2014. december 6., szombat

December 6.- Összegzés, elengedés és fejlődés a Telihold segítségével!

A Telihold a Hold legérettebb, legtökéletesebb formája, mely azt jelzi, hogy elérkezett a bőség, a termékenység, az elengedés és a megvilágosodás ideje. A holdimpulzusok ekkor sokkal erősebbek, mint Újhold idején, mivel áramlásuk akadálytalan a Nap és a Föld között. Így a Telihold ereje nem csak a bolygóra, hanem ránk emberekre is százszorosan hat. 

Általános hatások

A Telihold hatása öt napig tart: két nappal Telihold előtt már lehet érezni a feszültséget, mely Telihold éjszakáján tetőzik és az utána következő két napnak is jelentős hatása lehet még ránk. A hirtelen fokozódó energiáktól ingatagnak, bizonytalannak érezhetjük magunkat, sajnos gyakoribbá válhatnak a balesetek és a bűntények is. A megfigyelések alapján sokkal több szülés indul meg Telihold napján, mint máskor. Úgyhogy Kismamák, Kispapák készülhetnek az új családtag megérkezésére :)


December 6. az összegzés, elengedés, fejlődés napja

A mai Telihold idején is segítenek nekünk a spirituális erők a belső blokkok feloldásában. Mivel épp az Ikrek jegyében tartózkodik a Hold, jó lehetőséget kapunk, hogy tisztán és érthetően kommunikáljunk saját magunkkal. Fel kell tennünk a kérdést: mely területen állunk ellen az újnak életünkben; miről nem tudtunk eddig beszélni, ami nagyon megterhelő számunkra? 
A tudás, megismerés és megértés most a kulcsszavak. Összegeznünk kell az eddig történteket és tanulni a korábbi szituációkból, hogy a jövőben már ne kövessük el ugyanazt a hibát. Ha van olyan dolog, amit szeretnénk fizikailag vagy lelkileg elengedni, akkor azt most megtehetjük. Címszavakban vessük papírra azokat a dolgokat, amikről úgy érezzük, gátolnak minket. Este (a Hold fényénél) pedig semmisítsük meg - égetéssel vagy földbe temetéssel- a listát.
Az este teljen pihenéssel, ha lehet, valamiféle intellektuális programmal, mint például az olvasás vagy a meditáció.
Viszont ha társaságba megyünk, akkor óvatosan bánjunk az eszmecserével, vitákkal, nehogy meggondolatlanul megbántsunk párunkat, családtagjainkat vagy barátainkat.

A Telihold egészségügyi vonatkozásban

A mai napra kiírt – természetesen nem életmentő- műtéti beavatkozásokat érdemes elhalasztani, mert a tapasztalatok alapján a sebek Telihold idején erősebben vérezhetnek. A reumatológiai kezelések viszont nagyon hatásosak lehetnek; a vállak, a karok, a kezek és a tüdő területe különösen érzékenyen reagál a mai napon. 
A meditáció rendkívül hatékony ma este, különösen ha alvási zavarokkal küzdünk. Telihold idején érdemes elkerülni a kávét, fekete teákat, a zsíros ételeket és az alkoholt is. Alaposan szellőztessük ki a szobákat lefekvés előtt, mert a levegő most különösen nyugtatólag fog hatni ránk.

Szép estét Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése