2015. január 6., kedd

2015: a Jupiter éve


2015 nagyon ígéretesnek tűnik, vagy legalábbis jelentősen jobbnak, mint elődei. A Jupiter a klasszikus asztrológiában a nagy szerencse bolygója, a szellemi és fizikai terjeszkedés felett uralkodik. Jótékony hatással van a tanulásra, a filozófiára, az utazásra és a nyelvekre. Erősíti a hitet, az optimizmust és az igazságot, azonban előidézhet túlzott derűlátást vagy önáltatást is. Az év jelmondata a „türelem rózsát terem” lehetne. Érdemes lesz a kedvező energiahatásokat kihasználnunk, hogy pozitív változásokat hozzunk életünkbe. Ebben az évben valóban új hitet kaphatunk: önmagunkban, az emberiségben és magában az életben is.

Mire jó az általános, éves asztrológiai előrejelzés?


Az éves asztrológiai előrejelzés segít felkészülnünk az előttünk álló év eseményeire. Ha tudjuk, hogy eső lesz, nyilván viszünk magunkkal egy esernyőt. Az asztrológiai előrejelzés is ehhez hasonló, ha tudjuk, nagyjából mire számíthatunk, akkor lélekben fel tudunk rá készülni – képletesen nem kell a hirtelen jött záporban bőrig áznunk és utána jól megfáznunk.
Gyakran a 12 csillagjegyre külön írnak éves előrejelzést, most azonban csak egy közöset olvashattok. Ugyanis a Jupiter évét (2015. március 20.-tól) sokkal hasznosabb egészében átlátni, mint az egyes jegyekre értelmezve „szétcincálni”! (Egyébként is az egész év a meglátásokról, az összegzésről, fejlődésről fog szólni.) Ráadásul ha a Kostól egészen a Halakig írok mindenkinek pár mondatot, az nem lesz elég személyre szabott. Viszont ha az általános tendenciákat leírom, azzal sokaknak adhatok lendületet: hogy mely energiák mikor hatnak könnyítés vagy épp nehezítésképp. Az igazán mélyen érdeklődők pedig a saját életükre vonatkozó részleteket a személyes ábrájukból (szolár horoszkópukból) megnézhetik, vagy felkeresnek ezzel a kéréssel egy asztrológust.

Mi várható 2015-ben?

Egy biztos, az idén megtanulhatjuk, hogy mindannyian hozzáteszünk valamit a nagy egészhez, és eképp a világ jobban működik. A 2012-ben kezdődött zűrzavar és nyugtalanság lassan megszűnik és helyét a stabilizáció, a fejlődés, az optimizmus és a bizakodás veszi át. Ez az év fordulópont lesz abban, hogy az emberiség akar-e és tud-e változtatni egy jobb irányba. Igazán pozitív változások: tanulmányi, politikai, technológiai, gazdasági és személyiségi területen várhatóak.
A türelem lesz az egyik legnagyobb hajtóerőnk. Továbbá egyéni szinteken igen kedvező lesz, ha a negativitás helyett inkább reményt vetünk a jövőnkbe. A tanulás minden bizonnyal előtérbe fog kerülni globális szinten is, mivel a Szaturnusz -2014 decemberében- átlépett a Nyilas jegyébe. A továbbtanulás, az élethosszig tartó tanulás, a nyelvtanulás és minden, ami az emberek tudásának bővítését szolgálja most jeletős szerepet kap. Az oktatási módszerek más (és jobb) irányba indulnak, sőt maguk az oktatási intézmények is reformokat köszönthetnek 2015-ben. Az országok közötti kapcsolatok is megváltozhatnak. Könnyebb lehet az utazás, a határok átlépése fizikailag és bürokratikusan is (pl vízummentesség kiterjesztése). A lázadó Uránusz és hatalomvágyó Plútó közötti feszültség oldódásával az elmúlt 2 év problémáinak szorítása enyhülni fog. A háborúban álló országok másképp fognak tekinteni a politikára és lehetőségük nyílik majd a megoldás megtalálására, ha hajlandóak elfogadni a Jupiter év által felkínált pozitív irányt. 2015-ben akár az Internethez és a mobiltelefonokhoz hasonló innovatív termékek várhatóak. Talán éppen az univerzum és az űr felfedezésében tehetünk nagy előrelépést.


Január végétől kommunikációs nehézségek előfordulhatnak a retrográdba forduló Merkúr miatt. Ezen hatás alatt érdemes odafigyelni, hogy kinek mit és hogyan mondunk. A félreértések gyakoribbak lehetnek, tehát a fontos beszélgetésekkel, szerződéskötésekkel, kinyilatkoztatásokkal várjunk február közepéig. Ugyanígy közlekedési fennakadások is sűrűbben előfordulhatnak ebben 2-3 hétben, kiemelten a légi közlekedésben. Az év folyamán még két alkalommal kell a visszafelé haladó Merkúr kedvezőtlen hatásaira odafigyelnünk: május közepétől és szeptermber közepétől, mindkét alkalommal kb. 3 hetes időtartamra.
Március és augusztus között a szigorú Szaturnusz (2014. év uralkodó bolygója) is hátráló mozgásban lesz, tehát igazán fegyelmezett magatartásra, önmegtartóztatásra és több türelemre is szükség lesz ebben a pár hónapban. Tavasztól kezdve nézzünk magunkba és vizsgáljuk meg, mely szabályok szerint élünk és cselekszünk. Az önvizsgálat során rá fogunk jönni, hogy eddig elkövetett hibáinkból tanulhatunk a legtöbbet, ha hajlandóak vagyunk vállalni a felelősséget téves döntéseinkért.
Április és szeptember közepe között a Plútó halad majd menetiránynak ellentétesen, ami személyünkre vetítve annyit tesz, hogy valamiféle belső kényszert érezhetünk, hogy ragaszkodjunk dolgokhoz, személyekhez és a megszokottnál nehezebben lépjünk tovább.
Június közepétől novemberig az álmodozó Neptunusz lesz retrográd mozgásban, azaz elképzeléseink, jövőbeli vizióink kissé elhomályosulhatnak. Ez a kis kijózanodás viszont segíthet abban, hogy reálisabban lássuk terveinket hosszú távon is.
Az év második felében, azaz júliustól az Uránusz vált irányt, tehát valamiféle változás várható életünkben. Az, hogy pontosan melyik életterületünket érinti a változás, azt a személy horoszkópunkból lehet megmondani. Az azonban bizonyos, hogy az adott területen le kell győznünk félelmeinket, „se vele, se nélküle” helyzeteinken pedig mindenképp változtatni kell. Ezt a hatást erősítvén, a retrográd Vénusz alatt újra kell értékelnünk kapcsolatainkat és párkapcsolatunkat. Ha elfogadjuk a szükséges változásokat, és ahogy fentebb írtam elismerjük saját felelősségünket választásainkban, akkor 2015 nyarán sok szép új szerelem szövődhet.
Augusztus közepéig a nagyvonalú Jupiter az öntudatos Oroszlánban tartózkodik. Több olyan emberrel is találkozhatunk ezen időszakban, akik támogatják rátermettségünket. Magabiztosságunkban is új szinteket élhetünk meg, mivel most még inkább vágyunk az elismerésre és a ragyogó sikerekre. A Jupiter sorsszerűen tolja majd elénk a kibontakozási lehetőségeket mind szakmailag, mind a magánéletben, amint legyőztük kishitűségünket. Ha a személyes születési horoszkópunkban is közvetlen hatást fejt ki a Jupiter, akkor semmi sem állhat sikerünk útjába. Emberileg a tolerancia, az együttérzés, a megbocsátás lesznek azok a tulajdonságok, melyek gyors fejlődésnek indulhatnak. Ezen tulajdonságok pedig elindítják a személyiséget a spirituális fejlődés útján is. Az összetartás is nagyobb lesz; családi, rokoni és munkahelyi ellentétek oldódhatnak fel. Mindenennek a sok pozitív történésnek a negatív oldala, hogy napi szinten kell majd egyensúlyba hozni a munkát és a magánéletet, ami nem is egy olyan könnyű feladat. A legfontosabb, hogy mindig a helyes priorizálást próbáljuk meg szem előtt tartani.
Augusztus közepén a Jupiter átlép az Oroszlánból a megbízható Szűzbe. Az addigi pozitív gazdasági és életminőségbeli javulás mellett figyeljünk nagyon a higéniára és az egészségünkre. A környezeti problémák és életmódunk, különösen étkezési szokásaink reformja kerülhet majd ősztől előtérbe. Továbbá a nem hagyományos orvoslás hangsúlyosabbá válhat, vagy akár a gyógyszerészetben is újabb felfedezések várhatóak.
Októbertől a Szaturnusz okozhat ugyan kellemetlenségeket, leginkább anyagi téren, de biztosak lehetünk afelől, hogy a Jupiter pedig hozni fogja a kiegyenlítődés lehetőségét. Ugyanakkor ez a bolygóállás (más faktorokkal együtt) kedvez az ingatlanvásárláshoz, vagy ha költözni szeretnénk, vagy ha életkörülményeink javításán fáradozunk.

Boldog és sikeres évet kívánok Nektek 2015-re!

Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése