2015. május 7., csütörtök

Álompár tipológia

Kép forrása: www.teunneped.hu

Mindannyian megkérdeztük már magunktól, hogy vajon ki illik hozzánk, vagy összeillünk-e jelenlegi párunkkal. Ebből a tipológiából kiderül, ki lehet életünk szerelme és ki az, akivel csupán baráti viszonyt érdemes ápolnunk.

A vehemens Kos szerelmi téren sajnos nem jön ki jól bármelyik csillagjeggyel. Leginkább a másik két Tűz jeggyel, az Oroszlánnal és a Nyilassal illik össze, mert őket nem ijeszti meg a Kos temperamentuma. És persze azért is alkotnak jó párost, mert a Tűz jegyek ugyanolyan energikusan fogják fel az életet. A kötélidegzetű Bika vagy Bak is jó választás lehet a Kos számára, mert sűrűn kell mellé valaki, aki szembesíteni tudja saját határaival. A sokoldalú Ikrekkel vagy az eredeti Vízöntővel inkább egy soha el nem laposodó baráti kapcsolatot ápolhat.

Azok a jegyek, amelyek hasonlóan kitartóak, mint ő, labdába rúghatnak egy Bikánál. Például a Bak, akit nem zavar a Bika megfontoltsága, vagy a Szűz, aki szintén végtelenül türelmes tud lenni. Ez a két Föld jegy is épp olyan reálisan gondolkozik, mint maga a Bika. A Skorpió is illik a Bikához, de köztük leginkább a szenvedély dominál, ami akár hamar az oltárhoz is vezetheti őket. A Vízöntő sokszor lázba hozza a Bikát, mert folyamatosan megoldandó rejtvényeket kínál számára, azonban hosszú távon nem biztos, hogy felhőtlenül boldogok lesznek együtt.

Az Ikrekkel a gyors észjárású Vízöntő és a bájos Mérleg van igazán egy hullámhosszon. A Vízöntő ugyanannyira ragaszkodik szabadságához, a Mérleg pedig ugyanolyan alkalmazkodóképes, mint az Ikrek. Az Oroszlán is remek partnere lehet, azonban az Oroszlán mellett dönt a könnyed kis flörtöléseiről le kell mondania... Akár egy sportos Kos is jó választás lehet, mivel folyamatosan lendületben tartja az Ikreket.

A Rák leginkább lopott órákra és meghitt találkákra vágyik. Épp ezért egy szolid Bikával vagy egy tapintatos Halakkal remek párt alkothat. Előfordulhat az is, hogy a Rák a megbízható és intelligens Szűzzel kezd, viszont hosszabb távon a Szűz túlgondoskodása negatívan hathat a Rákra. A Skorpió is megfelelő személyiség lehet a Rák mellé, azonban kettejük kapcsolata általában nem túl egyszerű. A kezdeti nehézségek után az Oroszlánnal is tartós kapcsolatba kerülhet Rák, amiben garantáltan megtanulja az Oroszlántól a nagyvilági élet szépségeit is.

Az Oroszlánnak legjobb választás egy dinamikus Kos, akire nem kell sokat várnia, vagy egy kalandvágyó Nyilas, aki mindig optimista. Ez a három Tűz jegy ugyanolyan energikusan fogja fel az életet, ezért jó párost alkothat bármely kombinációjuk. A Rák is remek partner lehet az Oroszlán számára, mivel kiáradó érzelmeivel és szeretetteljes otthonnal ajándékozza meg az Oroszlánt. A harmonikus Mérleg partnerként és barátként is kitűnő választás, ugyanis bájos kísérője oldalán még szebben tud tündökölni a királyi Oroszlán.

A racionális Szűz általában nem hagyja magát elvarázsolni érzelmei által, hanem mindig előre gondolkozik párkapcsolataiban. Ezzel az inkább logikus gondolkodásmóddal a Bika és a Bak tud legjobban azonosulni. Többségében a Skorpióknak sincs ezzel bajuk, mivel ők természetes önbizalmuk miatt nem veszik magukra a Szűz szőrszálhasogatását. Ha a Szűz csak kalandra vágyik, akkor egy forróvérű Kos remek partner lehet, mivel kicsit kirángatja a őt megszokott mindennapjaiból.

Ha a Mérleg tartós kapcsolatot keres, egy Oroszlán remek partner lehet, mivel társaságban egymás fényét emelik. Ugyanakkor a gyors észjárású Vízöntővel és az alkalmazkodóképes Ikrekkel sosem fogynak ki a beszédtémákból. A Kossal azonban óvatosnak kell lennie, mert kevesebb törődésre és udvarlásra számíthat tőle, mint elvárná. Teljesen mindegy, melyik csillagjegyről van szó, ha modora nem megfelelő, a Mérleg nem is veszi számításba az illetőt.

A Skorpiónak partnerként és barátként is kitűnő választás az őszinte Bak. A titokzatos és tapintatos Halak viszont lenyűgözheti őt, mivel Víz jegyként mindketten „fürdőzhetnek” egymás érzelmeiben. A kemény Szűz, a csábító Rák vagy az érzéki Bika is felébresztheti a Skorpió fantáziáját, mivel általuk új, addig rejtett világokat fedezhet fel.

A Nyilasnak olyan partnerre van szüksége, aki szellemiségét, hitvallását és igen toleráns természetét értékelni tudja. Például egy Oroszlán, aki ugyanolyan nagylelkű, vagy egy tüzes Kos, aki motiválni tudja őt. Vagy akár egy különleges Vízöntő is jó választás lehet a Nyilas számára, akivel határtalanul kalandozhatnak a nagyvilágban. Még a Mérleg is szóba jöhet, mert ő nem akarja korlátozni a Nyilas szabadságvágyát, azonban gyakran előfordul, hogy csak baráti kapcsolatban maradnak.

A Baknak a Kos nagyon jó választás lehet, mivel a Kos értékelni és akár egy egész életen át támogatni is fogja a Bak teljesítményét. Az elragadó Mérleggel is jól kijön a Bak, mivel könnyedséget és vidámságot visz hétköznapjaiba. A Bikával közösen egy megingathatatlan kapcsolatot tudnak kialakítani, mert mindketten rendkívül kitartóak és keresik az anyagi biztonságot is. A Skorpió esetében a szenvedély fog fellángolni és felejthetetlen kalandokban lehet részük egymás mellett. Még akár az Oroszlán is szóba kerülhet, mert elismeri a Bakot, azonban a fenséges Oroszlánnak dicséret jár még azért is, ha épp a Bak eredményeihez gratulál...

A Vízöntő számára az Ikrek változatosságot, a Mérleg pedig könnyed nyugalmat biztosíthat. A Nyilassal közös vonásuk a szabadságvágy, ezért ideális párost alkothatnak. Egy aktív Kos is felbukkanhat jelöltként a láthatáron, de nem biztos, hogy jó barátságnál több is alakul köztük. Az érzékeny Halakkal is közeli kapcsolatba kerülhet a Vízöntő, azonban kapcsolatuk elmélyülése során túl sok megválaszolatlan kérdés maradhat a közös jövőjüket illetően. 

A Halak elbűvölve érzik magukat a dinamikus és magabiztos emberek társaságában. Ezért gyakran alkothat párt a tüzes Kossal vagy a merev Szűzzel, azonban hosszú távon kapcsolatukat általában nem csak a felhőtlen boldogság jellemzi. Egy stabil Bika vagy Rák egyértelműen jó választás a Halak számára, mivel türelmükkel és gondoskodásukkal mindig támogatni tudják az érzékeny Halakat. Lelki ereje miatt az Oroszlán és a Skorpió is erős támasza és jó kiegészítője lehet a zodiákus utolsó jegyének.

Ez a cikk megjelent még még a TeÜnneped.hu-n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése