2018. december 25., kedd

Éves holdnaptár I. - Teliholdak 2019-ben

A Hold mindig is rejtélyes volt, hiszen az egyetlen égi test, mely fényt ad a sötét éjszakában. A misztikussága mellett azonban tudományosan bizonyított tény, hogy az emberekre épp olyan nagy hatással van, mint a bolygóra, ahol élünk. A Föld-Hold kölcsönhatás miatt a Hold összefüggésbe hozható az apály-dagály jelenséggel, az emberi test vízháztartásának szabályozásával és a termékenységgel is.

Korábban a Holdat időmérőnek használták. A mai napig is így van ez a zsidó, az arab és a buddhista kultúrában. De például még a Gergely-naptár esetében is: minden évben az első tavaszi Teliholdhoz viszonyítva számoljuk ki a Húsvét időpontját. A holdnaptár minden egyes holdhónapja magában foglal egy újholdas, egy teliholdas, egy növő és egy fogyó holdas fázist.

Ha a Nap és a Hold egymás mögött állnak, akkor Teliholdat látunk. A Telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája. Telt formája jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok sokkal erősebbek ilyenkor, mint Újhold idején. Ha van olyan dolog, amit szeretnénk fizikailag vagy lelkileg elengedni, azt érdemes Telihold idejére időzíteni. Aki érzékeny a Hold hatásaira, Telihold idején ingatagnak, bizonytalannak érezheti magát. A lelki nehézségeket vessük papírra és a listát semmisítsük meg (égetéssel vagy földbe temetéssel). Mindenképp érdemes ezeken a napokon meditálni.
Statisztikailag sokkal több szülés indul meg Telihold napján, mint máskor. Sajnos az erős energiák jelenléte miatt a bűncselekmények száma is megnőhet. Az ekkora kiírt műtéti beavatkozásokat érdemes elhalasztani, mert a sebek Telihold idején erősebben vérezhetnek.
Az előttünk álló Telihold időpontjáról mindig a HÓNAP energetikája menüpont alatt, az aktuális Telihold hatásairól részletesen a Holdhírek menüpontban olvashattok.

2019-ben az alábbi napokon számíthattok Teliholdra:


Az Újholdakról pedig itt tájékozódhattok😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése