2018. október 1., hétfő

Vénusz retrográd 2018 – A változás a szívünkben van

Pénteken kezdődik a Vénusz hátrálásának bő egy hónapja. Nagyon ígéretes lesz ez a 40 nap, mert mint a mesékben, ha végigjárjuk a próbákat, novemberben elnyerjük majd méltó jutalmunkat😊 És ha Vénusz, akkor ez a jutalom bizony értékrendünkkel, kapcsolatainkkal illetve pénzügyeinkkel kapcsolatos lesz💝 


A retrográd időszak mindig vizsgálódásról, átértékelésről szól. Témáink a Vénusszal az anyaghoz - mint birtokolható dolgokhoz- való viszonyunk, a kapcsolatteremtési képességünk, a harmónia és esztétika iránti igényünk, a tetszeni vágyásunk és érzékiségünk lesznek. Azon felül, hogy ezek egyébként is felettébb izgalmas témák, most a zodiákus legszenvedélyesebb jegyén keresztül tanulmányozhatjuk, mivel a Vénusz a Skorpió 10. fokán fordul. 
A Skorpió pedig a kozmikus ciklusok felügyelője; hozzá tartozik az élet, a halál és az újjászületés körforgása; a psziché, az ösztönök és a reflexek; minden, ami tabu, tehát a titikos vágyaink is. Mivel a Skorpió nem fél szembesülni saját árnyoldalával sem, ezért leviszi egész mélyre a Vénuszt, így a kapcsolataink tesztjét előidézve. Át kell vizsgáljuk, újra kell értékelnünk kapcsolatainkat és szerelmi életünket is. 

Ez a vérpezsdítő periódus emlékeztetni fog minket arra a dologra, amire mindig is vágytunk, de sosem kaphattuk meg (Skorpió Vénusz) és most el fog indítani, sőt, űzni fog minket, hogy megszerezzük. Rendkívül erős érzések, mindent elsöprő vágy vagy személyek esetében vonzás alakulhat ki bennünk. 
Ráadásul az Uránusszal együttműködésben mindez úgy történik, hogy kitaszítanak minket a komfort zónánkból a bizonytalanságba, az ismeretlenbe... Az átlagos néhány napos „gyors randevú“ helyett 3 hónaposra nyúlik az Érzékiség Bolygójának és a forradalmár Uránusznak a kapcsolódása. (Tehát rendkívüli fókuszban a Vízöntő energiák, akár csak a Mars esetében is!) Frissítő, új szituációkban és többször valószínűleg teljesen váratlanul kell bizonyítanunk, hogy értjük a Skorpióban hátráló Vénusz lelkünket átható üzenetét. Talán küzdelmes lesz, talán fájdalmas..., de a végén rájövünk, hogy a tapasztalat, amiket szerzünk és a végeredmény megéri, megérte! 


Legutóbb 2010. október-novemberben zajlott ugyanezen a helyen a Vénusz retrográd. Így az akkoriban lezáratlan ügyek, befejezetlen (érzelmi) tanulni valók újra felbukkanása várható: mint például korábbi szerelmek, régi barátok, akár előző életből hozott kapcsolatok, vagy a 8 évvel ezelőtti probléma (megcsalás, veszekedés, csak szeretői kapcsolat, szakítás stb.) megjelenése, immáron más szereplőkkel. Az ilyen típusú visszatérések általában lelkileg a legnehezebbek..., hiszen egykor azért hagytunk fel a megoldással, mert túl sok energiánkat emésztette fel, esetleg konkrét áldozatot, már-már ember feletti kemény munkát követelt tőlünk. 
A mostban viszont már nincs több kibúvó! Például a „csak arra kellek a másiknak“, „nem fogad el annak, aki vagyok“, „miért lázad fel ellenem, hisz én szeretem, imádom őt?“ problémaköröknek a felismeréseink által meg kell szűnnie. Igaz, hogy ez nagyon keserves lehet, de enélkül nem tudunk (és nem is érdemes) továbblépni; csak egy helyben toporognánk. 
Így legalább esélyt kapunk megérteni, hogy mit nem csinálunk jól: talán túlzottan meg akarunk felelni, azért vonzunk mindig magunkhoz olyan valakit, aki nem értékel minket? Talán mi magunk vagyunk kishitűek, ezért nem fogadnak el minket mások? Talán valójában mi manipulájuk a másikat és ezért lázad ellenünk a retrográd idején? 

Kép forrása: br.blastingnews.com

Tárd ki a szíved és őszintén vizsgáld meg magad!! Térképezd fel önmagad (mint egy idegent) és ne félj legtitkosabb vágyaid megismerésétől sem! Hagyd megtépázni az Egódat: ne akard kontrollálni, ami történik, csak menj bele és mindvégig maradj éber! Hogy hogyan? Gyakorold, hogy megtartod a távolságot a benned tomboló szenvedély és önvalód között. Akkor válj igazán objektívvá, mikor a legszélsőségesebb érzelmeket éled meg: törnél-zúznál, felrobbannál vagy éppen a végtelenségig nyújtanál (azaz birtokolnál...) egy számodra jó helyzetet ill. személyt! 

Mivel a Égi Királykisasszony még a Mérleg jegyébe is visszatér és ott fejezi be hátráló menetelését, így a próbák által megtanulhatjuk, hogy vágyaink beteljesüléséhez mások (!) és saját magunk előtt is rejtett igényeinkkel is tisztába kell kerülnünk. És talán nem adunk eleget önmagunkból (árnyoldalunkkal együtt!!) ahhoz, hogy kaphassunk?! Hiszen az adás és kapás kiegyenlítődésének univerzális törvényszerűsége mindig működik. És milyen gyönyörű ennek megtapasztalásához az uralmi helyzetben lévő Mérleg Vénusz♎ 

A következő 6 hét lesz tehát önvalónk alkímiája. Habár kihívásokkal teli, de a végén megtörténik szívünk metaforfikus újjászületése💖 

Azt gondolom, annál többet nem is tehetünk, mint hogy engedjük, hogy az új énünk megszülethessen november közepéig, aki már egy magasabb szintről szemléli önmagát és kapcsolatait!✨ 


Szeretettel: 
Sebestyén Ági 


Utóirat: Érdekes téma még, hogy hová esik a Skorpió 10. foka születési képletünkben és találkozik-e a retrográd Vénusz valamelyik bolygónkkal. Ehhez egy külön írást adok közre jövő héten😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése