2015. november 8., vasárnap

2015. november 11.: Újhold a Skorpióban - Intenzív energiák, önnevelés, regeneráció

A Skorpió a belső (gyógyítás) egészség jegye, így a most benne létrejövő Újhold a legalkalmasabb, hogy lelki jólétünket ápoljuk, frissítsük a tél beköszönte előtt. Lehetőségünk lesz a saját belső forrásunkkal összekapcsolódni, hogy rendet tegyünk végre az eddig mélyen elnyomott érzelmeink között.

Kép forrása: mtmstudioastrology.com


Vagyis a november 11.-ei Újholddal elérkezett az idő, hogy feltöltsük lelki „raktárainkat” a szükséges energiákkal. Mindannyiunknak más-más életterületen kell tudatossággal felvérteznie magát, hogy kvázi egy új, egy jobb -lelki- minőséget nyerhessen. A magok, melyeket most elvetünk, egy darabig csak csendben fognak növekedni bennünk, mire kívülről is érzékelhető lesz a változás. S mindeközben érdemes magunkat olyan emberekkel körülvenni, akik segítenek a belső átalakulásunkban. Lehetnek ők spirituális mentorok, sőt terápiák, de akár társunk, barátaink vagy még a családtagjaink is. Nem biztos, hogy csupán egy egyenesen felfelé ívelő, fájdalommentes utat kell ahhoz bejárnunk, hogy megújulva „ébredhessünk”. Sokszor meg kell élnünk az érzelmi mélységeket, mielőtt elérnénk a még soha nem látott magasságokat.
Tehát ez az Újhold egy teljes transzformáció lehetőségét hozza magával, mely által végleg megszabadulhatunk korábbi félelmeinktől és esetleges kényszereinktől is. A kérdés: „hogyan tudjuk a vágyaiankat és félelmeinket úgy kordában tartani, hogy közben elégedettek is maradjunk?” Ha megpróbálunk betekinteni vágyaink indíttatása mögé, akkor beláthatjuk, hogy nem mindig a saját akaratunk érvényesítése a legjobb módszer. A lemondás, a tudatos elengedés sokkal több szabadságot adhat nekünk, mintha bármi áron ragaszkodunk egy nem megfelelő célhoz... Az akár erőszakos önérvényesítés helyett a saját magunk feletti kontroll, az önnevelés kerül elétérbe a Skorpió által.
Félmegoldásokkal most biztos nem fogunk megelégedni, intuícióink alapján saját, nyers energiánk alkalmazásával szeretnénk célt érni. Mivel a Skorpió ura a Plútó, az alvilág feje, ezért minden olyan dolog érdekli ezt a jegyet, ami szemmel láthatatlan, a felszín alatt zajlik. Talán ott van az igazság, az eddig nem lelt megoldás?
Amit eddig elnyomtunk, az a hold fényénél a szemünk elé, s ezzel tudatunkba kerül, hogy foglalkozzunk vele, hogy dolgozzunk még rajta. A minket megbetegítő viselkedési formákat, magatartás mintákat végre el kell engednünk; különben akár elviselhetetlenségig is fokzódhatnak bizonyos szituációk.
Akik már a változás útjára léptek, stagnálást, sőt megrekedést érezhetnek belső gyógyulási folyamataikban, ami valójában nem gátja, hanem része mindenegyes ilyen folyamatnak.

Kezdjétek el még ma a lelki munkát, hogy a holnap már a megoldást, a megnyugvást hozza!

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése