2016. március 18., péntek

Az asztrológiai Újév - 2016: a Mars éve

Előrehaladás, dinamizmus, vitalitás, temperamentum – ezekkel a szavakkal tudnám a legjobban leírni, mire számíthatunk az asztrológiai újévben.
2016. március 21. az asztrológiai újév, a Mars évének kezdete. A Mars naracssárgás-vöröses színe miatt a római hadistenről kapta a nevét, így ez a bolygó gondoskodik róla, hogy egy igen izgalmas és kockázatokkal, lehetőségekkel teli évünk legyen.  


Krízisek és esélyek

A Mars az asztrológiában a versengés, az akaraterő, a bátorság, a harciasság és a hódítás szimbóluma. Mindezek a jellemzők mától az emberi természetre is hatni fognak: akár ösztönzőleg, akár zavaróan - ez csakis a mi szemléletmódunktól függ. Mivel az Univerzumban minden több energiát kap, a konfliktushelyzetek kiéleződhetnek, az egyéni és kollektív szándékok nyilvánvalóvá válnak és az innováció, a változások szinte megállíthatatlanok lesznek.
Kihívásokra minden bizonnyal számíthatunk ebben az asztrológiai évben. Természetesen nem feltétlen negatív értelemben, hiszen a problémák és azok megoldása épp úgy fejlesztőleg is hathat ránk, mint amilyen megterhelően. Hangulatunk egyértelműen a szokásosnál temperamentumosabb, és harciasabb lehet, mint általában. Pozitív értelemben pedig a Mars energiával tölt fel minket és új tettekre sarkall. Kos jegyűeknél, illetve ha képletünkben erős állású a Mars (Kosban, Oroszlánban, Nyilasban vagy a Skorpióban helyezkedik el), akkor valószínűleg erősen ösztönzően fog hatni ránk.
Például munkahelyi előrelépés vagy egy régóta áhított változás véghezviteléhez kaphatunk tőle megfelelő löketet. De mindannyiunkat arra szólít fel, hogy aktívak legyünk. A Mars energiája segít, hogy elképzeléseink megvalósuljanak, konkrét tettekké formálódjanak. A határozottságunk mellett, a nyugtalanság és a feszültség is ott lesz bennünk. Fontos, hogy a kritikus helyzetekben is megőrizzük hidegvérünket és semmilyen körülmények között se rohanjunk fejjel a falnak.
Ha viszont mégis a Mars túlzásaiba esnénk (csatározás, vita), próbáljuk az ellenpólust, (a „Mérlegességet”) az arany középutat megtalálni a szituációban. Különösen kapcsolatainkban lesz fontos, hogy tapintatosak és együttérzőek maradjunk. A sport mint energialevezetés és egészségünk egyik alappillére ebben az évben nagyon hangsúlyos lesz! Érdemes lesz az elkövetkezendő 360 napban elkerülni: az operációkat, az autóvásárlást, a házasságkötést, a fogászati beavatkozásokat és az extrémsportok elkezdését, űzését.


A legfontosabb bolygóhatások 2016-ban

Jupiter egészen szeptemberig a Szűzben marad, ahonnan legfőképp kompromisszumkészségünket és racionalitásunkat támogatja. A Szaturnusz a Nyilasban rendszerezni gondolatainkat és céljainkat, hogy a Jupiter felismeréseit meg is tudjuk valósítani. Nehézségekre igazán nyártól kezdve számíthatunk.
Amikor a Mars visszalép a Skorpióba: május 27. -augusztus 2. között. Ekkor minden „sötét” és „titkos” dolog napvilágot láthat. Tehát júniusban és júliusban különösen érdemes a pattanásig feszülő energiákat megfelelően levezetni, óvatosnak, megfontoltnak lenni s ezzel alkalmazkodni a világot elérő fokozott támadás- ill. ámokfutásveszélyhez. Azonban már májustól kezdődően érezhető lesz a nehézségek előszele, mert a Szaturnusz és a Neptunusz is egymásnak feszülnek, amiből csak úgy jöhetünk ki „nyertesen”, ha a Neptunusz erejével átlépjük a Szaturnusz szabta korlátokat, önmagunk felállította korlátjainkat.
Szerelmi életünkben visszatérhet a múltunk. Talán épp egy régi szerelmünk vagy egy vele kapcsolatos dolog követel majd döntést tőlünk: hogy teljes hittel harcolunk még emellett, vagy inkább végleg elvágjuk ezt a szálat? Ha a választásunkat illetően ellentmondásba kerülünk lelkünk igazi vágyával, akkor fertőzések, láz, balesetek történhetnek. Ezt pedig jobb volna elkerülni egyértelmű pártfoglalással.
A 2012 óta fennálló Plútó-Uránusz feszültség már eddigi is újításokat kényszerített és kényszerít ki továbbra is mindannyiunktól. Ennek fő üzenete, hogy ne ragaszkodjunk az elavulthoz, merjünk továbblépni. A múlt elengedéséhez, elvágásához a Mars éve éles késként hozzá fog segíteni minket. A Nyilasban járó Szaturnusz pedig a hitünket teszi próbára: mi az, amiben valójában hiszünk? Biztos, hogy jó helyre tettük le a voksunkat? Mi az, amit eddig még nem láttunk meg?
Már 2016. március 6.-tól kezdve a Nyilasban haladó Mars növeli az érvényesülési képességünket és elszántságunkat. Optimizmust hoz, és igazán nagy tettek véghezvitelére sarkall. Mint egy keresztes lovag küzd azért, amiben hisz. Ugyanakkor ez a dinamikus Mars állás önmagunk túlbecsléséhez is vezethet.
Ahhoz, hogy megfelelő mederbe tereljünk a Mars hatalmas energiáját, mindenképp érdemes céljainkon elgondolkozni, elmeditálni. Nagy segítségünkre lehet, ha megtervezzük az évet és akár le is írjuk terveinket, hogy időről időre visszaolvasva emlékeztessük magunkat, merrefelé is kell tartanunk.


Fontos kérdések a Mars évében:
  • Mit akarunk elérni?
    Ez a legfontosabb kérdés az összes közül. A válasz nélkül csak sodródni fogunk és nem fogjuk tudni igazán hatékonyan kihasználni a Mars évének áldásos hatásait.
  • Miben érezzük magunkat megrekedtnek?
    Tudatosan ide kell irányítanunk a kirobbanó energiákat.
  • Mely helyzetek ismétlődnek az életünkben?
    Ez maga a megoldásra váró probléma.
  • Életünk mely területén akarunk valamit minden áron érvényesíteni vagy érvényesülni?
    Képletünkben valószíűleg ezen a területen, ebben az asztrológiai házban áll a Mars.
  • Mi az, amit végleg el kellene engednünk?
    Ha mélyen magunkba nézünk, jól tudjuk a választ. Ne habozz tovább! Eljött az idő, hogy elengedd, mert a Mars abban is segítégedre lesz, hogy az újat -ami már szintén ott motoszkál a fejedben- megvalósítsd, működőképessé tedd!
Aki a fenti általános hatásokon kívül többre, az iménti kérdéseket illetően pedig konzultációra szorul, bátran keressen fel egy spirituális terapeutát, vagy kérjen személyre szabott asztrológiaipszichológia elemzést.

Élvezzétek ki a 2016 nyújtotta kalandos kihívásokat és nagy eredményeket, melyeket elérhettek!
Sebestyén Ági

1 megjegyzés: