2018. március 1., csütörtök

2018. március 2.: Telihold a Szűzben – Figyelj és teremts!

Holnap hajnalban a Szűz 11. fokán kövekezik be a Telihold. Ráadásul tibeti nagy buddha napról is beszélhetünk, azaz a pénteki napon tízmilliószoros energiák fognak munkálkodni. Tekintsük ezt az Univerzum ajándékának, melyet azért ad nekünk, hogy minden gondolatunk hamar manifesztálódhasson még a Vénusz Évének és a bolygók retrográd mozgásának megkezdődése előtt.


Halak♓-Szűz♍ tengely fő tematikája a gyógyítás, ami a kommunikációval kezdődik. A Szűz precízen megfigyel, analizál, ha kell kritizál, azonban ha szükséges, az első lesz, aki segít a probléma megoldásában. A Halak viszont az érzékek feletti kommunikáció mestere, szavak nélkül is mindent ért, s feltétel nélküli szeretettel képes áldozatot hozni, ha támaszt kell nyújtania a másiknak. 
A szintén a Halakban álló Chiron⚷ együttállásban a Vénusszal♀ tovább erősíti, hogy kapcsolataink -ide értve az önmagunkkal való viszonyunkat is-, értékrendünk, anyagi helyzetünk javításának lehetősége is előkerüljön a napokban. 

Tehát az odafigyelés, mások figyelmes meghallgatása, az építő kritika és a segítőkészség azok az erények, melyekkel a hétvégén dolgozhatunk. Ne akarjunk most egyből (vagy akár indulatból) válaszolni senkinek. Előbb hallgassuk meg a másikat! Csak a füleddel hallod, amit mondanak Neked, vagy meg is (akarod) érteni, amit hallottál?! 
A hiányzó Levegő elem miatt is a mentális síkról (amit a Szűz képvisel) most vigyük le a lelkünkbe is (amit a Halak szimbolizál) az információkat, és csak utána reagáljunk a helyzetre és a felmerülő kérdésekre. Magunk is meg fogunk lepődni, mennyivel többet jelent így minden szó


Kép forrása: zodianz.com

Természetesen a Szűz a külső-belső rendrakásról és a tisztításról is szólhat, tehát érdemes megvizsgálni a környezetünket, hogy valóban szükségünk van-e minden tárgyra, ruhára, régóta tárolt kacatra, élelmiszerre stb., vagy „Szűz módjára“ segítségére tudunk lenni az elajándékozással a rászorulóknak. Az étrendünket és a napi rutinunkat is vegyük a hétvégén alaposan górcső alá: hogy elég egészséges-e, vagy esetleg szükség lenne változtatásra? A Szűz mindig „az egyszerű = nagyszerű elvén“ szeret működni és nem feltétlenül a túlcicomázott divatirányzatokat követi. 

Összegezve az első márciusi Telihold hatásait, a gyógyítást (lehet ez konkrét testi, de akár „csak“ lelki vagy mentális is) egyből le KELL és le is TUDJUK hozni az anyagba (a saját kis világunkba), mivel még a Bakban járó Szaturnusz is csodálatos fényszögekkel segíti a Telihold munkáját, hogy a teremtő napról már ne is szóljak újra.... A Szaturnusz kötöttségét most felül kell írja a Szűz és Halak változó minősége: figyelj és teremts! Jelenleg ez a feladatunk. 

Kívánok Mindannyiotoknak sikeres teremtést az életetetk bármely területén és egy gyönyörű tavaszi hétvégét!☀ 

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése