2016. január 30., szombat

2016. februári előrejelzés: A fordulatok és az áttörés hónapja

A február egy igen fordulatos hónapnak ígérkezik, mivel a Vízöntő jegy és bolygója, a forradalmi Uránusz veszik át az irányítást. Az eddigi hatalmi rendszerek megdöntése és személyes szinteken saját határaink átlépése, új utak keresése lesz a feladat.


Február 6-án a Vénusz, a művészetek, az érzékiség és a kapcsolatok királynője találkozik a szenvedélyes és uralkodó természetű Plútóval. Kettejük „násza” arra késztethet minket, hogy sokkal intenzívebben szerelmi életünket: akár pozitív, akár negatív irányban. Ha számunkra jó kapcsolatban vagyunk, akkor a felek közötti kötődés megerősödhet, elmélyedhet; ha a kapcsolatunk célja a legfőképpen a tanulás, akkor most feladatunk, hogy felvállaljuk a kockázatot és áttörjünk azon a fékezőerőn, mely eddig blokkolta kapcsolatbéli szabadságunkat; ha pedig szinglik vagyunk, akkor vonzódást érezhetünk különc vagy saját kultúránktól eltérő partner iránt. Fontos a nyitottság, mellyel minden nehezebb helyzeten át lehet lendülni, még akkor is, ha váratlanul érnek minket a történések.

Február 8-án Újhold lesz a nagy reformátor, a Vízöntő jegyében. Ez az a karakter, amire most nagy szükségünk lesz, mivel két krízis egyidejűleg fog megjelenni ezekben a napokban. A harmónia, nyugalom megtartására való törekvés épp ugyanolyan erős lesz, mint az ingerelhetőség és a nyugtalanság bennünk. E kettő csatáját csakis gondolati szinten tudjuk majd megvívni, miközben szociális és pénzügyi helyzetünkben is nehézségek állhatnak be. Ha alaposabb magyarázatra és megoldási lehetőségekre is kíváncsiak vagytok, akkor olvassátok majd el az Újhold cikket.

Február 13-án a Merkúr átlép a Vízöntőbe. Gondolataink és a kommunikáció minden formája szárnyakat kap, vagyis gyorsabb és szabadabb áramlásuk lesz jellemző. Habár ez időszakban hatványozott kreativitásunk egyedi szinten is megjelenik, legjobban egy a saját gondolkodásmódunkkal azonos (szellemi) közösségben tudjuk azt a legjobban kamatoztatni.

Február 17-én a Vénusz is követi a Merkúrt a Vízöntőbe. A Bak kiszámíthatósága és biztonsága után most egy szabadabb, humánusabb időszakba kerülünk, melyben minden külvilági kapcsolat a szellemi fejlődésünket, terjeszkedésünket szolgálja.

Február 19-én a Nap átlép a Halakba, azaz megkezdődik a zodiákus utolsó jegyének időszaka és a tél lezárása. Ebben az végtelenül érzelmes -és egyben spirituális- időszakban a visszatérés önmagunkhoz és a feloldódás iránti vágy dominálnak majd. Támogatást és segítő kezet kell nyújtanunk és cserébe ugyanezt várhatjuk a hozzánk közelállóktól. Ha a Halak idején sikerül feloldódnunk, akkor szabad teret engedünk az energikus Kos számára (mely a zodiákus első jegye – a tavasz megtestesítője). 

Február 22-én lesz Telihold a racionális Szűz jegyben, és egyben az év első tízmilliószoros teremtő napja is lesz ;) Az alap feszültséget természetesen a Szűz (Hold) és az érzelmes Halak jegy (Nap) szembenállása megadja, de ennél is komolyabban megjelenik energetikai szinten az Uránusz és a Plútó közötti ellentét. Habár mindkét bolygó egy óriásugrásra késztetne bennünket, valószínűleg mégis megmerevedve szemléljük a körülöttünk zajló eseményeket. A még megoldatlan problémák megszüntetésére kellene erőteljesen koncentrálnunk, hogy érzelmileg a lehető legkisebb terhekkel folytathassuk az utunkat előre a következő teremtő időszakig (Újholdig).

Február 28-án Nap-Neptunusz együttállás következik be, mely fokozza érzékenyésgünket és empátiánkat legfőképp a környezet és emebrtársaink iránt. A kedvesség azonban gyengeségként hathat a „világi cápák”, mint például ügynökök, függőséget okozó cikkeket áruló kereskedők számára. Spirituális érdeklődésünk felélénkülhet, azonban vigyáznunk kell a hamis prófétákkal...

Nyitottsággal teli februárt kívánok Nektek!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése