2017. február 15., szerda

Holdjegy - Összhangban az érzelmi énemmel

Mikor megkérdezik: "Mi a csillagjegyed?", akkor legtöbben a Napjegyükkel válaszolnak. Azonban a születési év, hónap és nap alapján megállapított csillagjegy csupán egyetlen szegmense a születési képlet egészének, és talán nem is olyan hangsúlyos része, mint a Holdjegy.


Mi a különbség a Napjegy és a Holdjegy között?

Az asztrológia szerint az égi testek hatással vannak az Univerzum lakóira. Ahogyan születésünk pillanatában elhelyezkedtek, az minden bizonnyal lenyomatot hagy a személyiségünkön és sorsunkon is. Ha valaki például május 9-én látta meg a napvilágot, akkor róla rögtön megállapítható, hogy Bika (Nap)jegyű. Azonban a többi bolygó és a Hold elhelyezkedéséről így önmagában nincs információnk, tehát téves lenne csak a Bika tulajdonságokat "ráerőltetni" az illetőre, hiszen az Aszcendense (felkelő jegye), holdjegye és az egyéb bolygók elhelyezkedése annyira átszínezheti ezt a Bika mivoltot, hogy az általános leírás és előrejelzés talán csak 10%-ban fedné le a valóságot.

Éppen emiatt az általánosítás miatt terjedt el, hogy a horoszkóp egy "buta mese", amit csupa "szemfényvesztő" mond. Azonban higgyétek el, az egyéni képlet elemzését egy becsületes asztrológustól senki sem szeretné egy újságban látni (ha egyáltalán beleférne), mert tele van olyan üzenettel a személyes problémák megoldására (tehát "jóslás" helyett PÁRBESZÉD zajlik asztrológus & elemzettje között), melyet talán nem feltétlenül tárna az ember a nagy nyilvánosság elé...

De akkor mi is az a Holdjegy?

A Holdjegy a  zodiákus azon jegye, melyben születésünk pillanatában a Hold éppen tartózkodott. Az indiai asztrológiában például a Holdjegyet annyira fontosnak tartják, hogy azt ismerik 'a csillagjegyükként'. Lelki és tudatalatti ösztönvilágunkat szimbolizálja, vagyis arról ad információt a születési (radix) képleten keresztül, hogy érzelmi helyzetekben hogyan viselkedünk. Innentől fogva talán nem is kellene tovább magyaráznom, miért olyan fontos, hogy tisztában legyünk saját Holdjegyünkkel, sőt a párunk, gyermekeink, szüleink vagy épp barátaink ezen jelölőjével.


Mivel a Hold az érzelmeket, a lelket, az ösztönöket és az intuíciót szimbolizálja, a Holdjegyünk útmutatást ad arról, hogy mire van szükségünk ahhoz, hogy teljesnek és boldognak érezzük magunkat. Nők esetében azt is megmutatja, hogy alaptermészetük szerint milyen feleséggé és anyukává válhatnak, sőt a fogantatásban is szerepe van; férfiak esetében pedig megmutatja, hogy milyen párra, feleségre vágynak tudatalatt.
Mindezeket felnőttkorban talán szavakkal is meg tudjuk már fogalmazni, azonban csecsemők és gyermekek esetében még fontosabb mankó lehet a Holdjegy és a teljes gyermek- vagy babahoroszkóp, különösen, ha a szülők konfliktust vagy nehézséget élnek meg a nevelés során.

Mivel nem kedvelem az általánosításokat, így az elemek szerinti csoportosításban nyújtok most egy átláthatóságot, hogy milyen alapvető különbség lehet a különböző Holdjegyek között. Akit mégis érdekelnek a jegyekre lebontott jellemrajzok, a Tipológiák- a szórakoztató asztrológia címszó alatt megtalálja.
Az asztrológia tehát a következő négy elemmel dolgozik: tűz, föld, levegő és víz.
Ha a tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) holdú emberek érzelmi életét nézzük, akkor ők legtöbbször hirtelen vagy szenvedélyesen, de ösztönszerűen  magabiztosan reagálnak érzelmi helyzetekben.
A földes (Bika, Szűz, Bak) holdjegyűek lényegesen visszafogottabbak. A legtöbb érzelmi szituációban a konfliktuskerülés, a rendezettség és a fegyelem jellemzi viselkedésüket.
A levegősek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) intellektuálisabban élik meg érzelmeiket, szeretnek róluk beszélni és levonni a tanulságokat a különböző szituációkból.
A Víz elemű (Rák, Skorpió, Halak) Holdjegyeknél a legfontosabb, hogy érzelmeik szabadon áramolhassanak és érezzék a törődést, a kapcsolódást a hozzájuk közelállókkal.

Hogyan határozhatom meg a Holdjegyem?

A Holdjegyhez és annak képletbeli pontos elhelyezkedéséhez már a születési időre (óra és perc) is szükség lehet.
Aki nem tudja még a Holdjegyét, vagy bizonytalan benne, írjon nekem (pozitivkisugarzas@gmail.com) és szívesen segítek megállapítani.

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése