2016. május 19., csütörtök

2016. május 21.: Telihold a Nyilasban - Vasakarat, inspiráció, új horizontok

A májusi Telihold alkalmával a Mars bolygó és a Hold együtállása egy extrém erős akaratot hozhat létre bennünk, mely képes lesz bárkiben robbanásig feszíteni a kedélyeket. Pozitív értelemben azonban szenvedéllyel és bátorsággal vértez majd fel bennünket. És ha ehhez hozzáadjuk, hogy ezúttal május 21. tízmilliószoros nap is egyben, akkor tudjuk, hogy csak az utóbbi megközelítésnek engedhetünk teret.


A Nyilas Telihold üzenete, hogy meg kell találni saját igazságunkat az ellentétes vélemények között. A Szaturnusz (keretek) és a Neptunusz (víziók) közötti konfliktus azonban megnehezíti, hogy megállapítsuk, ki mond igazat és ki hazudik... Tudatossággal és a gyakorlatias Bikában járó Merkúrral azonban a siker garantált.
A Mars retrográd mozgása miatt mindenképp befelé kell vinnünk az általa generált rámenős energiát. Terjeszkedjünk hát szellemileg, mint például mikor elutazunk és megismerünk egy idegen kultúrát. Ne az ítélkezéssel legyünk elfoglalva, hanem a kiismeréssel. Élvezzük az ismeretlent és hozzon ez a tapasztalat számunkra inspirációt! Ehhez viszont a türelem és a megértés a kulcsszavak.
Ha kilépünk a komfortzónánkból, akkor a belül lakozó hitünkkel, (melyet most a Mars energiája is radikálisan erősít,) olyan dolgok véghezvitelére leszünk képesek, melyekről korábban álmodni se mertünk volna.


Továbbá a Mars (mint férfi jelölő) és a Vénusz (mint női jelölő) szembenállása miatt a párkapcsolati ellentétek kiéleződhetnek; a partnerrel kapcsolatban kilátástalanság és elbizonytalanodás lehet jellemző. Mi a te szereped és mi az enyém? Mi az én felelősségem és mi a tiéd? A Mars-Hold konjunkció ebben az értelemben pedig azt szimbolizálja, hogy a saját lelkünkre figyeljünk és a szavak helyett inkább a tetteink beszéljenek. Ahogy a szellemi tágulás esetében, itt is a türelem és megértés az, amire szükségünk lesz a megoldáshoz. Kerüljük a vitákat és a hirtelen, meggondolatlan reakciókat. A Nyilas válasza sokkal inkább így hangzik: „Valld be az igazat! Mit jelent számodra az önállóság: egyedül lenni, vagy egy kapcsolaton belül szabadon élni?
Ha jól kezeljük a mostani Telihold rendkívül erős energiáját, akkor bizony a következő Újhold (június 5.) alkalmával learathatjuk munkánk igen hamar beérő gyümölcseit. Ráadásul a június végi Telihold ismét a Nyilas jegyben lesz, azaz ugyanezt a horizontjainkat tágító témakört még egyszer körbe fogjuk tudni járni, s tökéletesíteni mindazt, amit ezúttal esetleg még elmulasztunk megálmodni.  

Megértés és türelem kísérje elkövetkezendő napjaitokat!
Sebestyén Ági

Ez a cikk megjelent még:

a Jóportálon 

az Ezoteria Extra / Egészség Pont.hu oldalon 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése