2015. február 28., szombat

Márciusi asztrológiai előrejelzés: A nagy energiák hónapja

A hivatalos tavasz kezdete mellett a március a bolygók mozgása szempontjából is mozgalmas hónap lesz. Intenzivitás, megújulás és bombasztikus energia fogja jellemezni a márciust. A természet ébredésével az emberi lélek is megújul majd.


Az első jelentős esemény márc. 3-án a joviális Jupiter és a forradalmi Uránusz közötti fényszög lesz. Nyitottak leszünk, szeretnénk tanulni és magasabb szellemünket művelni. Az Uránusz felszólít minket, hogy lépjük meg a szükséges változtatásokat, hogy a Jupiter által kínált személyes növekedésünk megindulhasson. A két bolygó által -személyes horoszkópunkban- érintett életterületeken új és több lehetőséget kaphatunk.

Márc. 5-én lesz az év első tízmilliószoros Teremtőnapja. Ekkor minden – pozitív és negatív- gondolatunk hatványozottan hat! Ráadásul ugyanezen a napon lesz Telihold a Szűz jegyben. Ekkor ingerülékenyek és lelkileg instabilak lehetünk. Telihold estéjén egy 30 órás holdszünet periódus is kezdődik, tehát mindenképp az abszolút kikapcsolódást és lelki elengedő (spirituális) technikákat válasszuk 5-én estére.

Márc. 11-én a harcias Mars belép a Kosba és utoléri a forradalmi, innovatív Uránuszt, így aztán egyesült erővel komoly (robbanékony) hatást fognak éreztetni. Néhány napig megállíthatatlanok leszünk céljaink elérésében. Valószínűleg a feszültség mindenütt tapintható lesz, mintha feltüzeltek volna minket. Spontaneitás terén könnyen túlzásokba eshetünk, ezért mielőtt igent mondanánk bármire, inkább gondoljuk át még egyszer a dolgot. A közlekedésben pedig kiemelten figyeljünk oda, mivel leginkább a saját szabályainkat szeretnénk ekkor követni.


Idén már második alkalommal márciusban is lesz péntek 13. Ezen a napon a racionális Merkúr megérkezik az ábrándozó Halakba. Ezzel megkezdődik az értelem és érzelem között ingadozás. Gondolkodásunkat és kommunikációnkat erősen megszínezik majd érzelmeink. A kreatív, fantáziadús, spirituális és vallási témák iránti érdeklődésünk felébredhet.

Másnap, azaz márc.14-én a szigorú Szaturnusz hátráló mozgásba kezd, és kicsit visszapillant a Skorpióba. A központi kérdés az lesz: mit jelent számunkra az idő? Az elmúlt hetek, hónapok történéseinek feldolgozására valamint a még lezáratlan szálak végleges elvarrására nyílik ezzel jó alkalmunk. Ismét előtérbe kerül felelősségtudatunk, illetve a fizikai és lelki határok tiszetelésének kérdése. Különösen a (napjegy vagy Aszcendens szerint) Bikák és Skorpiók lesznek érintettek ebben.

Mikor márc.17-én a fényűző Vénusz hazai terepre, a Bikába lép, akkor végre a valódi értékekre, önértékelésünkre és az élet élvezetére tudunk koncentrálni. A találkozás a megfelelő partnerrel ezen hatás alatt könnyedén megtörténhet. Pont ugyanezen a napon a feszültség kiéleződik a szenvedélyes Plútó és az úttörő Uránusz között: újabb „kardinális konfliktusokat” hozva ezzel. A 2012 óta jelentkező (gazdasági és politikai) krízisekért is jórészben ez a bolygóállás felelős. Mivel előrehaladó iránya miatt az Uránusz lesz ezúttal a hangsúlyosabb kettejük közül, így inkább a szabadság és innováció valósításán kell dolgoznunk- egyéni és társadalmi szinteken is.


A hónap utolsó részében, 20-án beköszönt az asztorlógiai Újév, és hivatalosan is megkezdődik a Jupiter éve. Ráadásul a bizalom- és hitkérdések kerülnek előtérbe az aznap Halakban álló Újhold idején. Ki fog derülni, mekkora az életbe és önmagunkba vetett hitünk. És még ugyanezen a napon a ragyogó Nap átlép a tüzes Kosba. Aktívak leszünk és képesek leszünk újult erővel küzdeni céljainkért. Ha valamit kitűztünk 2015-re, azt most mindenképp kezdjük el megvalósítani!

A hónap utolsó napján a közlékeny Merkúr is átlép a tüzes Kosba. Tehát gondolataink és kommunikációnk is várhatóan felgyorsulnak. Ezen hatás alatt hajlamosak lehetünk kertelés nélül, rögtön kimondani, amit gondolunk. Ezáltal több lehet a veszekedés körülöttünk s legtöbben arra vágyunk majd, hogy mindig miénk legyen az utolsó szó. Próbáljuk ezt a túltengő belső energiát konstruktív, pozitív célokra használni.   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése