2015. december 31., csütörtök

2016. januári előrejelzés: A célok, elgondolások és eredmények hónapja

A Bak jegy komolyságot, koncentrált fegyelmet hoz életünk minden területére. Leginkább karrierbeli törekvéseink, társadalomban elfoglalt helyünk, ezekkel kapcsolatos ambícióink és az elért eredmények számítanak. Érdemes tehát az előttünk álló hónapban megvizsgálni, hogy az eddigi céljaink közül melyeket értük el, és amik még váratnak magukra, ott hogyan lehetne változtatni stratégiánkon.

Kép forrása: samael.org

Január 2-án az év első bolygómozgása a Merkúr jegyváltása lesz a találékony Vízöntő jegyébe. A kommunikáció minden formája és gondolkodásunk is felgyorsul, sőt intuitívabbá válik. Vízöntő Merkúr idején több innovatív vagy „extrém” ötletünk támadhat, illetve szabadság iránti vágyunk szellemi-fizikai értelemben is megnövekedhet.

Január 3-án az energiával teli Mars átlép a Skorpióba. Mivel tulajdonképp második „otthonába” érkezik, nagyon elemében lesz a bolygó. A Skorpió szenvedélyessége révén az energia erős hatalmi harcokban, csalafinatásgokban vagy belső transzformatív energiában nyilvánulhat meg leginkább.

Január 5-én jelentős változást hoz, hogy a Merkúr hátráló mozgásba kezd. Heves ideológiai harcok okozhatnak majd káoszt, szélsőségességet, vagy akár aggressziót. Ez a január 25-ig tartó szakasz személyes szinteken arra szolgál, hogy rendet tegyünk magunk körül – legfőképp gondolatainkat tisztázzuk. Előfordulhat, hogy többet merengünk a múlton, vagy hogy felbukkan valaki, akit már rég „elfeledtünk”. Ebben az időszakban nem biztos, hogy hozzájutunk az összes információhoz, ami fontosabb döntésekhez, szerződések megkötéséhez szükséges. Legyünk óvatosabbak az utazásokkal, fokozottan ügyeljünk személyes tárgyainkra.

Január 8.-ától a Jupiter is hátrálni kezd, ami egészen májusig így is marad. Ebben a periódusban még egyszer előjönnek azok a témák (problémák), melyeket augusztus óta nem tudtunk megfelelően kezelni mindennapi tevékenységeinkkel, egészségünkkel, étkezésünkkel és testsúlyunkkal kapcsolatban. Ez az időszak egy lehetőség, hogy korrigáljunk, hogy felismerjük esetleges negatív viselkedésmintáinkat ezeken az életterületeken.

Január 10-én az év első Újholdja köszönt ránk a komoly Bak jegyében. Az érzelmi állapotunk és szükségleteink felismerése lesz ekkor fontos feladat. Ráadásul ezen Újhold alkalmával a Nappal együttálló Plútó erős hatalmi harcokat hozhat, az akaratosság mindenkiből előtörhet. Sőt, az Uránusz és a Plútó közötti feszültség jelentősen meghatározza majd hangulatunkat, vagyis a jövővel kapcsolatos bizonytalanság eluralkodhat rajtunk, melyet a retrográd Merkúr marsikus energiákkal tarkítva még agresszívabbá és puskaporosabbá tehet.

Kép forrása: drturi.com

Január 20-án megkezdődik a Vízöntő hava, azaz a Nap átlép a Vízöntő jegyébe. Ez a periódus arról kell szóljon, hogy odafigyelünk a környezetünkben élőkre, hogy megadjuk nekik azt a méltóságot, hogy a helyzetet a másik ember szempontjából is megvizsgáljuk. Érdemes azonos gondolkodású társaságot keresnünk, hogy általuk szellemileg feltöltődhessünk. Az égi hatások kedveznek kezdeményezéseinknek, főleg, ha egy közösség érdekében szeretnénk eljárni. A jelszavak: „keress, alkoss, gyarapítsd tudásod!”

Január 23-án a Vénusz átlép a Bakba, a realitásba. „Mindent a megfelelő helyen és időben” lehetne ezen állás jelmondata. Ebben az időszakban fontosnak érezhetjük, hogy biztosítsuk, ami számunkra értékes és anyagi-fizaikai stabilitást ad. Ugyanígy kapcsolatainkban is azokra fogunk most több figyelmet fordítani, akik idősebbek vagy céltudatosabbak nálunk.

Január 24-én az év első Teliholdja köszönt ránk a büszke Oroszlán jegyében, mely megköveteli, hogy figyelmünk elsősorban önmagunkra irányuljon. Sőt, a kommunikációért felelős Merkúr és a transzformatív Plútó a szigorú Bakban állva rendkívül hangsúlyossá teszik a szabad és egyéni önkifejezést. Az Oroszlán-Vízöntő tengelyen létrejövő feszültség pedig erőteljesem kihat majd minden emberi kapcsolatunkra.

Január 25-én a Merkúr előrefelé indul. Gondolkodásunk és kommunikációnk – csakúgy, mint a többieké- kitisztul. Ismét egyszerűbb lesz komolyabb döntéseket hozni, szerződések megkötésére sokkal kedvezőbb időszak következik, mint a hónap elején.

Legyetek sikeresek januárban (is)! ;)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése