2015. április 13., hétfő

Holdszünet tipológia- Hogyan hat a csillagjegyekre a holdszünet?

A kép forrása: www.teunneped.hu

A Hold bizonyítottan nagy hatással van a Földre és az emberekre is. A különböző holdfázisokban különböző tevékenységek elvégzése hatékony. Például Újholdnál érdemes új dolgokba kezdenünk és meditálnunk, míg például fogyó hold fázisában a fogyókúránk lehet eredményesebb. Viszont a holdszünetek idején az a legjobb, ha pihenünk. Ugyanis ilyenkor a Hold egyik jegyből a másikba vált, senkihez sem tartozónak érzi magát, és ekkor a mi lelkünk is „elanyátlanodik”. Ezt mindenki másképp éli meg, nézzük hát meg csillagjegyek szerint, kire mi lehet ekkor jellemző:


A Kos holdszünet idején ideges, ingerült, feszült lehet. Fennáll a veszélye, hogy ilyenkor kihívja maga ellen a sorsot azzal, hogy túlzott kockázatokat vállal a pihenés helyett. Ezt elkerülvén inkább halasszák el fontos döntéseiket a holdszünet utáni időszakra és próbálják a vitákat is minél inkább mellőzni. 


A Bikák holdszünetek idején merevek és kritikára extrém érzékenyek lehetnek. A kényszeres – legfőképp édesség- evés gyakori náluk ezekben a periódusokban. Azért, hogy ezt elkerüljék, vegyenek inkább egy finom fürdőt, szépítkezzenek vagy vegyenek részt testkezeléseken. Így a testi kényeztetés megmarad, mégsem testsúly gyarapodással végződik.


Az Ikrek holdszünetek idején általában kétségbeesnek és az addigi magabiztosságuk meginog. Gyakori probléma, hogy felbosszantják ilyenkor azokat, akik közel állnak hozzájuk. Jó megoldás, ha az aktuális holdszünet idején egyedül töltenek egy kis időt és kicsit távolabbról szemlélik az eseményeket életükben.


A Rákok holdszünetek idején könnyen megsértődhetnek és kisebb betegségekbe menekülhetnek. Ugyanis a Hold a Rák jegyre van az egyik legnagyobb hatással. Erős hangulatingadozást okozhat számukra a holdszünet. Ezért ha lehet, kerüljék a vitákat, nehogy megsértsenek valakit, vagy akaratlanul őket sértsék meg. Legjobb, ha a Rákok ezekben a periódusokban csak szeretteikkel veszik körül magukat.


Az Oroszlán holdszünetek idején érzékeny, ingerült és energiáinak túlbecslésére lehet hajlamos. Így sajnos könnyen betarthatatlan ígéretekbe keverheti magát. Ha ezt el akarja kerülni, akkor legyen kicsit távolságtartóbb és ne hagyja magát rábeszélni semmire, amit máskor sem vállalna el.



A Szűz holdszünetek idején morgolódó és mindenkivel -még önmagával- szemben is túl kritikus lesz. Talán még az érzelmeit is nehezebben fejezi ki. Emiatt legyen inkább nyitott, bízzon magában és másokban, beszélgessen eleget ezen időszakokban.


A Mérlegek hangulata ingadozhat holdszünetek idején: egyszer szégyenlős, egyszer flörtölős lehet. Képes messze a valóságtól, a fellegekben járni ilyenkor. Érdemes meditálniuk ezekben az időszakokban, hogy visszanyerjék kiegyensúlyozottságukat.



A holdszünetek kihozhatják a Skorpió legrosszabb oldalát: mikor minden korábbi sérelme forr lelkében és felgyülemlett haragja is előtörhet. Mindenképp érdemes felkeresni ilyenkor legfőbb bizalmasát, hogy egy beszélgetés hátha segít a negatív érzések elengedésében.



A Nyilasok holdszünetekben eltántoríthatatlanok véleményüktől, még akkor is, ha már ők maguk sem biztosak abban. Mivel több figyelmetlenségi hibát is elkövethetnek ezekben az időszakokban, az a legjobb, ha visszavonulnak és tényleg pihennek egy kicsit.



A Bakok holdszünetek idején leginkább magukba fordulnak és pesszimistábbak lehetnek a megszokottnál. Elvonulhatnak a világtól, pedig épp társaságra lenne szükségük és arra, hogy megoszthassák a problémáikat. Töltsék barátaikkal, szeretteikkel a holdszüneteket!



Holdszünetek idején a Vízöntő nyugtalan, ideges és robbanékony természete még jobban kijön. Szabadságvágya mindent felülírhat. Így mielőtt mindent szétzúzna maga körül, inkább rendezze át a szobát vagy mondjuk számítógépén a programokat. A lényeg, hogy arra fordítsa ilyenkor energiáját, ami változatosságot hoz számára a mindennapokban.


A holdszünetek sajnos megviselik a Halak érzékeny természetét. Egész melankolikus állapotba is kerülhetnek ilyenkor. Ezzel az átlagosnál sokkal kiszolgáltatottabbá válva a csalásnak, ámításnak. Ezért holdszünetekben mindig bizalmasokkal és barátokkal kellene körülvennie magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése