2015. július 13., hétfő

2015. július 16.: Érzelmi ébresztő a júliusi Rák Újhold segítségével

Az Újhold mindig az új kezdeteket támogatja életünkben. A július 16.-ai Újhold pedig különösen felnagyítja ezt a lehetőséget, mivel uralkodó jegyében, a Rákban következik be. Emiatt a mostani esemény lelki megélése sokkal mélyebb lehet, mint a többi Újhold esetében.
  
"Hunyd be a szemed, tárd ki a szíved" (Fonográf)

A Rák Újhold legfontosabb témái a biztonság, a család, a védettség keresése és a szabadság megélése lesznek. A Rák jellege felszólít minket, hogy befelé forduljunk és saját magunkról (lelkünkről) gondoskodjunk. Előtérbe kerülnek azok az érzelmeink, melyeket rég, elnyomva gyűjtögettünk magunkban. Különösen egy vita vagy nézeteltérés során vulkánként törhetnek ki belőlünk. Mielőtt ez megtörténne, inkább tisztázzuk magunkban, hogy mire vágyunk valójában: a biztonságra és a másokhoz való kötődésre a vele együttjáró felelősségvállalással, vagy inkább a személyes szabadságunk a fontosabb?
Ha a válasszal őszinték leszünk magunkhoz, akkor megkönnyebbülhetünk és érzelmileg megtisztulhatunk. Lényeges, hogy Rák Hold idején csak a belső hangunkra hallgassunk. Ha ez egyáltalán nem vagy csak nehezen megy, tegyük a kezünket a hasunkra (Rák jegy uralta testterület), hunyjuk be a szemünket és csak lélegezzünk. Egy-két perc után megérkezik az a belső sugallat, amire várunk - és akár ragadjunk papírt, tollat és írjuk le!
Családi problémák oldására (pl. családállítással, horoszkópelemzéssel), vagy akár őseink, gyökereink vizsgálatához vagy családfakutatáshoz is ideális időszakot kínál a mostani Újhold. Ha lehet, feltétlen töltsük ezen a napon időt édesanyánkkal vagy gyermekeinkkel.
Lehetséges, hogy múltbeli kapcsolataink még egyszer újra visszatérnek életünkbe, talán sebeink is felszakadnak vele... Azonban így nyílik alkalmunk, hogy ismét átgondolhassuk a történteket. A Bakban álló szenvedélyes Plútó sajnos fokozhatja ragaszkodásunkat a már elavult rendszereinkhez, a nem működő kapcsolatainkhoz. Ügyeljünk tehát, hogy ne legyünk csak azért sértődöttek, haragosak (gyerekesek), hogy revansot vehessünk a másik félen. Mert akár nagyon pozitív, akár nagyon negatív érzéssel gondolunk valakire, addig kötődünk hozzá!
Most jó alkalmunk lesz arra, hogy az elmúlt évek történéseit végleg lezárjuk, elengedjük és megnyílhassunk az újnak. Végre megérthetjük a "miérteket": megláthatjuk, beláthatjuk az IGAZSÁGOT  a történések mögött. Tehát az időzítés is tökéletes lesz az ilyen típusú, ám talán kissé fájdalmas találkozásokhoz.
A tarthatatlan életkörülmények megváltoztatására is lehetőségünk adódik ezúttal. Ez nem csak a családi szálakra vagy párkapcsolatunkra vonatkozik, hanem az életünk más területeire is (karrier, egészség stb.).
Az Újhold meditációt szeretettel javaslom ismét.

Legyen ez a nap valóban az új kezdeteké!
Hunyd be a szemed, tárd ki a szíved! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése