2018. február 14., szerda

2018. február 15.: Újhold és napfogyatkozás a Vízöntőben - Tudatunk szárnyain

Csütörtökön (hazánkból nem látható) napfogyatkozással egybekötött Újhold lesz, tehát ismét a megszokottnál erősebb energiákkal tudunk dolgozni. Mivel a fogyatkozások körülbelül 6 illetve 18 hónapos ciklusokban működnek, így - a január 31.-ei Teliholdhoz hasonlóan - most is egy augusztusi témánk újraéledése, folytatása következik.


A Hold és a leszálló holdcsomópont találkozása felerősíti a tudatalattink működését, illetve a múlt elengedésének kulcskérdését – de mindezt annak érdekében teszik, hogy végre testileg-lelkileg a jövőnkre tudjunk koncentrálni. Mivel Újholdról van szó, amit a héten „elvetünk“, annak gyümölcseit majd július végén, a Teliholdkor fogjuk tudni learatni. Tehát érdemes a napokban tetteinkre és gondolatainkra fokozottan ügyelni és tudatosan kezelni a bennünk lezajló érzelmi folyamatokat.

A Vízöntő 27. fokán jön létre a Nap-Hold és ezúttal Merkúr hármas együttállása, ami a kapcsolataink (mind önmagunkkal, mind másokkal) és ezáltal szeretetképességünk aktiválódását jelenti - akárcsak két hete az Oroszlán holdfogyatkozás idején. Azonban a Vízöntő segítségével a megerőltető, lehúzó, számunkra túlzott kötöttséget vagy korlátozást jelentő kapcsolatoktól, dolgoktól, helyzetektől szabadulhatunk meg. A Merkúr hatására először egyértleműen a saját fejünkben következik be a változás. És az Uránusz (mint a Vízöntő ura) egy segítő fényszöggel szépen bekapcsolódik metális ébredésünk folyamatába: segít, hogy a megszokotton kívül, azaz kreatívabban tudjunk gondolkozni és a problémáinkat teljesen új megközelítés(ek) segítségével tudjuk megoldani. Ráadásul a Jupiter feszítő fényszöge is támogatni próbál minket ebben: hogy igenis önmagunkat helyezzük előtérbe, ha kell, erőltessük is meg kicsit magunkat és lépjünk ki végre a komfortzónánkból. Most LEHET ÉS KELL merni nagyot álmodni, tágítani a horizontunkat, eggyé válni a jövőképünkkel!

Ezáltal a változás által juttathatjuk egyértelműen a külvilág tudomására egyediségünket, hogy kik vagyunk mi; függetlenségünket, hogy bárkitől és bármilyen körülménytől függetlenül hűek vagyunk önmagunkhoz; eredetiségünket, hogyha eddig nem sikerült úgy, ahogyan próbálkoztuk, akkor mostantól másképp csináljuk! Ez az igazi szabadság: „bevállalni“, szeretni és megélni, akik valójában vagyunk💖

Szeretettel:
Sebestyén Ági - Ajánlom ezt a cikket Nagypapám emlékére, aki ezen Újhold energiáival befejezte földi küldetését és mától a szívünkben szárnyal tovább oltalmazó angyalként. Nyugodj békében, Nagypapa!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése