2018. március 15., csütörtök

2018. március 17.: Újhold a Halakban - A jövőnk kulcsa

A márciusi Újhold konstellációban a Chrion nevű égitest tölti be a központi szerepet, ami lelki regenerálódásunk esélyének megsokszorozódását jelenti. Lehet szó fizikai vagy lelki értelemében vett gyógyulásról, illetve önmagunk és mások emocionális ápolásáról. Bármelyik eset is álljon fenn, a legfontosabb, hogy a múlt sebeinek feltárásával most egyben az egészséges jövőnket is megalapozhatjuk!!


A hosszú telünk lezárását jelezi, hogy az Újhold a zodiákus utolsó jegyének 27. fokán (utolsó fokain) jön létre. De ehhez előbb még egy kis lelki munkát el kell végezzünk a napokban a Chironnal, mely égitest lassanként szintén egy új szakaszhoz érkezik, mivel májusban -7 éves Kos ciklusa után- át fog lépni a Bika jegyébe. 
A Chiron ugyan kisebb, mint a többi bolygó, tulajdonképpen „csak“ egy aszteroida, mégis rendkívül fontos szerepet tölt be a horoszkópunkban. Ő a gyógyító, aki gyógyítói minőségét épp ott fejti ki, ahol egyidejűleg a legnagyobb érzelmi vagy pszichikai sebet ejti rajtunk. A lelki sérülésünk felnyitását jelzi, hogy a Mars kvadrátban áll az Újholddal, tehát valószínűleg egy számunkra nem túl egyszerű döntést kell meghoznunk és eszerint kell rögtön cselekednünk is. Viszont ha ezt nem tesszük meg, akkor belebetegedhetünk (pl. megfázással, influenzával, egyéb vírusos fertőzésekkel). Tehát ha elérne minket ilyesmi, akkor vizsgáljuk meg a születési horoszkópban a Chiront, hogy mely területen áll és hol kell magunkon hamar elvégeznünk a gyógyítást. Ezt a Chiron féle feladatot sem (!) végezheti el helyettünk más, tehát hiába megyünk az orvoshoz, hogy szüntesse meg a fájdalmunkat, vagy a jóshoz, hogy vegye már le rólunk azt a rontást, ezek a Chiron esetében nem működnek. Ő valójában az összekötő a látható és a láthatatlan, a kollektív és a galaktikus illetve múltunk és a jövőnk között: a jelen életünkben megismerhető tudás kulcsa.
Például ha nemzeti szinten vizsgáljuk, szerintem nem is kell sokkal tovább magyaráznom, hogy az 1848. március 15-én elinduló események és a szabadságharc kiváltó okai valamilyen szinten újra megjelennek országunkban. Amit ezt ezúttal nem véres-fegyveres összecsapással (Mars) kellene megoldanunk, hanem KOLLEKTÍV magyar tudati forradalommal (Uránusz)! 


Kép forrása: zanestein.com

Mivel a váratlan fordulatokat hozó Uránusz is fényszöggel kapcsolódik az Újholdhoz, ami egyrészről a Mars okozta feszültséget fokozhatná, azonban ha tudatosan elkezdünk a feladatunk megoldásán dolgozni, akkor sokkal inkább az új utak felfedezésében fog nekünk segíteni. A krízisünk megoldásának lényege, hogy fekete-fehér szemléletünk helyett egy is-is hozzáállást tudjunk kialakítani. S az éppen Bakba lépő Mars abban fog támogatni minket, hogy ezt fenn is tudjuk tartani a következő hetekben.

Tehát az Újhold és a Chiron által feltárt (fel)épülési folyamatunknak a jövőnk szempontjából óriási jelentősége van, amit a Skorpióban hátráló Jupiter is gyönyörűen támogat most, vagyis ez a hétvége a nagy álmok és víziók lehívásának időszaka is egyben. Használjátok ki jó alaposan!✨✨

Szeretettel:
Sebestyén Ági

1 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm az érthető leírást, nagyon ritka manapság és special nekem pont jókor jött! :-)

    VálaszTörlés