2016. február 5., péntek

2016. február 8.: Újhold a Vízöntőben - Az egyéniség áttörése

Hétfőn Újhold lesz a nagy reformátor, a Vízöntő jegyében. Ez az a karakter, amire most nagy szükségünk lesz, mivel több krízis egyidejűleg jelenhet meg ezekben a napokban. A harmónia, nyugalom megtartására való törekvés épp ugyanolyan erős lesz, mint az ingerelhetőség és a nyugtalanság bennünk. E kettő csatáját csakis gondolati szinten tudjuk majd megvívni, miközben leginkább szociális és pénzügyi helyzetünkben következhetnek be kihívások.


Szeretném ezt a cikket apai Nagymamámnak ajánlani, akinek lelke az Újholddal távozott fizikai testéből a végtelen Egységbe. 
Kedves Nagymama, nyugodj békében, emléked örökre szívünkben él.

Ezúttal a Vízöntő olyan életérzést hoz a szívünkbe, hogy csináljunk valami merőben újat, valami olyat, amit egyébként nem szoktunk. Így a Vízöntő által kívánt izgalom és különlegesség hatja át a lelkünket, sőt a „nem érdekel, ha kilógok a sorból” hozzáállás, azaz bátroságunk is felerősödik.
Tehát a Vízöntő azért jön, hogy felrázzon minket, támogassa a megszokottból (és talán az unalmasból) való kitörést. Segít, hogy átlépjuk eddigi elképzeléseink korlátait és „a határtalan lehetőségek óceánjára” kormányozzuk vitorlásunkat.


Mivel az Újhold és a vele feszült viszonyba kerülő harcias Mars is fix jegyekben állnak (Vízöntő ill. Skorpió), így ezt a kitörést, ezt a változást sokkal nehezebb lesz kivitelezni. A Mars nagyon erős ellenállást fog képviselni, mely valószínűleg nem is belőlünk fog igazán fakadni, hanem a külvilágból, pl. a partner, egy kolléga, a család stb. fogja ezt nekünk visszatükrözni: „Jaj, ez hülyeség, úgysem fogod tudni megcsinálni”.
Azonban ekkor érezhetjük a Vízöntő könnyedségét és különcségét, hogy „Márpedig én ezt megcsinálom! Mert meg tudom csinálni!”. A két héttel ezelőtti Telihold célja az önmagunkkal való aktív törődés és ezáltal kreativitásunk felébresztése volt, s most a Vízöntő Újhold keresi azt a medret, ahol megcsillogtathatjuk megtalált, megerősödött egyediségünket.
Közben 3 másik bolygó (a Plútó, a Vénusz és a Merkúr) együttese a Vízöntő jegy urával, az Uránusz bolygóval kerülnek „szóváltásba”. Ez kétségtelenül megingathatja a biztonságos talajt a lábunk alatt. Az idegeskedés helyett helyezzük magunkat inkább egy megfigyelő álláspontra és próbáljuk pénzügyeinket, szerelmi életünket és karrierbéli elképzeléseinket az eddigitől eltérő nézőpontból szemlélni.


Mintha eddig mindig a szobánk egyik sarkából néztük volna a kedvenc képünket, és most átülnénk a szemközti sarokba... Ahonnan talán nem csak a látószögünk változik meg, hanem teljesen új dolgokat, színeket is észrevehetünk ugyanazon a képen. Habár a belső ellenállás valóban extrém erős lehet, próbáljuk meg a körülöttünk zajló dolgokat csak tudomásul venni, de nem ítélkezni felettük.
Ez egyesek számára talán furcsa lehet, mégis rendkívül hatásos módszer. Vagy pedig a problémánkat érdemes most olyan – akár virtuális - közösségbe vinni, ahol hasonló gondokkal küzdő emberek vannak, és a csoportból, embertársaink gondolataiból meríthetünk egészen friss energiát a megoldáshoz.
A Vízöntő Újhold jelmondata tehát: „EGYÉNISÉG VAGYOK ÉS EZT BE IS BIZONYÍTOM NEKTEK”.

Az Újhold meditációt itt találjátok :)

Engedjétek szabadjára igazi önvalótokat és forradalmasítsátok gondolataitokat!
Sebestyén Ági
www.facebook.com/pozitivkisugarzas

További Újholdak 2016-ban
Letölthető havi holdnaptár
Újhold & Telihold aktuális

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése