2017. augusztus 4., péntek

2017. augusztus 7.: Telihold és holdfogyatkozás a Vízöntőben - "Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!"

A következő 1-2 hónapunkat lelkiekben meghatározó esemény lesz a hétfői Telihold és a vele együtt bekövetkező részleges holdfogyatkozás, melyet Magyarországról is láthatunk. A Föld, a Nap és a Hold „randevúja” ezúttal feléleszti vitalitásunkat, s belső meggyőződésünkkel egyesülve, ha fizikailag-szellemileg megugrojuk az akadályokat, elhozzák számunkra a szerencsés végkifejletet: kapcsolatainkba és a mi teljes „kis” világunkba.



A Vízöntő Telihold reflektorfénybe helyezi azt a témát, amit a februári események elindítottak és az elmúlt 6 hónap során megérett bennünk annyira, hogy most végre arathassunk is. Viszont a fogyatkozás egy kis időre "kikapcsolja" a fényt, ezzel arra ösztönözve minket, hogy belső világosságunk vezessen oda, ahol használni tudjuk és használnunk kell a Hold energiáit. Erről a pontról bővebben a Holdfogyatkozás személyre szóló hatásai c. cikkben olvashattok.

Ami a holdfogyatkozáson kívül is igazán erősíti a Teliholdat, az az Univerzum legnagyobb Reformerének a konstellációban elfoglalt kritikus helye (a Kos 29. fokán). Az Uránusz, aki egyébként a Vízöntő ura, ebből a pozícióból bármilyen váratlan fordulat, villámcsapás okozására képes megszokott kis életünkben. Ezt az uránuszi meglepetést talán  hirtelensége miatt elsőre nem egy túl szerencsés dolognak fogjuk érzékelni, de aztán később ki fog derülni, hogy ez volt a legtökéletesebb, ami most megtörténhetett velünk... 

Ráadásul az Uránusz beizzítja a beteljesítést hozó Telihold marsikus energiáit. A Mars pedig természetesen megnöveli harciasságunkat, amit jól kell tudnunk kihasználni. Ha el tudjuk kerülni a csatározást, bosszakodást, akkor valódi vállalkozószellemet, tetterőt kapunk támogatásul, melyek a Szaturnusz megbízhatóságával és kitartásával párosulva garantált sikert ígérnek.
A Jupiter-Uránusz ellentétben rejlő energiákat már mindannyian közelebbről is megismerhettük tavaly decemberben és idén márciusban; ezért is olyan szép, hogy ennél a holdtölténél a harmóniát, egyensúlyt képviselő Jupiter jut központi szerephez. Hogy konkrétan kinek mely területen jön a siker, azt a Jupiter elhelyezkedése a születési képletünkben mutatja. Például a második házban anyagi nyereségre, a hetedik házban nyilvános elismerésekre, a tizedik házban szakmai elismerésekre utal. Mindezeknek csakis a saját (magunkba vetett) hitünk szabhat határt, és persze ha eredményesen kiálljuk a Nyilasban járó retrográd Szaturnusz április óta tartó „türelem próbáját”...

Örvendjetek minden fontos felismerésnek és meglepő történésnek, mert ezek vezetnek minket „hazafelé”!

Szeretettel:
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése