2017. augusztus 5., szombat

Az év lelki kihívása - A holdfogyatkozás szeméylre szóló hatásai

2017. augusztus 7-én Telihold & holdfogyatkozás következik be a Vízöntőben, melynek középpontjában az egyéniség és a vitalitás lesznek. Ez az előző holdfogyatkozás, vagyis a februárban kezdődött ciklus csúcspontja és egyben lezárása is lesz. Igazán izgalmas, hogy a hetek óta tartó feszültebb időszakot hogyan segít feloldani ez az esemény a mi saját életünkben.

Kép forrása: pixabay.com

A holdfogyatkozások mindig a belső konfliktus időszakai, melyet legtöbbször egyfajta (akár nyolc hétig is eltartó) lelki krízis kísér. Ekkor olyan dolgok történhetnek velünk vagy olyan érzések keríthetnek hatalmába minket, melyek az ismeretlen, az újdonság erejével hatnak ránk, s így általában félelmet okoznak bennünk. Pedig minden esetben egy szükséges változásról van szó, melynek a fogyatkozás segít a felszínre jutni!
Érdemes ebben az időszakban minél többször csak "megfigyelőként" részt venni saját életünkben, azaz akár minden nap végén számot vetni, hogy a történéseknek és a hozzá kapcsolódó megéléseinknek mi lehet a mögöttes szándéka: Miért kellett épp most épp ezt átélnünk? Mit hagytunk eddig esetleg figyelmen kívül? Mi az, amit eddig elfojtottunk és miért tettük ezt? Ki tudna nekünk hatékonyan segíteni? stb.

Ahová a Telihold és a fogyatkozás fokszáma, jelen esetben a Vízöntő 15. foka, esik, az az életterületet aktiválódik. Ha ezen a ponton bolygó is áll a képletünkben, akkor annak analógiái is elkezdenek munkálkodni, kívül-belül egyaránt.

Továbbra is szívesen segítek Mindenkinek a születési ideje ismeretében megállapítani, hogy hová esik a képletében ez az esemény. Egyáltalán nem gond, ha kérdeztetek vagy jártatok már nálam korábban! Sőt, nagyon-nagyon örülök, ha figyelemmel kíséritek a csillagok útmutatásait és én ebben (újra) segítségetekre lehetek😊 

Kép forrása: pixabay.com

Nézzük, mire számíthattok augusztusban és szeptemberben, ha a holdfogyatkozás az alábbi házat érinti a születési képletetekben:

1. ház:
A fogyatkozás hatására ebben a házban a legerősebb az érzelmi érintettség, amit a külalakunk vagy a személyiségünk bizonyos értelemben vett formálódása kísér. Most az önállóság és a függőség közötti egyensúly megtalálása a legnagyobb kihívás. Próbáljunk nem az első benyomás hatására cselekedni, mert az sajnos kapcsolataink rövid ill. hosszú távú sérülését okozhatja. Az érzelmi meditáció segítségünkre lehet az esetleges feszültségek feldolgozásában.

2. ház:
Ezen a területen a fogyatkozás legtöbbször az anyagi helyzetre és az adok-kapok témájára hívja fel a figyelmet. Mi az enyém és mi a tiéd? Hogyan húzzunk igazságos határt? Bizonyos adósságok itt lezárulnak, miközben akár teljesen újak keletkezhetnek (karmikus, azaz lelki szinten is). Próbáljuk meg visszafogni birtoklási vágyunkat, különösen ami a partnerünk személyét illeti... A nagylelkűség, ha nem is mindig anyagi formában, de kivétel nélkül, mindig kifizetődik!

3. ház:
A holdfogyatkozás hatására a mobilitás, a kommunikáció, a tanulás, a szomszédság vagy a testvér(ek) körüli konfliktusok száma sajnos megnövekedhet, vagy kimagaslóan nagy szerencse érhet minket ugyanezeken a területeken. Attól függ jelenleg melyiket tudjuk "learatni", hogy mit "vetettünk" az elmúlt 6 hónapban... De tudjátok, semmi sincs veszve, mert jelenleg minden poztív és negatív történésnek figyelemfelhívó szerepe van csupán. Az üzenetek befogadása érdekében különösen fontos lesz a mentális kikapcsolódás az elkövetkezendő hetekben. A meditáció, a sport vagy bármely kreatív tevékenység végzése fantasztikus hatással lesz most ránk💞

4. ház:
Otthonunkkal vagy családunkkal kapcsolatos fokozott érzelmi reakciókra számíthatunk a fogyatkozás kapcsán. Ezen állás esetén a lelki zavarodottság leggyakrabban költözésről, felújításról illetve a munka és a család "összeegyeztethetetlenségéről" szokott szólni. Az egyensúlyra törekvés itt a legfontosabb. Valószínű, hogy a karrierünkben valamilyen szerencsés fordulat következik, hogy több figyelmet tudjunk most szentelni a hozzátartozóinknak. Azonban amikor úgy érezzük, nagyobb térre lenne szükségünk, végezzük el az elengedést segítő Telihold meditációt, hogy megelőzzük a feszült helyzetek kialakulását.

5. ház:
A szerelmi élet, és ha aktuális, akkor párkapcsolatunk erőssége kerülhet górcső alá a fogyatkozás hatására. Illetve egy másik fontos kérdéskör lehet, hogy céljaink megvalósítása érdekében olykor fel kell adjuk a legkönnyebb, legörvendetesebb utak bejárását. A céltudat sokkal inkább a fegyelmet kívánja meg tőlünk. Lépjük ezt meg most, legyünk túl a nehezén, aztán visszatérhetünk az eredeti, a lazább hozzáálláshoz. Talán saját gyermekeinkkel vagy konkrétan gyermekvállalással kapcsolatos kérdések fognak előjönni a nyár utolsó szakaszában. Akármelyik témát is tapasztaljuk, kerüljük a merészséget és a dolgok valódi súlyának esetleges eltúlzását is. 

6. ház:
Ezen állás esetén kerüljük a túlvállalásokat, különösképpen a munkahelyünkön. Sajnos a sok stressz akár fizikai tüneteket is produkálhat és betegség formájában jelentkezhet, ha nem tudunk időben kiszállni az idő-teljesítmény csapdájából. Új napi rutin, testedzés bevezetésére vagy táplálkozási szokásaink megváltoztatására nagyon is kedvez az idei augusztus-szeptember. Minden döntésünknél tartsuk szem előtt az egészségünket!

7. ház:
A külvilág illetve a partner reakciói, vagy éppenséggel a visszajelzés hiánya elbizonytalaníthat minket, legrosszabb esetben pedig negatív érzelmi reflexeket indíthatnak be nálunk. A sértődés, a düh vagy a harag mind minket mérgeznek, de a problémát sajnos egyáltalán nem oldják meg. Így inkább a felek érdekeinek kiegyensúlyozása, az egyezkedés, a kompromisszum legyen a cél. Ideális esetben a holdfogyatkozás hatására új ismerősökre, ügyfelekre tudunk szert tenni.

8. ház:
A negatív érzelmi minták elengedése egyre sürgetőbb feladattá válik a holdfogyatkozás révén. Nem tanácsos kihagyni a mostani hatványozott lehetőséget, hogy mielőbb szabaduljunk a félelmektől, a féltékenységtől, a túlzott ragaszkodástól vagy éppen a materiális javak hajszolásától... S bár ellentmondásnak tűnik, mégis sokat tehetünk, hogy ezáltal érzelmi-anyagi biztonságba kerüljünk - amennyiben figyelembe vesszük minden fél forrásait és valós igényeit.

9. ház:
A hitünket (nem feltétlen vallásos értelemben) vetik most teszt alá. Valamiféle új szellemi hatás alá kerülhetünk a holdfogyatkozás idején, ami akár teljesen átszínezheti eddigi látásmódunkat. Az is lehetséges, hogy az elkövetkezendő hetekben életünk egy jelentős tanulási szakasza zárul le vagy épp kezdődik meg. A tanul-ságok között bizony a belső utazás (Brandon Bays) élményét is érdemes kipróbálni, mert így személyiségünk több „rétegét” ismerhetjük meg, szabadíthatjuk fel, és ezáltal szinte észrevétlenül "hazafelé” vesszük az irányt a kalandozásaink után.

10. ház:
Egy nagyon sürgető változás szelét hozza el a holdfogyatkozás a 10. házasok számára. De amíg azzal vagyunk elfoglalva, hogy előkészítsük ezt a bizonyos nagy fordulatot, addig lehet, hogy teljesen elillan a valódi változás lehetősége... A témát illetően sokrétű kérdések merülhetnek fel, melyekre "adj uram, teremtőm" kell majd reagálnunk; például otthonunkkal, családunkkal vagy karrierünkkel kapcsolatosan. Ekkor higgadtsággal és szakszerűséggel tudjuk majd a legjobban kezelni a helyzeteket.

11. ház:
A személyiség fejlődésének egy fontos pontját hozza felszínre a holdfogyatkozás. Ugyanis a társadalom jobbítása, a kisebb közösségek támogatása és a humanitárius cselekedetek iránti érdeklődés erősen megnő. Ha ilyen jellegű munkában már részt vettünk, épp benne vagyunk, akkor most megélhetjük ebben a kiteljesedést, a várva várt célok elérését. Ugyanakkor felmerülhetnek nehezebb kérdések a partnerrel, partner-jelöltekkel vagy saját gyermekeinkkel kapcsolatosan. 

12. ház:
A holdfogyatkozás mindig egy periódus lezárását hozza, amit ez a házhelyzet erősít fel a legjobban. A mindennapi robottól való eltávolodás, a pihenés és a megújhodás iránti igény extrém mértéket ölthet. Ne várjuk meg azt a pontot, míg a munkahelyünkön jelzik, vagy a saját szervezetünk jelzi, hogy baj van. Az idáig tartó életszakasz vége mindig magában hordozza egy új kezdet lehetőségét! Egy ciklus befejeződése teljesen természetesen módon személyiségünk megváltozásával is jár. Ezért érzik a 12. házas holdfogyatkozást megélők, hogy sorsuk egyik igen fontos fordulópontjához érkeztek.

Legyetek éberek, legyetek mindig megfigyelők is egyben! Így kiegyensúlyozottabbak maradhattok minden élethelyzetben😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági

2 megjegyzés:

  1. Szia, segítenél kiszámolni hogy hova esik nekem ez az esemény most a születési dátumom alapján? 1998.10.09 16:15

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anett! Természetesen :) A 12. házadban érvényesül a holdfogyatkozás hatása. További szép augusztust! Pozitív kisugárzás/ Ági

      Törlés