2016. július 17., vasárnap

2016. július 20.: Telihold a Bakban - Biztonság vagy változás?

Ezen Telihold idején - a Bakban haladó- igencsak kötelességtudó Hold (lélek) szembe kerül - a Rákban lévő- szentimentális Nappal: így napvilágra emelve a család és karrier kérdéseit életünkben. Ráadásul kettejük feszültsége közé „beszorult” az Uránusz, ami képes az egész Telihold periódust egyetlen szempillantás alatt a feje tetejére állítani.


Az idei évben már több erőteljes teli- és újholddal találkoztunk, és ez alól a mostani sem kivétel. Különlegességét a "legkülöncebb" jegy, a Vízöntő urának, az Uránusznak a közreműködése adja.
A hold- és a napjegyet tekintve, vagyis a Baknál és a Ráknál hasonló vonás: a biztonság keresése. A Baknál az anyagi alapok, a Ráknál pedig az érzelmi védettség egy fontos téma. Ellenpólusként áll a képletben az Uránusz, hogy a biztonytalanságot, robbanásszerű változást hozzon. Ez a változás csak a hirtelensége miatt lehet sokkoló, de ha közelebbről megvizsgáljuk, valójában egy figyelmeztetés, hogy felrázzon minket „álmunkból”.


Az Uránusz beköti ebbe a Nap-Hold-Uránusz háromszögbe a Skorpióban járó Marsot is. És valójában a Mars kínálja a feloldást a képletben, hiszen épp irányt váltott (újra előrefelé halad), így a már régóta mozdulatlan dolgaink beindulását támogatva, ami most egyfajta motivációs erőt ad mindannyiunknak.
Energetikailag csupa kardinális jegyről beszélünk (Bak, Rák, Kos). Ők mind energiát és aktivtást képviselnek, az új kezdetekhez adnak határozottságot, célirányosságot. Tehát az Uránusz mutatta változás irányába érdemes elindulnunk a Telihold által százszorosára erősített karakánsággal.  
Természetesen a kardinális és egyáltalán bármilyen levegő elem (Mérleg, Ikrek, Vízöntő) hiánya nagyon érezhető lesz, mert a könnyedség, hogy egy kicsit félvállról vegyük a dolgokat valahogy most nem fog eszünkbe jutni...
Az Uránusz energiáját kihasználva kövessétek megérzéseiteket!
Akinek konkrétabb útmutatás szükséges, végezzen vezetett meditációt egyénileg vagy csoportban, illetve saját képletében vizsgálja meg a Bak, Rák és Kos jegyek elhelyezkedését, hogy melyik életterületére vonatkozik a Telihold felhívása.

Legyen kiegyensúlyozott, ámde forradalmasító Teliholdatok! ;)

Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése