2016. október 13., csütörtök

2016. október 16.: Telihold a Kosban - A mindent megmozgató energia

Kétségtelenül egy extrém erős Telihold elébe nézünk. Egyrészt, mivel a Kos, a zodiákus első és legenergikusabb jegyében lesz holdtölte; másrészt pedig szuperholdról is beszélhetünk, mivel az éjszaka ura ezúttal az átlagosnál közelebb férkőzik Földünkhöz.


Az év első felében a változó (Ikrek, Nyilas, Szűz, Halak) jegyekhez tartozó energiák voltak túlsúlyban: több fordulatot hozva ezzel életünkbe. Ez a Telihold viszont egyértelműen a kardinális (Kos, Mérleg & Bak) jelleget fogja erősíteni, azaz tettvágyunk, cselekvőképességünk meghatványozódik. Ha eddig nem mertünk valamit meglépni, most aztán jó kis hátszelet kapunk, hogy belevágjunk. (Viszont azért nem rohanjunk fejjel a falnak, egy kis megfontoltsággal fékezzük meg azt a „túlzott“ bátorságot!) 

Ha most kizárólag a érzelmeinkre hallgatunk, valószínűleg elég nagy galibában találjuk majd magunkat, ugyanis a forrófejű Kos és a robbanékony Uránusz energiái egyesülnek bennünk. Másik oldalról pedig ott csücsül a harmónia kedvelő Mérleg energia is bennünk, hogy hát nem kéne itt törni-zúzni, biztos van egy mindkét fél számára megfelelő megoldás is. Konkrétan egy csiki-csuki állapot alakulhat ki a békés és békétlen állapotunk között, s mikor épp a békétlenben vagyunk, akkor hajlamosak lehetünk ezt valaki másra, rajtunk kívülállóra fogni… A kérdés és a cél az, hogy hogyan tudunk egyensúlyt teremteni a viharos érzelmeinkben konstruktív módon. Hogyan lehet a dühöt hajtóerővé formálni? Vajon ehhez tényleg ÉN nyomuljak előre, vagy engedjek inkább másokat is színre lépni? Válassz tudatosan és ne engedd, hogy az érzelmeid a negatív válasz felé toljanak. A saját bosszúságodért, sikertelenségedért, tehetetlenségedért csak TE vagy a felelős. 
Viszont a jó hír, hogy így te magad tudsz rajta változtatni, amikor elszántad rá magad!

Ráadásul a Kos jegy képviselője, a Mars bolygó „összeáll“ a szenvedélyes Plútóval, és egy olyan aktív, kemény, fókuszpontos energiabombát hoznak létre mindannyiunkban, melyet vétek lenne nem "felrobbantani": azonban csakis pozitív irányban!! Azaz arra kellene használnunk, hogy a magunk köré épített korlátokat szépen lebontsuk, mitöbb azonnal áttörjük. 
Szemléletes példának azt tudnám hozni, amikor edzés közben már remeg az ember az erőfeszítéstől, legördül az az izzadságcsepp, de azért ráhúzunk még kettőt a megszokott ismétlésszámra… És valójában ez az az akaraterő, amiért később igazán büszkék is lehetünk magunkra, hogy „Igen, megcsináltam! Bár baromira fájt, de megérte, mert most emelkedni tudtam ezáltal egy szintet“. Valami ilyesmit képzeljetek el a hétvégére lelkiekben…. 

Tehát habár nyomasztó, mégis fantasztikus ez az energia. Kérnék szépen Mindenkit, hogy a közlekedésben legyen kiemelten óvatos a napokban és az „okos enged“ alapelvből kiindulva ne menjünk bele a versenyhelyzetekbe, veszekedésekbe, mert csak magunknak árthatunk ezzel a legtöbbet. Ahelyett, hogy engednénk, hogy ez lehúzzon minket, dolgozzunk inkább önmagunkon és ugorjunk ezzel a Teliholddal arra az eggyel fentebbi szintre!
Meditáció, pihenés szintén erősen javallott :)

Legyenek pozitív élményekkel teli következő napjaitok!
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése