2016. május 29., vasárnap

2016. júniusi előrejelzés: A tervek & az érzelmek hónapja

A csillagászati nyár kezdete mellett szellemi és érzelmi feltöltődést kínálnak nekünk a júniusi energiák. A hónap első fele a pörgős Ikrek, míg második fele az érzelmes Rák és a misztikus Halak hatása alatt fog telni. Az aktív véleménycserét követően a visszahúzódás és a belső fejlődés szakasza következik, illetve a hónap legvégén a Mars irányváltása hoz majd mindannyiunknak új lendületet, tetterőt.

Kép forrása: wallpaper.zone

Június 5-én Újhold az Ikrekben, melynek fő kérdésköre a kommunikáció és a megértés lesz. A Vénusz hangsúlyossága miatt ezen témák leginkább a kapcsolatainkra és pénzügyeinkre fognak vonatkozni. Érzéseink megosztása és tulajdonunk megbecslése lesz a kulcs, hogy az energiákat legjobban kihasználjuk. Erről részletesebben majd az Újhold cikkben olvashattok.

Június 13-án a Merkúr az Ikrekbe lép, ezzel igen erős pozícióba kerülve. Így egész hónapban a kommunikációt, utazásokat és kereskedelmet fontos szerephez juttatva. Valószínűleg szívesebben olvasgatunk különböző témákban; rég látott ismerőseinkre is könnyebben tudunk időt szakítani egy-egy üzenet vagy hívás erejéig. Ha vizsgákra kell készülnünk, ehhez is nagy segítséget kapunk most a Merkúrtól, különösen az irodalom és idegen nyelvek területén. Talán a szokásosnál több lehetőség érkezik, hogy új dolgokat tanulhassunk, vagy elkezdjünk végre egy várva várt tanfolyamot. A körülöttünk történő változásokat (pl. költözés, ingázás, üzleti utak) ilyenkor sokkal könnyebben vesszük.

Június 14-én a Neptunusz uralmi helyzetben (a Halak jegyben) hátráló mozgásba kezd és így is marad egészen november 20-ig. Ez leginkább spirituális fejlődésünknek, eddigi tapasztalataink átértékelésének kedvez. Segít nekünk megválaszolni a kérdést: hol van vége az álmoknak és hol kezdődik a valóság? Jövőbeli vizióink, elképzeléseink olykor ugyan kissé elhomályosulhatnak, de a retrográd időszak hozta lelassulás és a vele járó kijózanodás segíthet abban, hogy reálisabban lássuk terveinket.

Június 17-én az érzéki Vénusz átlép az érzelmes Rák jegyébe. Így egyértelműen befogadó és romantikus oldalunk fog előtérbe kerülni. A családdal és a közeli barátokkal töltött idő, valamint az otthonunk szépítése is kiemelt szerepet kapnak. Továbbá ez a hatás kedvez művészi oldalunknak is, mert a képzelőerőnk megsokszorozódik. És bár befolyásolhatóbbak leszünk, ez a fajta érzékenység engedi, hogy más szemszögből is meglássuk a dolgokat és sokkal színesebben közvetíthessük gondolatainkat, mint máskor.


Június 20-án lesz a hónap Teliholdja: ismét a Nyilas jegyben (és Kék hold is egyben), mely az előző hónapból már ismerős témákat fog előhozni. Segítségével megpróbálunk még egyszer információkat gyűjteni ahhoz, hogy kidolgozzuk nagy-nagy terveinket és kitűzzük céljainkat. A Telihold konstellációban résztvevő Szaturnusz a korlátokat, a Jupiter a lehetőségeket, míg a Neptunusz a szemmel láthatatlan dolgokat mutatja majd meg nekünk közelebbről.

Június 21-én a Nap átlép az érzékeny Rákba s ez a nap a csillagászati nyár kezdete. Ekkor ünnepeljük a tavaszi napforduló után a nyárit, melyhez meditációs anyagot is készítek Nektek. A zodiákus első Víz jegye érzelmesebbé és érzékenyebbé tehet minket. Inkább az érzelmi biztonságra, a családunkra, a közeli barátokra és az otthon melegére vágyunk majd.

Június 27-én a Chiron retrográd mozgása egészen december 1-ig fontos eseményeket idézhet elő életünkben. Ezek valószínűleg lassanként mélyre ható érzéseket hoznak felszínre, mivel a Chiron feladata, hogy begyógyítsa lelki sebeinket és újra egésszé tegyen minket. S mindezt most a zodiákus legfogékonyabb, legérzékenyebb jegyében, a Halakban.

Június 30-án a Merkúr a Rákba lép és a Mars előrefelé indul.
A Merkúr jegyváltása jelentős változás lesz, mivel „otthonról”, az Ikrekből lép ki. A Rák érzelmességének köszönhetően gondolkozásunk, döntéseink szubjektívebbek lehetnek, mint általában. Lelkünk sérülékenyebb, ha vitára kerülne sor. Többet merenghetünk a múlton, régi emlékek elevenülhetnek fel. Könnyebben alkalmazkodhatunk másokhoz és tanulási ütemünket leginkább az határozza majd meg, hogy mennyire érdekel minket az adott téma.
Mars előrefelé indulásával pedig minden tervünk hirtelen „erőre kap”, megvalósulásuk felgyorsulhat, de teljes gőzzel csak augusztustól fogunk tudni haladni. A retrográd időszakban felmerült (legfőképp egészségügyi) problémák, melyek korábbi életszakaszainkból: gyermekkorunkból vagy akár előző életünkből származnak, most egyértelműen megoldhatóak lesznek. Például a fizikai és lelki kezelések hatékonysága megnő, különös tekintettel a fitoterápiára és a reikire (szeretetenergia).

Legyen szeretetteljes júniusotok! :)
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése