2018. április 15., vasárnap

2018. április 16.: Újhold a Kosban - Kitörési pont: „Egy életem, egy halálom, én ezt a próbát most kiállom!“

Az áprilisi Újhold a Kos 26. - és egyben kritikus- fokán jön létre. A Kos a zodiákus első jegyeként egyértelmű úttörő, s ehhez ezúttal adjuk hozzá azt is, hogy az új kezdeteket szimbolizáló Újhold éppen a rebellis Uránusszal áll együtt – önmagukban robbanásveszélyes energiák. Azonban vaskalapos tanítómesterünk, a Szaturnusz illetve az életenergiánkat befolyásoló Plútó az ő kistestvérével, a Marssal, a Bakból rátesznek erre még egy lapáttal; szigorú tekintetüket az Újholdra szegezik és számon kérnek minket egyesével: „Most akkor megcsinálod már végre, amire eddig felkészítettünk, vagy bukott diák akarsz maradni 2018-ra is?!?!“ 


Más szavakkal kifejezve: hétfőn az uránuszi, forradalmasító jelleg találkozik a Bak-féle teherbírással és a céltudattal, mely ellentmondást nem tűrően fejezi ki számunkra, hogy a régi struktúra már életképtelen, helyébe újnak kell lépnie. Így nem is várhatunk mást a minket körülvevő világtól, mint már-már tapintható feszültséget, az igazságtalansággal szembeni lázadást, a hasonló gondolkozásúak (különösen fiatalok) közötti összefogást és a kétségbe vonhatatlan újító szándékot. 

Az elmúlt hetekben bizonyára mindannyiunkban megfogalmazódott: ez így nem mehet tovább! Mivel valamely hosszabb ideje húzódó problémánk, melyet eddig ha fogat összeszorítva is, de valahogyan azért csak-csak tudtunk kezelni, mostanra úgy eluralkodott felettünk, hogy szinte összeomlunk a súlya alatt.... 
Tehát eljutunk arra a következtetésre, hogy itt bizony mindenképpen változásnak kell bekövetkeznie. Ahogyan a mesében a főhős az „egy életem, egy halálom“ hozzáállással nekiindul az ismeretlennek, kockára tesz mindent, vagy épp halált megvető bátorsággal szembeszáll a sárkánnyal, nekünk is hasonlóképp kell most cselekednünk! 

Az eddig retrográd mozgású Merkúr az elmúlt 3 hétben talán több olyan szituációba is sodort bennünket, melyek ezzel a bizonyos elhúzódó problémánkkal állnak kapcsolatban, és egyre csak fokozták bennünk a feszültséget. Viszont éppen az Újhold előtti napon, azaz vasárnap a Merkúr megfordul, jelezvén ezzel, hogy (ha jól figyeltünk, akkor mára) minden információ a rendelkezésünkre áll, hogy megkezdhessük az átalakulást. Ráadásul egyesíti erőit a Chironnal, mely szintén egy kritikus fokra érkezve a keddi napon vált majd jegyet éppen a Kosba. Vagyis valami régről (korábbi életekből/ gyermekkorból) hozott nehézség okát sikerül végre kollektívan és egyénileg is feltárnunk, megértenünk, így sikerülhet ezt érzelmileg is feldolgoznunk s 2018-ban új fejezetet nyitnunk. 

A Kos és a Bak hozzák létre azt a szükséges kardinális túlerőt, Levegő elem sem áll rendelkezésre, melyek így kivétel nélkül mindenkit lépésre késztetnek, azonban természetesen mindannyiunkat más-más témákban. Személyes szinten érdemes megkeresni a Kos jegyét a születési képletünkben, és alaposan megvizsgálnunk, mely életterület(ek)et vagy bolygó(ka)t érint nálunk. Ugyanis innen indul(hat) most ki az egész életünket érintő változás. 
Egy olyan kitörési ponthoz érkeztünk, mikor az eddig mélyre elnyomott vágyak valósulhatnak meg, amennyiben van bátorságunk valóban kiállni a saját igényeinkért. A Bakban járó Plútó jövő heti mozgása, irányváltása megmutatja majd, melyik életterületen kell végre tudatosan visszavennünk az irányítást a dolgok felett, és hogy ezen a téren az elmúlt időszak (talán évek) egyik csúcspontját lehetünk képesek elérni a saját életutunkon. Tehát rendkívüli lehetőség rejlik jelenleg az univerzális energiák befogadásán és „rendeltetésszerű“ felhasználásán!!! 

A születési képletetekben talált pozíciók értelmezéséhez segítségképpen írok néhány példát. De aki bizonytalan, mi az Aszcendense, vagy hová esik a képletében a Kos & Bak jegy, e-mailben továbbra is kérdezhet, szívesen segítek. 
Aki viszont saját helyzetének bővebb értelmezésére vágyik, életét, döntéseit illető konkrét kérései vannak, kérem, hogy az egyéni online tanácsadásra ill. a májusi személyes, budapesti konzultációkra jelentkezzen be, szintén e-mailen keresztül. Köszönöm!😊 

Kos Aszcendens esetén például személyiségünk megújítása (eddigi árnyéktulajdonságok „javítása“ után) karrierbeli emelkedés, stabilizálódás jöhet.
Bika Aszcendens esetén például a tudatos visszavonulás, egyedüllét (meditáció) segítségével teljesen új életszemléletet alakíthatunk ki, mely nyitottabbá tehet minket a tanulás és utazás irányában is. 
Ikrek Aszcendens esetén például egy csoportbeli függetlenségünk kivívása és a szellemi társaink megtalálása segítségével teljesen átalakíthatjuk énképünket, melynek spirituális és anyagi előnyeit is élvezhetjük majd a közeljövőben. 
Rák Aszcendens esetén például a munkahelyi változások által olyan ismeretségekre tehetünk szert, melyek jövőnk szempontjából különösen jelentősek. 
Oroszlán Aszcendens esetén például tanulás vagy utazás által juthatunk olyan élményekhez, melyek mindennapi életünk teljes átalakítására sarkallnak minket.
Szűz Aszcendens esetén például az eddigi ragaszkodásunk elengedésével és az Univerzumra bízva magunkat, egy sokkal örömtelibb időszak következhet be életünkben. 
Mérleg Aszcendens esetén például párkapcsolatunk új alapra helyezésével lakhelyváltoztatásra, a család bővülésére is módunk nyílhat. 
Skorpió Aszcendens esetén például napi rutinunk vagy étkezési szokásaink megváltoztatásával egy teljesen megújult embernek láthat majd minket környezetünk. 
Nyilas Aszcendens esetén például a rizikóvállalás vagy kreatív önkifejezésünk révén illetve a családi erőviszonyok megváltozásával (akár lakhelyváltoztatásunkkal) összefüggésben anyagi helyzetünk feletti kontrollt sikerülhet visszanyernünk. 
Bak Aszcendens esetén például ingatlanügyletekből eredően a családi erőviszonyok megváltozásával, vagy akár testvéreinkhez, szomszédságunkhoz való hozzáállásunk megváltoztatásával eltűnhet minden ösztönös belső ellenkezésünk, mely eddig pokollá tette életünket. 
Vízöntő Aszcendens esetén például a közvetlen környezetünkhöz, testvéreinkhez, akár szomszédainkhoz való hozzáállásunk megváltoztatásával – tőlük és az ő véleményüktől való függőségünk megszüntetésével – nagy megkönnyebbülést érezhetünk, mely felszabadultság a saját személyiségünk fejlesztésére fog szolgálni.
Halak Aszcendens esetén például az anyagiakhoz való hozzáállásunk megváltoztatása vagy külső megjelenésünk megújítása megszüntetheti eddigi gátlásosságunkat és esetleg új barátokat, támogatókat is nyerhetünk általa.

Kívánom, hogy mindannyian megtaláljuk az Újhold segítségével azt a személyes kitörési pontunkat, mely közelebb visz minket a teljességhez!💖 

Szeretettel: 
Sebestyén Ági

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm az infót, így már egy kicsit jobban értem a saját és a mások hozzáállását is. :-)

    VálaszTörlés