2015. december 14., hétfő

Meteoreső, avagy Geminidák - 2015.december 14.

A mai naptól, amennyiben az időjárás kegyes lesz velünk, meteoresőt figyelhetünk meg a kora esti égbolton. Ezért érdemes ma messzebb elvonulni a város fényeitől, hogy gyönyörködhessünk a csodálatos égi jelenségben, és persze, hogy közben megtegyük legfontosabb kívánságainkat.

Kép forrása: media1.s-nbcnews.com

Geminidák jelensége

A Geminidák az egyik legerősebb meteorraj, melynek aktivitása a csúcsnapon  (2015.12.14.) óránként 100-120 meteort is jelenthet. Minden évben december elején figyelhető meg ez a jelenség. Nevét az Ikrek csillagképről (latinul: Gemini) kapta, mivel a hullócsillagok efelől látszanak elindulni.  
A valóságban azonban ez csupán egy optikai csalódás, a fénycsóvák egymással párhuzamosan közelítenek a Föld irányába, amit mi úgy látunk, mintha mind felénk hullanának. Mesterséges fénytől mentes helyen kitűnően látható lesz a meteoreső, és nem csak a mai napon, hanem az elkövetkezendő napokban is, azonban óráról órára csökkenő számban.

A meteorok szimbolikus jelentése

A meteorok, meteorzáporok szimbolikus jelentése korábban valamiféle drasztikus - pozitív vagy negatív - változást jósolt, melyet "az Istenek üzentek meg". Mára azonban ez az értelmezés elhalványult, és inkább kívánság(ok) megtételére használjuk a különleges jelenséget.
Ha belegondolunk, életünkben sokszor még a kívánt változásokat is kísérhetik nehezen megélt események vagy érzelmek, de mindezek azért történhetnek ilyen módon, hogy elősegítsék növekedésünket. Lehetséges, hogy több figyelmeztetést is kap(t)unk az utunk során, melyet figyelmen kívül hagy(t)unk... Olykor talán szükség van a Sors noszogatására, hogy bizonyos szituációkból továbblépjünk. (A pénteki Újhold is ezt kívánta meg tőlünk.) Talán épp ugyanezt jelzi előre a mai meteorzápor is?
Ezért egyszerűbben azt mondanám, hogy kívánjuk most azt magunknak, hogy minden változás, ami minket ért, könnyen, zökkenőmentesen zajlódjék le. Szemük előtt mindig a cél lebegjen és a pozitív gondolkodás erejével haladjunk előre az úton! 

Legyetek ma vagy a napokban szemtanúi az eseménynek & teljesüljön minden kívánságotok! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése