2017. január 10., kedd

2017. január 12.: Telihold a Rákban – Érzelmi hullámvasút

A 2017-től mindenki változásokat vár. Hozni fogja! Kapásból egy rendkívüli Telihold elébe nézünk. Bár kétségtelenül belső és külső feszültséggel áthatott napok következnek, de ez az időszak felébresztheti a bennük lévő bölcsességet, felszínre hozza a tisztulásra váró tudatalatti folyamatokat, ezzel felkészítve minket egyfajta megújulásra. Általa pedig kreatív ötleteinket az anyagi világban is meg tudunk majd valósítani a következő hónapok folyamán.


A csütörtöki konstelláció egyik fő energiája maga a Telihold, vagyis a Nap és a Hold polaritása. A Bakban álló Nap és a Plútó, azaz az univerzum „óriásai” egyesítik erőiket: céltudatot, kitartást és fegyelmet kölcsönözve céljainknak, miközben a Rák Hold úgy gondoskodik lelki táplálékunkról és érzelmi védettségünkről, mint gondos anyuka a gyermekéről. A kérdés: el tudom úgy érni komoly céljaimat, hogy közben törődök a bennem élő gyermekkel is?

A másik energiabomba pedig az egész évet végigkísérő Uránusz-Jupiter ellentét. Az Uránusz a szabadság, az egyenlőség, az újító szellem; a Jupiter a hit, a szerencse, az értékítélet. Szellemi szinten életszemléletünket teszi most (márciusban és majd szeptemberben) próbára ez a fényszög.
Az egész évet tekintve azonban fordulatokat, hirtelen sikereket vagy gyarapodást, áttöréseket tartogathat. Persze az, hogy ez melyik életterületünkre esik (esetlegesen mely bolygókat aktivál még), arra csak a személyes születési képlet adhat választ.

Tehát ez a két nagy „bolygóösszecsapás” egyszerre négy irányba feszít minket... Ez lehet szaggató, de(!!) lehet egy szilárd keret is, mely a dolgunkhoz (karmánkhoz) terel minket! 
Ha abba a csapdába esnénk, hogy elég csak egyetlen irányt egyengetnünk, a többi három azonnal jelentkezni fog: „és velem mi lesz, kedves Gazdám?”. Viszont ha a probléma, problémák gyökerére koncentrálunk, akkor hirtelen több megoldási lehetőség is nyílik számunkra. 

2017.01.12.: Telihold égi lenyomata
A két nagy "bolygóösszecsapást" az ábrán látható piros négyzet szimbolizálja.

Csupa kardinális jegyek (Rák, Bak, Kos & Mérleg) érintettek ezen Telihold alkalmával, így hatalmas lendületről és új energiák, koncepciók teremtődéséről van szó, mely mint fentebb is írtam, az egész évünket meghatározhatja. Ezért ismételten felajánlom, hogy segítek egyénileg meghatározni, mely életterületet érinti a Telihold, illetve az „életszemlélet próba”. Szeretettel várom kérdéseiteket ugyanúgy, mint korábban, a Facebook oldalon keresztül. (És köszönöm a múltkori bizalmatokat, a sok-sok kérdést és kedves üzenetet!)

Kép forrása: dandelionmoms.com
Jótanács még a mostani Rák Teliholdhoz: mutassuk meg környezetünknek vagy akár idegeneknek, hogy ebben a hidegben milyen csodálatos dolog gondoskodni egymásról; egy mosolyt, egy szívből jövő ölelést, egy puha takarót vagy egy forró teát kínálni a másiknak <3


És a meditációt feltétlen iktassátok be a csütörtöki napotokba, hétvégétekbe! ;)

Áldott Telihold napokat Nektek!

Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése