valósítani a következő hónapok folyamán.


A csütörtöki konstelláció egyik fő energiája maga a Telihold, vagyis a Nap és a Hold polaritása. A Bakban álló Nap és a Plútó, azaz az univerzum „óriásai” egyesítik erőiket: céltudatot, kitartást és fegyelmet kölcsönözve céljainknak, miközben a Rák Hold úgy gondoskodik lelki táplálékunkról és érzelmi védettségünkről, mint gondos anyuka a gyermekéről. A kérdés: el tudom úgy érni komoly céljaimat, hogy közben törődök a bennem élő gyermekkel is?

A másik energiabomba pedig az egész évet végigkísérő Uránusz-Jupiter ellentét. Az Uránusz a szabadság, az egyenlőség, az újító szellem; a Jupiter a hit, a szerencse, az értékítélet. Szellemi szinten életszemléletünket teszi most (márciusban és majd szeptemberben) próbára ez a fényszög.
Az egész évet tekintve azonban fordulatokat, hirtelen sikereket vagy gyarapodást, áttöréseket tartogathat. Persze az, hogy ez melyik életterületünkre esik (esetlegesen mely bolygókat aktivál még), arra csak a személyes születési képlet adhat választ.

Tehát ez a két nagy „bolygóösszecsapás” egyszerre négy irányba feszít minket... Ez lehet szaggató, de(!!) lehet egy szilárd keret is, mely a dolgunkhoz (karmánkhoz) terel minket! 
Ha abba a csapdába esnénk, hogy elég csak egyetlen irányt egyengetnünk, a többi három azonnal jelentkezni fog: „és velem mi lesz, kedves Gazdám?”. Viszont ha a probléma, problémák gyökerére koncentrálunk, akkor hirtelen több megoldási lehetőség is nyílik számunkra. 

2017.01.12.: Telihold égi lenyomata
A két nagy "bolygóösszecsapást" az ábrán látható piros négyzet szimbolizálja.

Csupa kardinális jegyek (Rák, Bak, Kos & Mérleg) érintettek ezen Telihold alkalmával, így hatalmas lendületről és új energiák, koncepciók teremtődéséről van szó, mely mint fentebb is írtam, az egész évünket meghatározhatja. Ezért ismételten felajánlom, hogy segítek egyénileg meghatározni, mely életterületet érinti a Telihold, illetve az „életszemlélet próba”. Szeretettel várom kérdéseiteket ugyanúgy, mint korábban, a Facebook oldalon keresztül. (És köszönöm a múltkori bizalmatokat, a sok-sok kérdést és kedves üzenetet!)

Kép forrása: dandelionmoms.com
Jótanács még a mostani Rák Teliholdhoz: mutassuk meg környezetünknek vagy akár idegeneknek, hogy ebben a hidegben milyen csodálatos dolog gondoskodni egymásról; egy mosolyt, egy szívből jövő ölelést, egy puha takarót vagy egy forró teát kínálni a másiknak <3


És a meditációt feltétlen iktassátok be a csütörtöki napotokba, hétvégétekbe! ;)

Áldott Telihold napokat Nektek!

Sebestyén Ági

2017. január 1., vasárnap

Holdnaptár II. - Újholdak 2017-ben

A Hold mindig is rejtélyes volt, hiszen az egyetlen égi test, mely fényt ad a sötét éjszakában. A misztikussága mellett azonban tudományosan bizonyított tény, hogy az emberekre épp olyan nagy hatással van, mint a bolygóra, ahol élünk. A Föld-Hold kölcsönhatás miatt a Hold összefüggésbe hozható az apály-dagály jelenséggel, az emberi test vízháztartásának szabályozásával és a termékenységgel is. 
Korábban a Holdat időmérőnek használták. A mai napig is így van ez a zsidó, az arab és a buddhista kultúrában. De például még a Gergely-naptár esetében is: minden évben az első tavaszi Teliholdhoz viszonyítva számoljuk ki a Húsvét időpontját. A holdnaptár minden egyes holdhónapja magában foglal egy újholdas, egy teliholdas és egy fogyó holdas fázist.
A Nap-Hold együttállás eredménye az Újhold. Az Újhold ideje a legmegfelelőbb, hogy új lehetőségeket kérjünk magunknak, belefogjuk új dolgokba és megtisztuljunk, meggyógyuljunk. Szedjük össze gondolatban (vagy akár írjuk is le), mi mindennek szeretnénk új erőt adni: legyen ez betegségből való gyógyulás, tanulás, vállalkozás, kapcsolat vagy bármi más. A szervezet méregtelenítőképessége ekkor a legnagyobb, tehát ekkor érdemes megelőzés vagy a gyógyulás érdekében böjtölésbe fogni. Betegségek kezelése vagy a saját lelkünkkel való foglalkozás ebben az időszakban a legkedvezőbb. A meditációt "vétek" lenne ilyenkor kihagyni ;)

2017-ben az alábbi dátumokon számíthattok Újholdra:Teliholdakról pedig itt találjátok az összefoglalót :)