2016. február 19., péntek

2016. február 22.: Telihold a Szűzben - Értelem és érzelem

Hétfőn ismételten jeletős nap következik. Egyrészt tízmilliószoros teremtő nap lesz; másrészt pedig Telihold lesz. Ez utóbbi esemény alapfeszültségét ezúttal a Szűz Hold és a Halak Nap szembenállása adja meg. Az értelem és az érzelmek összehangolásával most eljuthatunk az eddig megoldatlan problémák megszüntetéséhez, hogy érzelmileg a lehető legkisebb terhekkel folytathassuk az utunkat előre a következő teremtő időszakig (Újholdig- március 9.).


Az érzelmes, önzetlen Halakban a Nap & a Neptunusz szembekerül a racionális Szűzben álló Holddal. A Nap az öntudatot, az Egót, a Neptunusz pedig a lehető legerősebb állásban (a Halakban) a láthatatlan világot, a mindenek felett álló szeretetet jelképezi. A Telihold üzenete tehát egyértelműen az, hogy az intuíciónkra, szívünkre, álmainkra kell hangolnunk magunkat, s integrálnunk kell őket a Szűz által elvárt precizitással és a megfogható, rutinszerű dolgokkal. 
Vagyis ez a Telihold megvilágítja igazi álmainkat: mi az, amire vágyunk és a gyakorlatban, részleteiben véve hogyan valósítható ez meg. 
Más megközelítésben egyfajta napi rutin kialakítását teszi lehetővé a spiritualitásban. Mi az a rendszeresen végezhető gyakorlat, ami érzelmileg-szellemileg magasabb szintre emel minket? Meditáció? Autogéntréning? Önismeret? Jóga?
(Ennek pontos meghatározásához a születési képletet kell megvizsgálni, hogy mely asztrológiai házakra /életterületünkre/ esik ez a 2 jegy.)


Alaposan oda kell figyelnünk magunkra, gondolatainkra; érzelmekkel kell önmagunk és mások felé is fordulnunk. A mostani Telihold mindkét jegye a gyógyítással kapcsolatos: a Halak a lélek, a szemmel nem látható, a spirituális erőkre reagál, míg a Szűz az anyagra, az anyafölddel kapcsolatosra, például a gyógynövényekre, a homeopátiára. A gyógyulásban persze a Chiron bolygónak is nagy szerepe van, mely szintén a Halak jegy tendenciáit erősíti. 
A Chiron egy korábbi, egy karmikus vagy éppen egy frissen szerzett seb gyógyítását hozza most felszínre, mely csak úgy történhet meg, ha bevetjük magunkat mások érdekében. Megmutatja, vajon képesek vagyunk-e holisztikusan érzékelni és cselekedni, illetve hogy a tudásunkat hol tudjuk felhasználni mások érdekében. A Chiron egyben a beavatásokat is szimbolizálja, mely üzenet az elkövetkezendő napokban akár álomvilágunkból érkezhet.  
Ezeken felül a Telihold legfeszítőbb energiája a „teleszkópnak” nevezett fényszög lesz a Plútó, az Uránusz, a Szaturnusz és a Jupiter között. Mind a négy bolygó igen erős hatással rendelkezik, ezért egy hatalmas lehetőséget kapunk, hogy észrevehessünk olyan dolgokat, amiket eddig nem láttunk. Most képesek leszünk igazi nagy összefüggések meglátására is! Például, hogy életünk mely apró részletei, vagy esetleg a múltban ragadás nem szolgálják többé fejlődésünket, s hogy hogyan tudjuk ezeket átformálni, végleg elengedni életünkből. 
Ehhez használjátok a Telihold meditációt, illetve a listaírás utáni égetéses vagy földbe temetéses módszert.

Legyen kellemes, elgondolkodós napotok és sikeres elengedési szertarásotok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése