2016. szeptember 15., csütörtök

A napfogyatkozások, holdfogyatkozások lelki hatásairól

Nap- vagy holdfogyatkozás csak akkor jöhet létre, ha Telihold vagy Újhold idején a Nap, a Hold és a Föld egy vonalba kerülnek, és a Földről szemlélve egyik égi test teljesen vagy részben eltakarja a másikat. Ez körülbelül 4 alkalommal következik be egy naptári évben.Spirituális értelemben a fogyatkozások idején kettős hatás alá kerülünk: a sokszorozott energiával ható hold és a különlegesebb, ritkábban előforduló fogyatkozás befolyása alá. A napfogyatkozások erősebb hatással vannak ránk, mivel a nappalra boruló sötétség sokkal félelmetesebb, mintha a holdfogyatkozás esetében az egyébként is sötét éjszakában az utolsó fényforrás is kialszik. A teljes fogyatkozások pedig mindig jelentősebbek a részlegeseknél.
Az, hogy teljes vagy részleges fogyatkozást fogunk-e látni attól függ, hogy a Földnek mely pontjáról kísérjük figyelemmel az eseményt. Például akkor beszélhetünk részleges napfogyatkozásról, ha a szemlélő földrajzi szélességén a Hold csak egy részét takarja el a Napnak. Ha legalább a Nap felét eltakarja a Hold, akkor láthatunk jelentősebb -akár 3 órás- elsötétülést a nappali órákban. Teljes napfogyatkozást sokkal ritkábban tapasztalhatunk, s ennek hossza maximum 7,5 perc lehet és körülbelül 300-500 km-es sávból tekinthető meg.
Azonban az összes fogyatkozással kapcsolatos jelenség esetében az adott napi (óra és percet is tartalmazó) égi képet kell megvizsgálnunk ahhoz, hogy megállapítsuk, milyen erősen és lelkünk, életünk mely területeire fog leginkább kihatni. Azok a fogyatkozások, melyeknek képlete több és "nehezebb" aspektust tartalmazn, jelentősebben fognak érződni a Földön is. 
Bármelyik fogyatkozásról legyen is szó, hatása körülbelül 5 hónapig tart: kezdve azzal a hónappal, melyben az esemény bekövetkezik és még az utána következő 4 hónapban is jelen lesz energetikailag.

Jótanácsok

Próbáljuk ezeken a napokon objektívan megfigyelni, hogy a történések által mit üzen nekünk az Univerzum. Ezoterikus segítségképp alkalmazhatjuk a Symbolon kártyát, mely egy jelképesen illusztrált kártyajáték. Képeivel, színeivel, bolygójelölésekkel megjeleníti előttünk azt az energiahatást, mellyel konkrétan dolgoznunk kell. 
Tudatossággal, nagyobb odafigyeléssel és önkontrollal azonban nincs az a fogyatkozási hatás vagy lelkünket érintő holdenergia, melyet nem tudnánk kezelni magunkban. 

Legyen kiegyensúlyozott napotok bármely fogyatkozás idején és gondolataitokban mindig maradjatok pozitívak! :)

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése