2017. július 21., péntek

2017. július 23.: Újhold az Oroszlánban - Töltődjünk fel életörömmel!

Egy igazán inspiráló Újhold következik a napfényes, melegszívű Oroszlán jegyében. Az energiaszintet ezúttal felcsavarják nekünk a maximumra, ami legfőképp az eddigi nyomasztó hatások után lesz felszabadító. És végre visszatér hozzánk a nagybetűs ÉLETERŐ!

Kép forrása: eventbrite.com

Az Oroszlán a második Tűz jegy a zodikákusban, így már jóval higgadtabb és szilárdabb is a Kosnál. Azért is kapta nevét az állatok királyáról, mert veleszületett lelkesedése úgy tölti be életét, mint a napfény a teret. Teljesen természetes számára, hogy nem csak saját létezését ragyogja be, hanem mindenki másét is maga körül.  Tündöklésének és a benne lakozó alkotó szellemének kifejezésre kell jutnia, különben óriási energia veszne kárba...

Épp ezen tulajdonságok miatt a Nap, a Hold és a Mars energiák tömörülete az Oroszlánban saját belső erőink működésbe lendítését és duzzadását mutatja. A július első felét jellemző befelé irányuló energiákhoz képest, most az Oroszlán megfordítja a dolgokat és elkezdi kifelé vinni, kifejezni, megmutatni az érzéseket. Kitűnő ez az állás művészeknek vagy nyilvánosság előtt szereplő személyeknek, mert az önkifejezés, a teremtőképesség és a másokra való hatás lehetősége a tetőfokán lesz. Nem művészeti pálya esetén pedig konkrét és átvitt értelemben elégethetünk bármiféle negatív érzést (!), mert egyszerre 6 égi test is Tűz jegyekben tartózkodik. 

Az Újhold konstellációban szintén előkelő helyet foglal el a felszálló Holdcsomópont (karma jelölője) és a legnagyobb gyógyítónk, a Chiron is. Hatásukra múltbeli információk jöhetnek elő, melyekről érdemes beszélni valamint ezáltal oldani őket. Ha vissza merünk emlékezni a problémára illetve annak gyökerére - akár pillanatnyi harmóniánk megbomlása árán-, akkor igen átütő felismerésekhez juthatunk. S ez rögtön szerepet is kaphat kreativitásunk kibontakoztatásában (különösen irodalomi területen, meditatív tánc és festés formájában).
A legfontosabb befolyást viszont kétségtelenül az Uránusz képviseli, ugyanis extrém erősen robbantgatja le rólunk azokat a rétegeket, amikre már nem lesz többé szükségünk…. Viszont ezzel együtt ad egy alapvető felpaprikázottságot, ingerelhetőséget, türelmetlenséget, mintha valamit nagyon-nagyon sürgetnünk kellene. Ezzel tulajdonképp még csak adja a „kóstolót“ abból, ami a Vízöntő Teliholddal és a holdfogyatkozással fog érkezni két hét múlva. 

Tehát kiváltképp tanácsos az alábbi mondatokat a következő egy hónapban, amíg a Nap "hazai terepen": az Oroszlánban tartózkodik, minden reggel és este elmondani magunknak:

- Hova sietsz?? Hagyd abba a rohanást, légy inkább magabiztos!

- Lassulj le és legyél éber! 

Élj a MOSTban!

Amit csinálsz, csináld élvezettel! Vagy inkább bele se fogj...!

- Fokozottan ügyelj a közlekedésben!

- Légy türelmes embertársaiddal! Veled is bármikor előfordulhat ugyanez, amit most épp nem tudsz tolerálni…

- Mosolyogj!☺☺☺

Éppen 28 napunk lesz megtapasztalni és kihasználni ezeket az „Oroszlán tanításokat”, és a végén, aug. 21-én az újabb Oroszlán Újholddal bizonyítani. A szívcsakra meditáció rendkívül hatékony ezekben a napokban. De bármikor, ha szeretnétek feltöltődni, próbáljátok ki!😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése