2018. október 11., csütörtök

Őszi kihívásaink 1. - Retrográd Vénusz az életemben

A retrográd időszak mindig a felülvizsgálat ideje, mely a Vénusz esetében legtöbbször értékrendbeli, anyagi és kapcsolati rendeződést jelent. A Vénusz retrográd 2018 c. írásban már tájékozódhattatok az általános impulzusokról. Most azonban az individuális hatásokra kívánok rávilágítani azok kedvéért, akik szeretnének elmélyülni, alaposabb belátást nyerni az életükben történő eseményeket illetően. 


A látszólagos hátrálás 40 napjában (2018. október 5- november 16. között) életünk bizonyos területét kell ellenőriznünk, hogy mennyire működik jól, illetve ezen a területen mi a javítani valónk az önmagunkhoz vagy másokhoz való kapcsolódásunkban. 
Elsőként a Skorpió 10. fokának pozícióját* kell megkeresnünk a születési képletünkben, mert ez lesz az az életterület, amin  a Vénusz megkezdi a szemlélődést. Majd a Mérleg 25. fokát is meg kell keressük, hiszen itt fogja befejezni november közepén a revíziót. A kettő közé eső területen pedig kétszer is végighalad, ezért kiemelt jelentőségű minden bolygó, mely ezen a szakaszon található. 

Nézzük hát a találkozás hatásait bolygónként:

Ha a Napunk☉ található az említett területen – Mérleg Napjegy esetében (különösen az október 17. után születettek) illetve Skorpió Napjegy (különösen az október 23.- november 3. között születettek) esetében: 
Először újraértékelés, majd változás várható abban, hogy kire és hogyan szeretnéd sugározni személyes energiádat. Talán úgy érzed, eddig többet adtál magadból, mint amennyit Te kaptál a többiektől. Most ennek egyensúlyba hozása lesz a feladatod: meg kell állnod egy pillanatra és végiggondolni, mi az, amit igazán szívből tudsz adni. Mert másból nem érdemes! Hiszen ha kiárasztjuk minden energiánkat, de azt nem szívesen tesszük, akkor azáltal nem teremteni fogunk, hanem elfáradni... A Vénusz retrográd arra hivatott, hogy ráébresszen, mit is akarunk valójában a jövőnktől. Tehát most lassíts, figyelj, aztán indulj előre teljes szívvel!


Ha a Holdunk🌙 található az említett területen:
Górcső alá fognak kerülni legtitkosabb vágyaink, hogy kiket szeretnénk az életünkbe és kik nem! Vajon mi az, ami egyik embert a barátunkká tette, másikat az ellenségünkké és harmadikat pedig a partnerünkké? Mi alapján választottunk? És a működő kapcsolataink között hány egyoldalú van, amelyikben mi csak adunk? Vannak olyanok is esetleg, melyekben mi kapunk többet? Vajon helyén való ez így? Azon kell tehát dolgoznunk, hogy a végén kiegyensúlyozódjon, mert egyik irányba se billanhet ki a mérleg nyelve. Ehhez a retrográd idején meg kell tapasztalnunk, hogy melyek a felületes kapcsolódásaink és melyek az igazán mély, számunkra nagyon értékes kapcsolatok. November végéig érzelmeink garantáltan elmélyülnek (pozitív vagy negatív irányban), ami ráébreszt minket arra, hogy eddig mi tartott vissza bennünket a teljesség megélésétől. Hátunk mögött hagyhatjuk végre a feszültséget és a megkötöttség érzését, amennyiben 100%-osan át tudjuk adni magunkat az őszinteségnek - legfőképp önmagunkkal szemben, amit a Skorpióban járó Vénusz megkövetel tőlünk...


Ha a Merkúrunk☿ található az említett területen:
Érzéseink, gondolataink, céljaink megváltozása várható a következő 1 hónapban. A kényelem és harmónia szempontjából fogjuk a legtöbb dolgot átértékelni. Információk hiányában azonban nem szabad döntenünk egyik személy vagy dolog mellett illetve ellenében sem. Inkább járjuk jó alaposan körbe a témát, mert most komoly lelkierővel leszünk felvértezve, és élvezzük ki a felderítés minden pillanatát! Saját igényeinket, alkotóerőnk kifejezése által az örömszerzést helyezzük előtérbe, mert ez az, ami legfőképp energetizálni fog minket. A Vénusz retrográd befejeztével pedig minden azzal kapcsolatos bizonytalanságunk elszáll majd, hogy mi lenne a helyes választás. A pozitív gondolatok, a kedves szavak és jó cselekedetek hatóerejét testközelből tapasztalhatjuk meg ezen retrográd idején.


Ha a Vénuszunk♀ található az említett területen:
Ez egy nagy lehetőség lesz, hogy felülvizsgáljuk, mit akarunk az élettől és konkrétan hogyan kívánjuk ezt megvalósítani. A retrográd idején szerezett tapasztalataink a „nem minden arany, ami fénylik“ mondással lehetne a legjobban körülírni. A kihívás abban lesz, hogy megkülönböztessük a látszat értéket a valóditól. Ez a szelektálás természetesen felér egy érzelmi nagytakarítással is, ami után megújulva, a szükségtelen sallangok nélkül indulhatunk céljainkért! Tehát nagyon fontos, hogy a kemény lelki munka közben lényegi időt szánjunk önmagunkra, érezzük a külső-belső törődést, akár meditáció, szépségápolás, masszázs formájában.


Ha a Marsunk♂ található az említett területen:
A Vénusz retrográd mindenképp lefékezni a Marsot és felteszi a kérdést, hogy pontosan mire is akarjuk használni energiánkat. Mi vagy ki az, ami fellelkesít minket, és ki vagy mi, aki már nem hoz minket lázba? A felesleges feladatok és személyek kiszortírozásával felszabadítjuk energiáinkat, hogy csak a ténylegesen szükségesek felé tudjuk őket koncentrálni. November közepétől remek alkalom fog nyílni, hogy a kívánt céljaink felé menetelhessünk. A változások és a bizonytalanság kiiktatása segítségével újra turbó sebességre tudunk majd kapcsolni. Nem csak a cél, hanem maga az út az érdekes, amiből tanulni tudunk, még akkor is, ha nem kizárólag sikereket értünk el. A tapasztalatszerzés örömének elsajátítása tehát ezen retrográd idején a feladatunk.


Ha a Jupiterünk♃ található az említett területen:
Itt az ideje megvizsgálni vágyainkat, hogy amire áhítozunk, valóban csillapítaná-e iránte érzett „étvágyunkat“. Nem lehet, hogy a kevesebb több lenne? Ezt nem azt jelenti, hogy nem gondolkozhatunk nagyban, csak ne akarjunk többet annál, mint amennyit elbírunk. A Vénusz retrográd befejeztével körvonalazódni fognak céljaink a realitás talaján, sőt, a megvalósítás iránya(i) is. A mennyiség tekintetében is megértjük, hogy az épp elégnél többet csak akkor érdemes megszerezni, ha a felesleget tovább tudjuk adni olyannak, akinek szüksége van rá. Így tudjuk a legcsodálatosabban kiélvezni a két szerencse bolygó ajándékozta hatványozott teremtőképességünk gyümölcseit.


Ha a Szaturnuszunk♄ található az említett területen:
Akkor most tisztábban fogunk látni, mint bármikor, hogy tulajdonképpen mivel is korlátoztuk eddig magunkat... Lehetnek ezek félelmek vagy akár magunkra vállalt (túlzott) kötelezettségek is. Miután felismerjük ezeket, olyan saját erőforrásainkat is meg fogjuk tudni ismerni, melyek létezésére sosem gondoltunk volna ezelőtt. A Vénusz retrográd befejeztével rájövünk, hol hibáztunk, hol nem voltunk elég hatékonyak és újra tudjuk tervezni életünk ezen részét – legnagyobb valószínűséggel kapcsolataink vagy női segítség révén. Tehát novemberre„megkövesedésünkből“ vissza fogjuk nyerni rugalmasságunkat. Éljen a Vénusz retrográd!!😊


Amennyiben a Vénusz transzcendens planétával találkozik a retrográd idején, akkor szinte soha vissza nem térő, sorsszerű lehetőségeket kapunk az ún. „kis szerencse bolyótól“:

Ha az Uránuszunk♅ található az említett területen (1973-1977 között születettek esetében):
Egy igen felkavaró periódusban találhatjuk magunkat. Váratlan, gyors, de mindenképp visszafordíthatatlan változások történhetnek életünkben. Ami biztos, hogy a Vénusz retrográd idején megszűnik a fásultság, ami eddig jellemezte napjainkat. Merőben új tapasztalatokat szerezhetünk, járatlan utakra léphetünk s tulajdonképp ezáltal visszatérünk az élet igazi vérkeringésébe. A „ki vagyok és mit akarok itt?“ illetve a „milyen messzire akarok eljutni?“ kérdések letisztázódnak, hozzásegítve minket egy hitelesebb én-képhez és jövőorientáltabb gondolkodásmódhoz.


Ha a Neptunuszunk♆ található az említett területen (1953-1962 között születettek esetében):
Érzelmileg fokozott lesz a Vénusz retrográd időszaka; sóvárgással, vágyakozással teli. Azonban nagy valószínűséggel az álom és a valóság összemosódik az életünkben. A Neptunusz életre hívja az idealizmust, ugyanakkor sajnos a káoszt is. Csodás ötleteink támadhatnak, igazán kecsegtető képek vetülhetnek elénk illetve érthetetlen vonzódást érezhetünk valakihez. És valóban rá is lelhetünk lélektársi kapcsolatokra (nem kizárólag párkapcsolatról van szó!), azonban résen kell lennünk, mert nem biztos, hogy mindegyik kapcsolódásunk kölcsönös és nem minden vágyunk, elvárásunk gyökerezik a valóság talaján... 


Ha a Plútónk♇ található az említett területen (1981-1988 között születettek esetében):
Egy nagy-nagy passzióban találhatjuk magunkat. Erős emóciók törhetnek elő, melyek bizony függővé is tehetnek minket. Nem kizárólag személyekhez fűződő érzésekről van szó, hanem kedvelt gondolatainkhoz, cselekvéseinkhez illetve a hatalomhoz fűződőekről is. Vajon ki tartja kezében, hogy mit akarunk, mikor szerelmesek vagyunk vagy mondjuk elkap minket a hév egy-egy hobbink művelése során? És vajon az irányítás vagy valami más az, amitől hosszú távon is elégedettek leszünk? A Plútó a dolgok velejét keresi, tehát a vénuszi témákat (értékrend, harmónia, alkalmazkodás, kapcsolatok, szerelem, művészet) fogja megtisztítani és kikristályosítani életünkben.

Remélem, ezen információk segítségével még tudatosabban tudtok dolgozni magatokon és fontos feladataitokon!😉

Szeretettel:
Sebestyén Ági


Utóirat: Egyre többen kérdeztétek, hogy mivel lehetne viszonozni az írásaim, válasz e-mailek nyújtotta segítséget. Hálásan köszönöm, hogy egyáltalán megfogalmazódott Bennetek a viszonzás. A blog fenntartása időt, energiát igényel tőlem és a családomtól. Úgy tudtok nekem segíteni, ha a blog oldalán megjelenő hirdetésekre rákattintotok. Ezúton is köszönöm Nektek a jelenléteteket, a visszajelzéseiteket és a támogatásotokat is💖

*Aki nem tudja megállapítani, melyik életterületén zajlik a Vénusz retrográd, jelentkezzen nálam október folyamán  a(z óra és percre) pontos születési adataival (születési hellyel együtt!), Vénusz retrográd tárgyú e-mailben (pozitivkisugarzas@gmail.com-ra) és szívesen segítek😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése