2015. március 24., kedd

2015. március 20.- Újhold, napfogyatkozás és az asztrológiai Újév kezdete

Kép forrása: www.teunneped.hu

Napfogyatkozás

2015. március 20-án pénteken, a napéjegyenlőség napján a délelőtti órákban - ha az időjárás engedi - Közép-Európából napfogyatkozás lesz látható. Ez az esemény leginkább az energiaellátásra és technikai eszközeinkre lehet hatással. Napfogyatkozás mindig Újhold idején jön létre, amikor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül. Budapesten körülbelül délelőtt 10-12h között lesz megfigyelhető a jelenség. Így a Hold uralma kis időre fizikailag is teljes lesz, tehát még inkább előhozza a női, befogadó oldalt és a lelki energiákat belőlünk. Aki igazán pozitív irányváltást szeretne az életében, meditáljon ezen a napon, vagy végezze el a napfogyatkozási bűbájt.

Lelki hatások

Az Újhold mindig az új kezdetek szimbóluma. Ezúttal a megértés egy magasabb fokára juthatunk el spirituális szinten, ha a korábbi történéseket és saját gátlásainkat megvizsgáljuk. Az ok-okozati összefüggések felismerése tágabb dimenziókat nyithat meg lelkünkben. Az érzékeny Halak változó minősége szimbolizálja az átmenetet: valami régi most véget ér, azonban az új még nem született meg. Kicsit elveszettnek érezhetjük magunkat, mert nem tudjuk, mibe kapaszkodjunk. Minden bizonytalan: csak a bizonytalanság biztos, míg meg nem ismerjük az újat. Ebben a káoszban a megérzéseink és együttérző képességünk mutatják majd az utat. Habár hiperérzékenyek lehetünk környezetünk minden rezdülésére, a szigorú Szaturnusz nem fogja engedi, hogy teljesen elrugaszkodjunk a talajtól. Fel kell ismernünk, mely területek instabilak életünkben, hol érezzük magunkat áldozat szerepben, hol van még úgy mond „kifizetetlen adósságunk”. Ha tudatosítjuk, mit csináltunk eddig helytelenül, akkor most a helyes irányra térhetünk. És tiszta lappal indíthatjuk a következő asztrológiai évet. 

Kép forrása: www.teunneped.hu

Az asztrológiai Újév

Az Újhold beálltát követő 1 órában a Hold átlép az energikus Kosba, majd 12 órán belül a Nap is így tesz. A Nap jegyváltásával hivatalosan is megkezdődik az asztrológiai Újév: a Jupiter éve. A Jupiter a klasszikus asztrológiában a nagy szerencse bolygója, és a szellemi és fizikai terjeszkedés felett uralkodik. Jótékony hatással van a tanulásra, a filozófiára, az utazásra és az idegen nyelvekre, nyelvtanulásra. Erősíti a hitet, az optimizmust és az igazságot, azonban előidézhet túlzott derűlátást vagy akár önáltatást is. Az év jelmondata a „türelem rózsát terem” lehetne. Érdemes lesz a kedvező energiahatásokat kihasználnunk, hogy pozitív változásokat hozzunk életünkbe.
Bővebben itt olvashattok a Jupiter év előrejelzéséről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése