2015. szeptember 9., szerda

2015. szeptember 13. - Újhold a Szűzben és részleges napfogyatkozás: a kiteljesedés kérdései

Szeptember 13-án Újhold köszönt ránk a Szűz jegyében, melyet csak a déli féltekéről látható részleges napfogyatozás is kísér. A dupla égi jelenség hatása bizony igen intenzív lesz az elfogadás, az ellentétek egybeolvasztása – egyéni és társadalmi szinteken-, valamint a testi-lelki egész-ség terén.



Ezen Újhold idején a Chiron bolygónak és a Szűz jegynek köszönhetően pontosan felismerhetjük, hol vagyunk lelkileg „megsérülve”, miért nem vagyunk 100%-os harmóniában önmagunkkal, és hogyan törekedhetünk leginkább a gyógyulásra, egészségünk visszaállítására. Ez azonban csak akkor fog sikerülni, ha egyesítjük a szív érzéseit és az ész érveit. Használjuk a gondolatainkat pozitívan a szív vágyainak beteljesítésére!
A Szűz ugyanis a józan ítélőképesség, a segítőkészség, a rend, a letisztultság, a fizikai egészség, az étrend, a munka és a szolgálat jegye. Vele szemben helyezkedik el a Halak jegy, általa pedig kapcsolatba kerülhetünk a megfoghatatlannal, a legfinomabb rezgésű érzelmekkel, magával a létezéssel, az Univerzummal, vagy ahogy a vallások nevezik: Istennel. Mivel a Halakban áll most saját uralkodó bolygója, a spirituális & álmodozó Neptunusz, illetve a Szűz (társ)ura, a Chiron is, a Halak jegy, mint „ellenpólus” jelentősége elhanyagolhatatlan.
A Chiron szembesíthet minket olyan dolgokkal, melyek fájdalmasan érintenek minket... Mindezt azért, hogy döntést követeljen tőlünk egy olyan témában, ahol már régóta bénultnak érezzük magunkat. Most valami váratlanra, kiszámíthatatlanra kell utalni magunkat és be kell fogadnunk az újat, ha meg akarjuk találni a megoldást.



Ezúttal fontos hatást képvisel a Merkúr -ami a részleges napfgyatkozás diszpozitora- is, melyet együttesen izzít az intenzív Plútó és a lázító Uránusz. Vagyis minden adódó lehetőség mögött az értelmet, hasznosságot, tanulságot fogjuk keresni, vizsgálni; és fáradhatatlan szellemi aktivitást, ugyanakkor idegi túlterheltséget is hozhat ez a konstelláció. A bennünk rejlő kreativitásnak, spontaneitásnak keverednie kell a realitásérzékünkkel és a napi rutinnal. A felszálló holdcsomó (a karma) közelsége miatt pedig valami teljesen új, váratlan történés következhet be egy-egy életterületünkön.
Igazi eredményeket úgy érhetünk el, ha feltesszük magunknak és őszinte választ adunk a következő kérdésekre: Az életem mely részén szükséges az alkalmazkodás ahhoz, hogy ez a terület továbbra is működőképes maradjon? Hol van szükség legjobban az elemzőképességemre: a munkámban, a személyes problémáim megoldásában stb.? Hol kellene erősebben figyelnem a részletekre: az anyagiaknál, a párkapcsolatomban stb.? Milyen érzések akarnak előtörni belőlem, ezek közül melyek segíthetnek nekem? Mit engedjek el végleg? Hol tudnám most igazán hasznossá tenni magam? Hogyan reagálok a világban történő változásokra?

A legerősebben a Szűz és Halak jegyű vagy Aszcendensű embereket érintheti ez az Újhold, illetve azokat, akiknek a Szűz 19-21. foka között valamilyen bolygója található a születési képletben.
Ne feledjétek, hogy Újhold napján (vagy az azt követő 2 napban) írhattok vágylistát, vagy készíthettek vágytáblát, hogy kívánságaitoknak támogatást kérjetek az Univerzumtól.

Töltsétek kellemesen, lelki megújulással az Újhold napját!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése