2017. január 27., péntek

Holdjegyünk & a Vízöntő Újhold

Az Újhold cikkben olvashattatok az általános hatásról, melyet a Vízöntő jegye hoz nekünk. Azonban sokkal többet is kihozhatunk a teremtő energiák segítségével, ha megnézzük, hogy milyen kapcsolatban van a Vízöntő jegy saját Holdjegyünkkel* .

Kép forrása: thegoddessdiaries.org

Levegő jegyként természetesen a másik két levegő jeggyel: az Ikrekkel és a Mérleggel harmonizál legjobban. A Kosra és a Nyilasra is alapvetően pozitív hatással bír, azonban az Oroszlánnak már okozhat nehézségeket, mivel ő a Vízöntő szemben álló jegye. Továbbá a Bika és a Skorpió szintén kihívásokra számíthat - de ne feledjük, hogy a megmérettetésekben rengeteg fejlődési lehetőség rejlik!
Aki nem tudja, mi a Holdjegye vagy nem bízik meg 100%-osan a neten fellelhető kalkulátorokban, írjon nekem a szülinapja adataival, és szívesen segítek.

Nézzük a Vízöntő Újhold hatását a különböző holdjegyekre:

Kos Holdjegy esetén

A Vízöntő úgy táplálja a Kost, mint oxigén, akarom mondani levegő :) a tüzet. A Kos cselekedni, kalandozni, sőt nyerni akar, a Vízöntő pedig konkrétan begyújtja a rakétákat mindehhez. Jó tanácsként annyi, hogy az óriási lelkesedés közepette se rohanjanak „fejjel a falnak“, inkább lassabban, de megfontoltabban cselekedjenek a Kos illetőségűek ;)

Bika Holdjegy esetén

Habár a Vízöntőben és a Bikában megegyezik, hogy mindketten szilárd jegyek; a Vízöntő túl szélsőséges lehet a stabil Bikának. A legjobban úgy tudja kihasználni a Föld elemű Bika a Vízöntő energiákat, ha a szellemiekben megszülető ötleteket (Vízöntő) gyakorlatba ültetni, „lehozza a földre“.

Ikrek Holdjegy esetén

Levegő a levegővel: tökéletes egyezés, csak nehogy túl illékonnyá váljon... Élvezetes párbeszédek, remek, már-már zseniális ötletek születhetnek az Ikrek illetőségűeknél. Tessék őket papírra veti, hogy ne menjenek veszendőbe! Egy finom tengeri sós fürdőt mindenképpen javaslok a nap végén kikapcsolódásként, mert az is kell ám néha, kedves Ikrek :)

Rák Holdjegy esetén

A Rákoknál nehézséget okozhat, hogy ne csak a saját körükön belül legyenek most melegszívűek és szeretetteljesek, hanem az egész világgal. Érdemes most kitárulkozniuk, mert sosem lehet tudni, hogy a Vízöntő Újhold idején kivel találkokznak, aki talán olyan fontossá válik idővel, hogy bekerül legbelső köreibe is.

Oroszlán Holdjegy esetén

Szemben álló jegyekként két irányba hathat a Vízöntő Újhold: vagy rettenetesen megzavarja a zsarnok uralkodót, vagy totálisan kiegyensúlyozza a rátermett vezetőt. Ez utóbbi csak akkor jöhet létre, ha az Oroszlán el tudja fogadni, hogy most a csapatszellem viszi őt előre (amit bizonyára nem könnyű elviselnie, most egyelőre „rajongókat“ kell gyűjtenie és kiemelkedni csak később fog tudni közülük. Mindent bele, kedves Oroszlánok!

Szűz Holdjegy esetén

Két rendkívül okos jegyről van szó. A Vízöntő hatalmas szellemi magasságokba tud emelkedni, ezzel szemben a Szűz a földi részletekre figyel. Ketten együtt csodákra képesek. Tehát a Szüzek most engedjék meg, hogy a Vízöntő megláttassa velük azt, amit máskor kihitűségük, önbizalom hiányuk nem enged nekik.

Mérleg Holdjegy esetén

Ugyanúgy, mint az Ikreknél, tökéletes az illeszkedés a Mérleg és a Vízöntő között. Mindketten a szociális kapcsolatok kedvelői, építői és igazságérzetük is verhetetlen. Amit a Mérlegnek most mégis érdemes volna megvizsgálnia, hogy a függetlenség (egyedüllét) nem feltétlen magányt jelent.

Skorpió Holdjegy esetén

A Vízöntő és a Skorpió két teljesen más világ. A Vízöntő kitárulkozik, a Skorpió elrejtőzik. Valahol középúton kellene találkozniuk, melyre a legjobb lehetőséget a megértés és az együttérzés biztosítja. Ha a Skorpió belátja, hogy ezúttal nem működhet a birtoklás és a túlkontrollálás, akkor talán a legegyszerűbben át tudja vészelni ezt az Újhold időszakot.

Nyilas Holdjegy esetén

A nagybetűs szabadságvágy (Nyilas) találkozik a függetlenség (Vízöntő) ősenergiájával. Gyönyörűen együtt tudnak működni, amíg a Vízöntő kényszeríti a Nyilas a saját szabályainak áthágására. Szerencsére kölcsönös rugalmasságuknak és a Nyilas optimizmusának köszönhetően erősen pozitív kicsengésű, ha más nem „tapasztalatszerző“ Újhold lesz ez a januári.

Bak Holdjegy esetén

A Bakra egyértelműen kényelmetlenül hat a Vízöntő Újhold. Talán sok furcsa helyzetbe kerül, mert képtelen haladni a korral vagy valamiféle változással/ modernizációval, amit a Vízöntő az életébe szeretne hozni. Mi a teendő? A Baknak meg kell kérdeznie magától, hogy valóban szüksége van-e a régire, vagy csak megszokásból, esetleg félelemből tart ki még mindig mellette.

Vízöntő Holdjegy esetén

A Vízöntő Újhold egyértelműen erősíteni fogja az érzelmi reakcióidat. Ettől sokkal-sokkal jobban önmagadnak érezheted magad, mint máskor. Szabadjára engedheted egyéniséged, és most tényleg azt teheted, amit a szíved diktál. Ha olyan élethelyzetben vagy egy ideje, ami terhes számodra, kockáztass bátran és válts MOST! Ne feledd, az Újhold mindig a megújulás lehetőségét hordozza magában ;)

Halak Holdjegy esetén

A Halak és a Vízöntő energiák természetüknél fogva támogatják egymást. A Halak hisz a végtelen szeretetben, az univerzális egység létezésében. Épp ezért szüksége van a Vízöntő kínálta függetlenségére, hogy ezen gondolataival, érzéseivel foglalkozni tudjon. A szabadság, egyenlőség, testvériség képviselője szerencsére abszolút támogatja ezen törekvéseit. Így a mostani Újholdkor könnyedén megtalálhatják az egyensúlyt :)


Természetesen a Holdjegyen és a Napjegyen kívül az Aszcendens és a születési képletben a 8. fokon álló planéták tovább szűkítik az értelmezést: az életterületet, a témát, illetve az esetleges előtörténetet, melyet ez az Újhold egyénenként aktivál. 

Ettől függeetlenlül remélem, minden kedves Olvasó közelebb került a Holdjegy-összevetéssel a válaszokhoz, melyet az Újholdtól várhat.

Használjátok ki minél jobban az Újhold napokat! :)

Sebestyén Ági

*A Holdjegyünk nem azonos a csillagjegyünkkel, mely valójában a Napjegyünk. Holdjegyünk azt mutatja, hogy születésünk pillanatában mely jegyben tartózkodott éppen a Hold. Személyiségünket jeletősen árnyalhatja a Napjegyhez képest, mert lelkivilágunkat és érzéseinket tükrözi. Például, ha valaki az Oroszlán jegyében született (július 23-augusztus 22. között) és a Holdjegye mondjuk Bak, akkor rendíkvül ambíciózus, önálló személyiség, aki akadályoztatva éli meg az Oroszlán életszeretetét és tündöklését. 
A Holdjegyről februárban bővebben is olvashattok majd a blogon ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése