2018. október 25., csütörtök

November hónap energetikája: 2018 legizgalmasabb hónapja

Egy igazán kalandos hónap elébe nézünk, ahol egymást érik majd a jegy- és irányváltások. Az Univerzum joviális óriása, a Jupiter ♃, hazatérésével megnyitja előttünk az optimizmus és a lehetőségek tárházát. A Vénusz és a Neptunusz befejezik érzelmi életünkben közös tisztogató „körútjukat“, s közben a holdcsomópontok tengelyváltása beindítja belső énünk következő "karmikus" átformálását... 


November 6-án a hátrálásban lévő Uránusz visszalép a Kosba, ami kissé feltüzelheti a világunkban zajló eseményeket. Meg kell vizsgálnunk, hogy az elmúlt 7 évben valóban fel tudtuk-e szabadítani életünknek azon részét, melyet a Kos ural. Társdalmi szinten pedig az a kérdés, hogy a megfelelő nemzeti és nemzetközi vezető(k) segítségével biztosítottuk-e autonómiánkat, vagy esetleg változást szükséges kieszközölni ebben. Tehát minden, amit a Kos Uránusz idején (2011-2018) megalkottunk magunknak és megtapasztaltunk, azt most még egyszer - és emberöltőnk alatt valószínűleg utoljára - átismételhetjük. Ragadjuk hát meg a lehetőséget, mert 2019. márciustól már csakis a nyugalmat, stabilitást kedvelő Bika felségterületéről kaphatjuk az információkat. 

Novmber 7-én a felszálló holdcsomó átlép a Rák jegybe, ezzel körülbelül másfél évre aktivizálva életünkben a Rák-Bak tengelyt. Bárhová is essék az egyéni horoszkópokban, mindannyiunknál a racionálisról és logikusról az érzelmekre fogja terelni a hangsúlyt. Erről sokkal részletesebben az Őszi kihívásaink 2. - A holdcsomópontok jegyváltása c. cikkben olvashattok. 

Ráadásul ugynacsak november 7-én Újhold következik a Skorpióban, amivel egy igazi spirituális élmény elébe nézünk. Tudatalattinkkal fogjuk szembe találni magunkat, de mielőtt felszisszennénk, gondoljuk végig, micsoda lehetőség rejlik abban, amikor a mélységből felhozunk valamit – hiszen az akár igazgyöngy is lehet, ha sikerül megtisztítanunk a rárakódott rétegektől! Ilyen tisztításra váró rétegek lehetnek lelkünkben a félelmek, a kényszerek, a megkövesedett érzelmek vagy a karmikus törleszteni valók. (Huh! Nyugodtan fújjuk ki magunkat egy pillanatra... komoly, nehéz dolgok ezek!) Amennyiben tudatosan és szeretteljesen kezeljük a helyzetet, egy teljesen új fejezet kezdődhet életünkben ezzel az Újholddal. (Egy sokkal bővebb elemzést természetesen majd az Újhold/ Karmikus ébredések c. bejegyzésben olvashattok😉) 

November 8-án a Jupiter hazai terepre lép: a Nyilasba. Körülbelül 1 éves menetelése után hátrahagyja az álló vizet felkavaró Skorpió jegyét. A Nyilasban a fő téma inkább saját határaink kiterjesztése lesz, legfőképpen utazás, tanulás, nemzetközi kapcsolatok által. Természetesen erről a témáról is bővebben olvashattok a Jupiter a Nyilasban c. bejegyzésben. 

[November 11-én ünnepli 4. születésnapját a Pozitív kisugárzás🎉🎂 2014 óta közel 300 bejegyzés és 2300 tagúvá vált a Pozitív kisugárzás közössége. HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM minden Olvasónak, Követőnek, együttműködő Partneremnek, hogy 2018-ban is hónapról hónapra velem tartotok, kérdeztek, hozzászóltok, like-oltok, megosztotok és viszitek a pozitív kisugárzást szerte a világban💖] 

November 15-én a Mars a Halakba lép, ahol nem kimondott érzi jól magát harcias, cselekvő energiáival. Ezt akkor tudjuk igazán jól megélni, ha kombináljuk az izomerőt és a spirituális megközelítést, például jóga, tai chi, légzőgyakorlatok és meditáció formájában. Vagy a művészet, zene területén aktívan éljük meg a Mars feltüzelte szellemi energiánkat. 

November 16-án a Vénusz befejezi hátrálását és újra előre indul. Október 5.-e óta „átvizsgálásra“ kerültek kapcsolataink, anyagi ügyeink és értékrendünk is. A problémák, melyekkel az elmúlt 40 napban találkoztunk, most az irányváltással teljesen feloldhatóak lesznek. Persze ehhez az elsődleges kérdés az, hogy az önértékelésünk és az önbizalmunk helyén van-e, helyére került-e az elmúlt időszakban?! 

November 17-én a Merkúr ismét retrográd mozgásba kezd, ezúttal a Nyilasból és december 6-án a Skorpióban fordul majd újra "egyenesbe". Vagyis egy bizonyos életterületünkön (ahol a Nyilas 13.-Skorpió 27. foka közötti terület található a születési képletünkben) még néhány kirakós darabot össze kell gyűjtenünk ahhoz, hogy decemberben összeállhasson a teljes kép... Mivel a Skorpió is érintett, így az önismeret mellett elfojott, esetleg eltitkolt információk felszínre kerülése várható. Ezért egészen Karácsonyig mindenképpen kerüljük a komoly döntéseket, szerződéskötéseket. 

November 22-én a Nap átlép a Nyilasba, így a nyitottság, a tolerancia és a nagylelkűség kérdései érezhetően a levegőben lesznek a következő 4 hétben. Ebben az időszakban bizony merészebbek, kalandvágyóbbak is lehetünk az átlagnál, sőt, a Nyilas mozgékonyságának hála az utazások és a sportok is fellendülhetnek életünkben. Mindezeket extrán támogtaja a Jupiter jelenléte is!! Tehát mindenkit biztatnék, hogy a téli napfordulót és az abszolút befeléfordulás időszakát megelőzően használja még ki ezeket a pörgős, életteli, őszi napokat. 

November 23-án Telihold jön az Ikrekben. Az ereje teljében lévő Nap a Jupiterrel erősítve szemben áll az éppen kíváncsi, találékony, tanulékony Holddal, melynek fő témája egyértelműen a bölcsesség keresése lesz. A szintén a Nyilasban hátráló Merkúr viszont felhívja a figyelmünket, hogy nem elegendő a mennyiségi, felületes információ-felvétel, hanem azt a változó tűz jegy♐ segítségével tapasztalattá is kell mélyíteni. A Vénusz-Uránusz ellentét biztosítja, hogy felszabadítsuk magunkat a hamis értékek & kapcsolatok bővületéből, így segítve minket a bölcsességhez vezető arany középút megtalálásában. 

November 25-én a Neptunusz is irányt vált és visszatér a normális kerékvágásba. Vagyis a misztikum bolygójával összefüggésbe hozható tevékenységek, mint például az áloméletünk, intuitív oldalunk, spirituális énünk, mind újra dinamikus fejlődésnek indulhatnak. De vigyázat, ugyanígy a csalás, az árulás és a káosz is felütheti fejét környezetünkben.

Ezzel az útravalóval kívánok Nektek szép novembert!🍂🍃

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése