2018. február 26., hétfő

2018. március hónap energetikája: Tavaszi megújulás és indul a Vénusz Éve

A március számos új kezdetet tartogat számunkra; elindítva a hónapot egy tízmilliószoros teremtőnappal. A Kos minőség megjelenése, megsokszorozódása frissítően hat testünkre-lelkünkre egyaránt, míg a 2.-ai és 31.-ei Teliholdak kipucolják beragadt energiáinkat. A napéjegyenlőség megnyitja az asztrológiai Újévet, s a retrográdba forduló Merkúr és Jupiter lehetőséget kínálnak eddigi tapasztalataink bölcsességé alakítására. Mi másra lehetne még szükségünk egy gyönyörű tavaszhoz?✨


Március 2-án jön az év első Tízmilliószoros Teremtőnapja és a hónap első Teliholdja. A Szűz jegyében járó Hold szembe kerül a Nap és Neptunusz párosával, s a Bakban „tevékenykedő“ Szaturnusz is kapcsolódik hozzájuk. Ezzel személyiségünk finomhangolása zajlik, hogy önös céljaink kergetése helyett saját feladataink, kihívásaink teljesítésével hozzá tudjunk járulni a kollektív emeléséhez, tisztításához. Ez a Vénusz évének első lehetősége, hogy összekössük a spirituálist a materiálissal: azaz TEREMTSÜNK.

Március 6-án a Merkúr a Kosba vált. A Halak pihentető, álmodozó időszaka után gondolataink és kommunikációnk is felgyorsul. Ezen hatás alatt hajlamosak lehetünk az “ami a szívemen, a számon- taktika” alkalmazására. Ezáltal több lehet a konfliktus körülöttünk, főleg, ha túlzottan erőltetjük a kié is az utolsó szó?! kérdését. Próbáljuk ezt a túltengő belső energiát konstruktív, pozitív célokra fordítani. 

Másnap, március 7-én a Vénusz is követi a Merkúrt a Kosba. Így a kapcsolatainkban, értékrendünk alakulásában és pénzügyeinkben is aktívabb időszakra számíthatunk. Legyünk tehát ezeken a területeken nyitottak, egyenesek és őszinték, amit a zodiákus első jegye megkövetel tőlünk. 

Március 9-én a Jupiter hátráló mozgásba kezd. A Skorpióban álló Jupiterről már korábban írtam Nektek; a felsorolában említett témákat (mint lélek dolgai & kutatása, önnevelés, spiritualitás, reinkarnáció, manipuláció stb.) illetően jön a revízió, hogy vajon sikeresen ki tudtuk-e használni az október óta szembejövő lehetőségeket? Valóban arrafelé „növekszünk”, amerre kellene? Amennyiben „mulasztást” állapítunk meg magunkon, akkor most lesz lehetőségünk korrigálni, mivel a bölcsesség bolygója egészen július 10-ig hátráló mozgásban marad. 

Március 17-én Újhold lesz a Halak jegyében és ugyanezen a napon a Mars is a Bak jegyébe vált. Mivel az Újhold konstellációban a Chiron központi szerepet fog kapni, ezért a gyógyulás lehetősége megsokszorozódik. Regeneráció a szó fizikai és lelki értelemében, illetve önmagunk és mások gyógyításáról is szó lesz itt. Ne feledjétek: a múlt sebeinek feltárásával gyógyíthatjuk a jövőnket is!!
Ráadásul az energikus Mars jól érzi magát a Bakban, mivel energiáit összpontosítottan, gyakorlatiasan a kitűzött célra tudja irányítani. Viszont ennek áldásos hatását már csak az Újhold energia csökkenésével és a hónap második felében fogjuk tudni kibontakozni.


Március 20-án, a napéjegyenlőség napján, a fő égi világítónk átlép a Kosba és ezzel megkezdődik az asztrológiai újév. Az új zodiákusbeli ciklus megindulása természetesen erőt és energiát szolgáltat mindannyiunknak, hogy lelkesedéssel lássunk neki az idén is terveink megvalósításának. A teljes Vénusz Év legfontosabb hatásairól egy külön bejegyzésben beszámolok Nektek ;)

Március 23-án a Merkúr is hátrálni kezd a Kosban. A retrográd Merkúr mindig a közelmúltbeli események átgondolására próbál ösztönözni minket, lehetőséget kínálva ezzel, hogy a korábbi történések, döntések tanulságait feldolgozhassuk. A Kos hirtelensége miatt is érdemes lesz 3 héten át kiemelten odafigyelni, hogy kinek mit és hogyan mondunk. A szóbeli és írásbeli kommunikációban is gyakoribbak lehetnek a félreértések, ugyanúgy, mint a (releváns) információk késedelmes megérkezése is. Tehát az igazán fontos döntésekkel, terveink megvalósításával és különösképp a szerződéskötésekkel várjunk inkább április közepéig. Sajnos közlekedési fennakadások is sűrűbben előfordulhatnak a következő körülbelül egy hónapban... Legyünk megfontoltak, hisz a mondás is úgy tartja: „lassan járj, tovább érsz“! 

Március 31-én Telihold lesz a Mérlegben és a Vénusz jegyet vált a Bikába. Ez aztán igazán a Vénusz évéhez méltó holdesemény lesz, mert egyénileg és a világi eseményekben is óriási kontrasztot élhetünk meg a béke és a feszültség között. Lelassulás, megértés, megfontolás és együttérzés lesznek a kulcsszavak!
A Vénusz „hazai terepre” (Bikába) váltásával az érzékszerveinkkel történő kontaktus elsődlegessé válik, ezért az érzékiség április folyamán elérheti egyik 2018-as csúcspontját életünkben. Jobban tudunk majd önértékelésünkre és az élet élvezetére koncentrálni. Párkeresőknél a megfelelő partnerrel való találkozás ezen hatás alatt könnyedén megtörténhet, meglévő kapcsolatainkban pedig a kiszámíthatóság és a megbízhatóság fog dominálni. 

Mindenkinek egy csodaszép tavaszi új kezdetet kívánok!🌱🌷

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése