2016. november 12., szombat

2016. november 14.: Telihold a Bikában - Fedezd fel rejtett kincseidet!

A novemberi Telihold ismét tisztító energiákat tartogat számunkra. Újra egy szuperholdról beszélhetünk, mely most olyan közel kerül a Földhöz, mint 1948-ban volt, és legközelebb csak 2034 novemberében láthajuk majd hasonló közelségből az „égi lámpást”. Lelkiekben úgy képzeljük el ezt a szuper-teliholdat, mintha egy téma, mely régóta az elfeledett (vagy elnyomott) mellékszerepet játssza bennünk, most hirtelen reflektorfényt kap és főszereplővé válik a következő néhány napra.Az előző Telihold a Kos jeggyel aktivitásunkra helyezte a hangsúlyt, a zodiákus második jegye viszont ezzel ellentétben a stabilizálásról fog szólni. A Bikában ezúttal egy olyan nyugvópontra lelhetünk, ami a Kos szertelenségét lassítva, összegyűjtve készletet formál – akár fizikailag, akár szellemileg. Ezekből származnak azon dolgaink, eszközeink vagy érzelmi tartalékaink, amiket szeretnénk mindenki mástól megvédeni, óvni mindentől. Így tehát a biztonságkeresés általában és ez alkalommal is egy nagyon fontos témája a Bika Teliholdnak. Hogy életünk mely területén (pl. párkapcsolat, anyagiak, karrier stb.) élhetjük ezt át leginkább, arra természetesen az egyéni képlet ad pontos választ.

A Vénusz, a Bika jegy képviselője a nőiség szimbóluma. Így magát a Bika jegyet is jellemzi a befogadás, a bekebelezés, a termékenység és a birtoklási vágy. Egyik gyönyörű alternatíva tehát nők számára, hogy az anyaság iránti vággyal lélekben dolgozzanak ezen Telihold idején.

És még egy fontos témakör: a birtoklás-elengedés. Ha a birtoklás motivációját nézzük, valójában az értékelés szempontjából van szükségünk bármiféle tulajdonra vagy mások által lenyűgözőnek tartott tulajdonságra. Ha jól nézek ki, ha sikeres vagyok, ha gazdag vagyok és sorolhatnánk még a pozitív jelzőket, akkor mások értékesnek fognak tartani, s így „valóban” értékesnek érezhetjük magunkat. (Napjainkban a Facebook épp erről szól...) De vajon csak a rólam mások által felsorolható jelzők és csak a pozitív benyomást keltő képek adhatják az én valódi értékemet?
Vagy rejlenek még bennem olyan – nem kézzel fogható – kincsek is, mint az intuíció, a segítőkészség és az empátia, melyeket nem láttatnom, hanem megélnem kell?
Hogy segítsek Nektek a belső kincsek felszabadításában, hoztam Nektek két új meditációt is:

Torokcsakra meditáció (fentebb)
Ez a meditáció akkor lesz leginkább segítségünkre, ha úgy érezzük, nem tudjuk igazán kimondani, amit szeretnénk; azaz nem tudjuk valódi értékünket kellőképp érvényesíteni a környezetünkben.

Mantra meditáció
Tulajdonképp ez is a torokhoz kapcsolható, hiszen a gyakorlat hasonlít az éneklésre, ha hangosan végezzük. A mantra meditáció során a meditáló magában vagy akár hangosan ugyanazt a hangot, szót vagy mondatot ismételgeti. Az „om” szavacska talán a legismertebb az összes közül. Az a legjobb, ha egy saját kis dallamot alakítunk ki az „om”-okból, ugyanis az éneklés során a hormonszint szabályozódik: csökkent a stresszhormon, s a mantrában ismételgetett rezgések könnyen kifejtik pozitív hatásukat.

Tündöklően szép Telihold napokat kívánok Nektek! ;)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése