2015. január 20., kedd

2015. január 20. - A különc Újhold

Új kezdet

Az Újhold mindig egy új holdciklus kezdete, mely energetikailag lelki megtisztulást, újrakezdést hoz életünkbe. A népi hiedelmek pozitív élettani hatásokat tulajdonítanak ennek a pár napos időszaknak. A fizikai és szellemi teljesítmények ilyenkor nőnek, ezért ideális időpont lehet a gyógyító folyamatok elkezdéséhez, intenzívebb befogadásához. A január 20 - i Újhold pedig még ennél is egy kicsit többet kínál, mert asztrológiai értelemben Szuperholdról is beszélhetünk.

Kép forrása: teunneped.hu

Mi a Szuperhold?

Röviden azt mondanám, fokozott hatás. Richard Nolle asztrológus 1979-ben megjelent cikkében ír először arról a jelenségről, hogy bármely Újholdkor vagy Teliholdkor, mikor a Föld és a Hold középpontja közti távolság kisebb, mint általában (361.863 km-nél), akkor Szuperholdról beszélhetünk. Ezen időszakban a Hold fényesebbnek és nagyobbnak látszik a Földről, mintha egy létráról akár meg is tudnánk érinteni. Fokozott közelsége révén pedig egyébként is erős hatása megsokszorozódik, amire a természet és az emberek is erőteljesebb reakciókkal reagálnak (pl. jelentősebb árapály jelenség, fokozottabb lelki érzékenység- különösen a nőknél).

Milyen hatások várhatóak a mostani Újholdkor?

Ezúttal az Újhold a Bak és a Vízöntő határán találkozik a Nappal. Ez a „randevú” egyértelműen szimbolizálja a társadalmi és kollektív kényszereket, melyekben élünk. A Vízöntő Újhold mindig esélyt kínál nekünk arra, hogy jobban átlássuk a helyzeteket, hogy egy nagyobb csoport (társadalom, univerzum) tevékeny részének érezhessük magunkat. Érdemes ilyenkor nyitottnak lennünk és minél több társaságban, összejövetelen megfordulnunk, vagy akár karitatív munkát végeznünk.

A többi bolygóállást is tekintetbe véve a szabadság és egyediség iránti vágyunkat a mostani holdhatás még inkább meg fogja növelni. A spiritualitás és a hitbeli kérdések nagyobb hangsúlyt kaphatnak. Hiszen általuk nyerhetünk önbizalmat ahhoz, hogy ki tudjunk állni saját elképzeléseink mellett. Merjünk nagyon álmodni, merjünk olyan lépéseket tenni, melyek mindent megváltoztatnak körülöttünk, ha mi magunk hiszünk benne! Egyedül csak mi tudjuk megvalósítani álmainkat. Tegyünk hát érte most, ezzel az intenzív teremtőenergiával!

Kép forrása: aquariusnation.com

Amit most nem szabad elszalasztanunk...

Itt az ideje saját évtervező listád összeállításának, ha eddig még nem tetted volna meg. Előbb a 2014-es éved értékeld különböző életterületekre bontva, majd írd össze az idei céljaidat. Példákat találtok a blogon az „Így lehetsz még sikeresebb 2015-ben” c. cikkben. Ha rászánunk ezekre az összegzésekre megközelítőleg egy órát, akkor óriási lépést tehetünk céljaink megvalósítása felé. Ugyanis ezen formában a spirituális „megrendelésünket” a Szuperújhold olyan energiával tölti fel, hogy az Univerzum képtelen lesz ellenállni a teljesítésének :)

Annyira találónak tartom a mostani Újholdhoz a Hair c. musical Aquarius c. dalát, hogy idéznék is belőle néhány sort:

"Fénylő hold, lesz majd egy új idő!
Mikor a Jupiter a Marssal együtt áll!
A harc és minden rossz felhő, elszáll
S helyére a szeretet áll!
Ez lesz a Vízöntő, az új korszak hajnala,
A vízöntő korszaka! Aquarius!”


Sikeres teremtést kívánok Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése