2016. április 3., vasárnap

2016. április 7.: Szuper-Újhold a Kosban- Légy önmagad!

Az április 7.-ei Újhold a zodiákus legdinamikusabb jegyében: a Kosban áll be. Ráadásul az energiaszintet tovább emeli, hogy szuperholdról is beszélhetünk, mivel a Hold az átlagosnál közelebb fog kerülni a Földhöz. Lelkünk felszabadítása lesz most a legfontosabb feladat!


Ez az év nem a toleranciáról szól, hanem a régi rendszereket megdöntő változásokról. Az álmodozó Halak időszak után elérkezett a harcos, katonás Kos időszaka. Energiával, kezdeményező kedvvel feltöltődve utat törhetünk most ezen változásoknak.
A Plútó és az Uránusz közötti -7 éve tartó- feszültség feloldásához kitűnő alkalom lehet ez. Az elmúlt hónapok nemzetközi történései aggodalomra adhattak okot. A Plútó, mint a hatalom, a sötét oldal (ÉS a legmagasabb szintű spiritualitás!) jelölője félelmet generál bennünk, míg az Uránusz, a szabadság és a forradalmiság, az újítások képviselője azt kívánja, hogy kitörjünk ebből a negatív légkörből, helyzetből.

A Kos és uralkodó bolygója, a Mars leginkább a küzdelemre sarkall minket, azonban óvakodni kell az erőszakos válaszadástól (Plútó), inkább a szellemi újítás, a dolgok új szemszögből való vizsgálata (Uránusz) biztosíthatja a kitörési pontot, a felszabadulást (hátunk mögött a lerombolt korábbi világgal – akárcsak a főnixmadár szimbóluma).

A szintén a Kosban álló Uránusz és Vénusz eredetiséggel, meglepetésekkel és érzékiséggel egészítik ki a fent említett hatásokat. Kérdezzük meg magunktól: „Mi inspirál engem?”, „Mitől leszek kreatív?”, „Mit kell ahhoz csinálnom, hogy jól érezzem magam?”, „Mit szeretek igazán saját magamban?”.
A válaszok segíteni fognak, hogy összhangba kerüljünk saját igényeinkkel, ráébredjünk, hogy egészen különleges, egyedülálló és szerethető személyiségek vagyunk, akik képesek akaratuk érvényesítésére, hangot tudnak adni saját véleményüknek.


Az, hogy melyik életterületünkön tudjuk leginkább kamatoztatni a Kos hihetetlen energiáját, az attól függ, hogy születési képletünkben melyik asztrológiai ház(ak)ba esik a Kos jegy. Aki ismeri a képletét (vagy Aszcendensét), azoknak némi kulcsszavas segítség:

Kos az 1. házban: megjelenés, személyiség, önérvényesítés mások akaratával szemben.
Kos a 2. házban: adottságok, anyagi helyzet.
Kos a 3. házban: információáramlás, kommunikáció, szűk környezet (pl. testvérek, szomszédok).
Kos a 4. házban: otthon, eredet, származás.
Kos az 5. házban: kreativitás, gyerekek, szerelmi élet.
Kos a 6. házban: munka, egészség.
Kos a 7. házban: párkapcsolat, házasság, nyilvánosság.
Kos a 8. házban: önismeret, intimitás, elengedés.
Kos a 9. házban: tanulmányok, külfölddel való kapcsolat, világnézet.
Kos a 10. házban: karrier, életcél(ok).
Kos a 11. házban: barátok, támogatók, szellemi közösségek.
Kos a 12. házban: elvonulás, titkok, önkéntes áldozatok.

Ébredésekkel teli Újhold időszakot kívánok Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése