2015. augusztus 31., hétfő

Szeptemberi előrejelzés: A dualitás és az egész-ség hónapja

Szeptemberben a kulcsszó a dualitás lesz. Az előrejelzés szinte minden eseményében megtalálhatóak olyan kettősségek, ellentétpárok, melyek teljessé teszik világunkat: női-férfi, előre-hátra, testi-lelki, nap-éj stb. A hangsúly kapcsolatainkra, eddigi értékrendszereinkre; Újhold & Telihold idején pedig mentális egészségünkre helyeződik. A őszi napéjegyenlőség után megkezdődik a Mérleg időszaka és a hónap végén a Telihold teljes holdfogyatkozással köszönt ránk.


Szeptember 1-jén a női energiákat Vénusz és a férfi energiákat képviselő Mars találkoznak az Oroszlánban. Amit a Vénusszal szépnek, „kívánatosnak” találunk, azt a Mars érvényesítő erejével meg is tudjuk most szerezni. Mivel a fennséges Vénusz egyelőre még hátráló mozgásban lesz, a Mars férfias, aktív, kezdeményező hatása kicsit erősebben érezhetővé válik. Összességében új ötleteink támadhatnak, kreativitásunk, önkifejezésünk pedig elérheti csúcspontját. Mindezeket a hatásokat kapcsolatainkban is megélhetjük a hónap első napjaiban.

Szeptember 6.-ától a Vénusz, a nőiesség, a szerelem, a béke és a harmónia uralkodónője előrefelé indul. Ez az irányváltás pedig azt kívánja tőlünk, hogy a retrográd -hátráló- szakaszban (július 25.-e óta) tanultakat kezdjük el a gyakorlatban is alkalmazni. Kapcsolati szinteken és önbizalom, önértékelés szempontjából lesz kihívás a Vénusz előre-hátra hintázás az Oroszlán és a Szűz jegy között. A megválaszolandó kérdés: vajon mennyire vagyunk elégedettek, magabiztosak és mennyire függünk mások véleményétől?

Szeptember 13-án Újhold köszönt ránk a Szűz jegyében- részlegesnapfogyatozással, mely ezúttal Magyarországról nem lesz látható, csak Dél-Afrikából, Madagaszkárról és az Antarktiszról. Ennek az Újholdnak a középponti témája a testi-lelki egészség lesz. A Chiron bolygónak és a Szűz jegynek köszönhetően pontosan felismerhetjük, hol vagyunk „megsérülve”, hol nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, és hogyan törekedhetünk leginkább a gyógyulásra, az új EGÉSZ-SÉGre.


Szeptember 17-én a Jupiter, az érzékek ura (a racionális Szűzben) és a spirituális Neptunusz (az álmodozó Halakban) szembekerülnek egymással. Idealizmusunk, segítőkészségünk növekszik. Azonban óvakodjunk a hiszékenységtől. Inkább vizsgáljuk meg több oldalról, hogy a megfelelő gyógymódot, terapeutát sikerült-e megtalálnunk. De ha esetleg most még nem vagyunk biztosak a választásunkban, akkor novemberben mikor a Szaturnusz kapcsolatba kerül a Neptunusszal, bizonyságot szerezhetünk. Ezen állás spirituális hatása nagyon erős lesz, tőlünk függ, mennyi hasznot hozunk ki belőle. Az energiagyógyítás és az alternatív gyógymódok nagyon hatásosak lesznek.
Ugyanezen a napon a Merkúr visszafelé indul a Mérlegben. Ez viszont sajnos nem kedvez sem a kommunikációnak, sem a kereskedelemnek, sem a közlekedésnek illetve a (kisebb) utazásoknak. Ebben a 3 hetes szakaszban érdemes lesz inkább befelé koncentrálnunk. A szerződéskötések ilyenkor kimondottan kerülendőek, mert nem biztos, hogy minden fontos információ rendelkezésünkre áll a végleges döntéshez.

Szeptember 18-án a szigorú Szaturnusz ezúttal úgy lép át a Nyilasba, hogy 2017. decemberig ebben a jegyben is marad. Hatására igen kritikussá válhatunk hitbéli, filozófiai, morális kérdésekkel kapcsolatban, sőt külfölddel, az idegenekkel, bevándorlásokkal kapcsolatban is. Minden olyan téma előkerülhet, amit még meg kell vizsgálnunk, ahol árnyoldalunkkal szembesülhetünk... Csalódás érhet minket abban is, hogy esetleg már nem kapunk megfelelő válaszokat azoktól a hitrendszerektől, amikben eddig vakon bíztunk. Viszont a Szaturnusz keménységével és kitartásával nagyobb önismerethez és a válaszhoz is közelebb kerülhetünk, hogy „mi is az élet értelmére?”


Szeptember 23-án lesz a napéjegyenlőség, amikor a Föld mindkét féltekéjén egyforma hosszú a nappal és az éjszaka. Ezután az éjszakák hosszabbak lesznek, a befelé fordulás és kapcsolataink embertársainkkal sokkal fontosabbakká válnak. Ez az a dátum, mikor a Nap megkezdi éves menetelését a légies Mérleg jegyében, így a harmónia, kommunikáció, kapcsolatok, szépség és esztétika témáival hatékonyabban tudunk foglalkozni.

Szeptember 25-én a Mars átlép a Szűzbe, a Plútó egyenesbe fordul. Tehát a harcias Mars kicsit visszafogottabbá, fegyelmezettebbé válik. Ezzel a mindennapok egyhangúságát jobban el tudjuk viselni, és az egészséges életmódot minden szinten könnyebben integráljuk most életünkbe. A Plútó pedig 5 hónapos hátráló mozgás után most ismét előrefelé indul a Bakban, s ezzel megkezdődik egy újabb (gyökeres) változási folyamat az életünkben. 

A hónap utolsó fontos eseménye pedig a 28.-ai Telihold lesz a Kos jegyében, mely egyben teljes holdfogyatkozás is lesz. Amit eddig elnyomtunk, az most minden bizonnyal felszínre tör azért, hogy tudattalan mintáink tudatossá válhassanak. Az áldozathozatal és az önérvényesítés között ingadozhatunk: az egoisztikus motivációk most mindenkinél egyértelművé fognak válni. Saját érdekeink kristálytisztán megkülönböztethetőek lesznek másokétól és lehetőséget kapunk egy harmonikus erőmegosztás létrehozására. Ez a Telihold tehát minden eddiginél sokkal-sokkal tudatosabbá fog tenni minket.   

Tudatos & szép szeptembert kívánok Nektek! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése