2018. május 29., kedd

2018. június hónap energiái: Erősődő érzések, megérzések és befelé fordulás

Egy csendes hónapkezdést követően június közepén megjelennek az egyre érzelmesebb energiák, majd 19.-étől az Univerzum behúzza a fékeket, mivel a Neptunusz és a Mars is hátrálni kezdenek. A befelé fordulós időszak tehát megkezdődik, mely egész nyáron át csak fokozódni fog.


Június 12-én a Merkúr hazai terepről (az Ikrekből) átlép az érzelmes Rákba. Ezen zodiákusjegy érzékenységének köszönhetően gondolkodásunkat, döntéseinket áthatja a szubjektivitás és könnyebben alkalmazkodhatunk másokhoz, mint általában. Többet merenghetünk a múlton, több régi emlék elevenülhet fel bennünk a hónap végéig. Illetve arra érdemes ügyelnünk, hogy lelkünk sérülékenyebb lehet, amennyiben vitára kerülne sor. 

Június 13-án Újhold lesz az Ikrekben, mely esemény fő témáját a találékony megoldások keresése & megtalálása együttesen fogják adni. Fegyelmezett és tudatos hozzáállással olyan problémákat is meg fogunk tudni oldani ezekben a napokban, melyek akár évek óta húzódnak már. Erről részletesebben az Újhold cikkben olvashattok majd. 

És szintén június 13-án a Vénusz átlép az Oroszlánba. Eddig a Rákban inkább visszahúzódó energia jellemezte, viszont most az Oroszlánnal élénkséget, játékosságot, örömet, kreativitást és párkeresőknek új szerelemet is hozhat ez az állás. 

Június 19-én a mágikus Neptunusz hátráló mozgásba kezd „otthonában”: a Halakban. Ez az egészen november 25-ig tartó időszak legfőképp spirituális fejlődésünknek illetve eddigi tapasztalataink átértékelésének kedvez majd. Jövőbeli vizióink, elképzeléseink olykor ugyan elhomályosulhatnak, de a retrográd időszak hozta lelassulás és a vele járó kijózanodás segíthet abban, hogy reálisabban lássuk terveinket. 

Június 21-én a Nap elkezdi éves menetelését a Rák jegyében, mellyel egyidejűleg megkezdődik a csillagászati nyár is. A zodiákus első Víz jegye a szokásosnál érzelmesebbé tehet minket, ami miatt erősebben vágyhatunk az érzelmi biztonságra, a családunkra, a közeli barátokra és otthonunk melegére. Ezt az idei jegyváltást viszont az teszii különlegessé, hogy éppen ugyenezen a napon kerül szembe egymással a Vénusz és a Mars. Összecsapnak a női és a férfi energiák, mely pozitív értelemben véve rávilágít az önmagunkon belül - és így párkapcsolatunkban is - integrálandó akítv és passzív energiákra. Nagyon szép emlékeztető lesz ez az Univerzumtól, hogy mit is várnak tőlünk a Vénusz Évében. 

Június 26-án a Mars is hátráló mozgásba kezd, így az általa képviselt tulajdonságaink, mint az akitivtás, a kezdeményezés és a potenciál megcsappanhatnak vagy akadályokba ütközhetnek. Valószínűleg többet kényszerülünk várakozni(, mint cselekedni) egészen augusztus 29-ig. Sőt, terveinknek teljes gázt majd csak október közepétől fogjuk tudni újra adni. Jobban tesszük tehát, ha a következő hónapokban átgondoljuk megvalósulásban lévő és megvalósítandó ötleteinket. Érdemes elsődlegesen belül dolgozni magunkon, hogy ráébredjünk, mi az, amit valójában szeretnénk, hogy mibe érdemes ténylegesen energiát fektetnünk ősztől kezdve. 

Június 28-án Telihold következik a Bak jegyében, melynek központi témája a megérzések és a valóság összehangolása lesz. Fel fog merülni a kérdés, hogy mi magunk miért vagyunk igazából felelősek. Ezáltal pedig rá fognak ébreszteni bennünket, hogy individualitásunk megélése és felelősségünk felvállalása bizony nem zárják ki egymást. 

Június 29-én a Merkúr átlép az Oroszlánba (és innen is fordul majd július végétől retrográdba). Mindenkit az átlagosnál extrovertáltabb kommunikáció jellemezhet és felfogásunk is sokkal szenvedélyesebb (akár konkréten drámaias) lehet a hónap elejihez képest. Lehetőség szerint minden egyes tervünkbe, cselekedetünkbe vigyük bele szívünket-lelkünket – abból baj nem lehet😉

Sokszínű júniust kívánok Mindenkinek napsütéssel, vidámsággal és lelki fejlődéssel áthatva!✨ 

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése