2015. december 9., szerda

2015. december 11.: Újhold a Nyilasban - a szellemi ébredés

Az év utolsó Újholdja irányadó lesz mindannyiunk számára. Most olyan lehetőségek: gondolkodás módbeli váltás & jövőkép tárulnak elénk, melyeket a Nyilas optimizmusával kell üdözölnünk. Mivel a konstellációban ezúttal a Mars, az Uránusz és a Plútó is jelentős szerepet kapnak, a hangulatunk feszült lehet, mely elsősorban kimerültségben manifesztálódhat. Ráadásul a Szaturnusz és a Neptunusz közötti konfliktus pedig ismét a materiális és a spirituális világ ellentéteit élezi ki.

Kép forrása: cosmicpsychic.com

Újhold idején mindig az új kezdetekre, változások befogadására és kívánságaink megfogalmazására érdemes koncentrálnunk. Ehhez most az Uránusz a forradalmiságot, a Plútó pedig a teljes transzformáció lehetőségét kínálja. A két bolygó hatására az utóbbi években (!) hirtelen - radikális- változás történhetett napi rutinunkban, például munkahelyváltás, lakhelyváltás, családi állapotváltozás stb., illetve a körülöttünk szilárdnak vélt sturktúrákban például poltikai, oktatási rendszerek... Ezek a drasztikus vagy annak megélt változások látszólag akaratunkon kívül történtek az életünkben. Azonban most elérkezett az ideje, hogy rendet kell tegyünk: "kinek mit hiszünk el?" és "kik vagyunk mi és mit keresünk valójában?" Hitrendszerünk megreformálása mostanra egy halaszthatatlan feladattá vált, s a Nyilas Újhold segítségével egy igazi szellemi ébredés mehet végbe bennünk.


A Mars szolgáltatja ehhez a képletben az energiát; ő most az indikátor, ami beindítja az egész folyamatot. Az Uránusszal egyesülve azonban akár a meggondolatlanság és az óvatlanság is jellemző lehet, sőt talán szokatlan vagy furcsa eseményeket generálhatnak környezetünkben. A düh, az erőszak vagy a paranoid félelmek szintén ezen állás szélsőséges megnyilvánulásai lehetnek.
Közben pedig továbbra is feszít a Telihold idején már nyilvánvaló Szaturnusz-Neptunusz ellentét: aggodalmak, nyugtalanság és saját határainkkal, a jövővel kapcsolatos bizonytalanságok egyéni (és társadalmi) szinteken.
Mindezeket csak az Újhold energiája, hitünk-lelkünk mély és pozitív (!!) meggyőződései tudják csillapítani. Mivel az Uránusz fokozza intuíciónkat, még ebben a zűrzavarban is meg fogjuk érezni, mi az, ami javunkra fognak válni. 
Egyszerűen át kell mennünk az Újhold kínálta hídon, hogy a túlparton egy talán új és talán idegen terepen találjuk magunkat, azonban egy új, "frissített" cél felé. Hagyjuk magunk mögött a félelmeket és kételyeket, nyíljunk meg a Nyilas kínálta szellemi változásnak, kalandvágynak: ha valami új, az nem biztos, hogy egyből rossz is! Most mindannyian megérezhetjük a Nyilas jegyre jellemző kimeríthetetlen optmizmust, széles látókört és egy ennek megfelelő világkép kialakulását bennünk. Azért ne essünk át a ló túlsó oldalára sem, amikor egy nem realisztikus jövőképet kezdünk kergetni. Ugyanis a Jupiter most hajlamosíthat arra, hogy túlértékeljük képességeinket. Ne a célt keressük, hanem az utat!

Sebestyén Ági


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése