2014. december 4., csütörtök

Hogyan vonzzuk be a harmonikus kapcsolatokat, párkapcsolatot életünkbe?



Biztosan rengeteg dolgot tudnánk felsorolni, mi kell ahhoz, hogy jó kapcsolataink és párkapcsolatunk legyen, azonban a legelső és legfontosabb lépés ehhez önmagunk megismerése és elfogadása.
Amíg magunkat nem ismerjük, addig nem érthetjük meg a saját motivációnkat sem, hogy miért is van valójában szükségünk a másikra, mik az én hosszú távú céljaim és milyen személyiség tud ebben engem a legjobban támogatni?
Teljesen másképp viselkedünk, amikor még csak „vadászunk”, mint mikor belekerülünk a kapcsolatba. Van, aki nehezen vagy egyáltalán nem talál társat, vagy van, aki gyorsan talál ugyan új partnert, de ugyanolyan gyorsan újra facér is lesz.
Ha társkeresési kísérleteink így vagy úgy, de kudarcba fulladnak, akkor fontos, hogy tisztázzuk a következő kérdéseket:

- Mit várunk a partnerünktől?

- Nem csak egy (régi) ideálképet kergetünk?

- Vagy egy elmúlt kapcsolatunkhoz ragaszkodunk annyira, hogy nem engedjük be az újat az életünkbe?

- Talán tudat alatt negatív családi mintákat hordozunk?

Lelkünk mélyén bizonyára tudjuk a választ, azonban ezzel tudatosan is szembesülnünk kell ahhoz, hogy el tudjuk engedni ezeket a blokkokat. Tehát először tisztába kell kerülni önmagunkkal, a saját vágyainkkal és teljes karakterünkkel.

Önismeret

teunneped.hu
A belső önvizsgálathoz és a korábbi kapcsolat(ok) elengedéséhez általában szükség van az egyedüllét szakaszára. Legtöbbször egy elköltözés, egy munkahelyváltás, vagy egyéb számottevő változás lehet az első lépés az egyedülléthez. De ez korántsem kell, hogy magányt jelentsen! Akkor érezzük magunkat magányosnak, ha hiányzik nekünk valaki. Valaki, aki nem tud, vagy nem akar velünk lenni. A hiányérzet azonban belőlünk indul ki, a mi érzelmi állapotunkból. Ezért csak mi magunk tudunk rajta változtatni és nem a másik. Először önmagunkban kell egy stabil, szerethető társra lelnünk, akivel bármikor, bárhol jól tudjuk magunkat érezni. Aki érzelmileg megérett arra, hogy kapcsolódhasson egy másik emberhez. Ha ez nem megy, ennek okát fel kell kutatni és különböző önismereti vagy személyiségterápiákkal segíteni magunkon.

Az asztrológiai pszichológia segítségével például képet kapunk önmagunkról és fejlődési utunkról. Nagyon lényeges, hogy a családi minták is fellelhetőek a születési képletben; ugyanúgy, mint saját érzelmi Énünk tulajdonságai, fejlettségi szintje is. A Huber-féle -asztrológiai alapokon működő- pszichológiai módszer képet ad arról is, hogy egy ember, mint partner, hogyan működik, milyen tulajdonságai vannak a partnerségben és milyen elvárásokkal áll egy másikkal szemben.

A párom a tükröm!

boldog pár
teunneped.hu
Amikor párkapcsolatban vagyunk, akkor is merülhetnek fel problémák. A párunkkal vagy általánosságban a partnerségben megélt gondok mind a saját személyiségünkben gyökereznek. Például: miért találkozok mindig érzelmileg fejletlen férfiakkal, miért csal meg minden barátnőm? stb. Ezek olyan visszatérő negatív bevonzások, melyek a mi személyiségünkből fakadnak és a külvilágban mindig találni fogunk rá „vevőt”, míg magunkban nem alakítjuk át a negatív mintát. Sajnos gyakran csak szubjektíven, saját karakterünk, szerint vagyunk képesek megítélni a partnerünk cselekedeteit, szavait. Pedig az Ő viselkedése csak egy tükör számunkra, amiben megláthatjuk saját korlátainkat és hibáinkat: azért van mellettünk, hogy tanuljunk tőle. Tehát megint visszajutottunk önmagunkhoz és belső megéléseinkhez, ami tehát az összes pozitív és negatív kapcsolatunk generátora.

Az említett asztrológiai pszichológia segítségével már egy párkapcsolat elején meg lehet vizsgálni, hogy ki milyen jellembeli képességeket hoz a közös életterületre, melyek a kapcsolatot könnyítő tényezők és melyek lehetnek a konfliktus források. A tudatos és tudattalan (karmikus) kötődések is láthatóak az összevetésben. Az asztrológiának ezt az emberi kapcsolatok feltérképezésével foglalkozó ágát nevezik szinasztriának. Szinasztriaelemzést természetesen nem csak párkapcsolati nehézségek esetén lehet végezni, hanem a szülő-gyermek, barátok, üzletfelek vagy akár főnök-beosztott közötti kapcsolatokra is értelmezhető. Először mindig külön-külön kell megvizsgálni a két érintett fél tulajdonságait, és ezután végezhető el a közös elemzésük.

Ez a cikk megjelent még: TeÜnneped.hu-n

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése