2018. november 5., hétfő

2018. november 7.: Újhold a Skorpióban - Karmikus ébredések

Szerdán egy hihetetlenül átütő holdesemény következik. Bár általában magához a Nap és Hold együttálláshoz kapcsolódó energiák a legerősebbek minden Újhold idején, most azonban a holdcsomópontok („a karma“) jegyváltása közvetlen fényszögkapcsolat nélkül sem hagyható figyelmen kívül! Ráadásul a Jupiter, az Uránusz és a Chiron is kritikus pontokra sodródnak (, plusz hamar hatótávolságon belülre kerül a Mars és a Vénusz is). Tehát a szerdai Újhold egy jelentős változást fog előidézni mindannyiunk életében✨


Az Uránusz jelenleg sok mindent „tart a kezében“. Mivel épp hátráló mozgásban van és visszatekint a Kosba, az elmúlt 8 évünket kell még egyszer végiggondolnunk, hogy mely döntéseink nem voltak összhangban a felsőbb Énünk vezetésével. Hiszen így utólag látjuk, hogy pozitív vagy negatív eredménnyel merre vezetett az utunk. S ha mostani élethelyzetünkben visszakapnánk egy igen hasonló választás lehetőségét (mert az Univerzum meg tud ám így tréfálni bennünket), akkor képesek lennénk belevinni az Uránusz-féle újítást és mást választani, másképp dönteni, mint egykoron? Felismertük már a múlt visszaköszönő mintáit és felkészülünk ezek végleges elengedésére? Amennyiben még nem, ez az Újhold fújja nekünk az ébresztőt. 

Ehhez segítségképp kapjuk, hogy mivel a Jupiter Nyilasba való átlépése másnap zajlik, így még a szerdai napon energiája a Skorpió utolsó fokán utoljára meghatványozódik. Vagyis érzékelésünk fokozott lesz, melynek középpontjában - Skorpiós téma lévén- a fájdalom, elengedés áll... Vagyis azt kell mélységekbe menően megvizsgálnunk, hogy a minket érő megpróbáltatás valóban jelenbeli, vagy „csupán“ múltunkat idézi és igazából csak egy emlék kísért bennünket folyamatosan; akár egy 12-24-36 évvel ezelőtti ügy visszhangja?! 
A Chiron (jelenünk kulcsa) és a karma (múltunk) kapcsolódik az Uránuszhoz (jövőnk), így a jelen pillanatban történő öngyógyításunk, az elhibázott cselekedeteink belátása új távlatokat nyit meg előttünk, az Újholddal egy új kezdetet, fejlődési ciklust vezet be az életünkbe! 

A Mars közelít a Vízöntő utolsó fokához, a retrográd Vénusz pedig a Mérlegéhez. Azaz kapcsolataink – beleértve az önmagunkkal vett kapcsolatot is - értékelés, "javítás" alatt vannak: óvakodni kell a megszállott ragaszkodástól, lelki-fizikai függőségektől. Átélhetjük a „ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel“ érzést, mondjuk egy korábbi szerelem, hobbi, szenvedély, anyagi vonzódás visszatérése formájában. Itt azonban be kell tudnunk bizonyítani, hogy szeretjük és tiszteljük annyira önmagunkat, hogy túllépünk, beengedjük az átalakulást, adunk magunknak egy esélyt egy másfajta boldogságra. 

A leggyönyörűbb viszont mégis csak a szeretetteli Neptunusz és az érzékfeletti Plútó közvetlen kapcsolódása az Újholdhoz, ami egyértelműen mutatja, hogy új spirituális célkitűzést tehetünk, miután a Skorpióval sikerül elengednünk a visszahúzó múlt utolsó maradványait is. Merjük kinyilatkoztatni megújult, felszabadított Énünket és kívánságainkat is💖

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése