2015. április 26., vasárnap

Anyák napi tipológia

Május első vasárnapja, idén május 3.-a: Anyák Napja. Ha tehetjük, biztosan apró meglepetéssel köszöntjük édesanyánkat és nagymamá(i)nkat ezen a napon, hogy megháláljuk nekik azt, hogy mindig ott vannak nekünk, mikor szükségünk van rájuk. De mivel szerezhetünk még igazán örömöt Anyák napján? Anyukánk csillagjegye alapján kaphatunk néhány tippet:

Küldöm ezt a cikket Édesanyámnak & drága Kisfiamnak, Áronnak, aki megtanított, milyen érzés anyukának lenni!

Kos anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy önállóságra tanítottál és mindig számíthatok a segítségedre.” 

Habár az energikus Kos anyukák általában nagyon kemények, mégis szívesen segítenek gyermekeiknek bármiben. Legyen szó bébiszitterkedésről, bevásárlásról, vagy épp költözködésről: biztosan mindig ott vannak mellettünk! Így sajnos nem mindig jut elég idejük önmagukra. A legszebb ajándék, ha egy kis kikapcsolódást ajándékozunk nekik. Például egy izgalmas könyvet, egy kozmetikai kezelést vagy akár kupont személyi edzésre.


Bika anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy mindig odaadóan gondoskodsz rólam és jelenléteddel biztonságot adsz nekem.”

A Bika anyukák igazi érzéki nők, aki nyitott mindenre, amit érzékszerveinkkel tapasztalhatunk. Megízlelni egy finom bort vagy édességet, megszagolni egy finom illatot, vagy tapintani egy finom ruhát, mind-mind remek örömszerzési mód egy Bika édesanya esetében. Ezért egy különleges szappan, egy parfüm vagy egy pihepuha takaró kitűnő ajándék lesz számára.


Ikrek anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy minden problémámat meghallgatod és mindig természetesen, vidáman segítesz megoldást találni.”

Az Ikrek anyukák imádnak beszélgetni, tanulni és utazni, ezért szabadidejükben biztosan sokat vannak úton valamilyen formában. Legjobb ajándék nekik, ha valamilyen utazásukat megkönnyítő kiegészítővel ajándékozzuk meg őket. Mondjuk egy navigációs rendszerrel, egy kozmetikai (úti) táskával, egy modern háton is hordható és keréken is gurítható bőrönddel vagy egy online nyelvi kurzussal.


Rák anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy megértésre és a család fontosságára tanítottál.”

A Rák anyukák legtöbbször kedvesek és melegszívűek, nem csak saját gyermekeiket látják el, hanem még a barátokat, barátnőket is szívesen látják. Romantikus lelküknek köszönhetően a virág lehet az egyik legszebb ajándék számukra. Akár cserepes növénynek, akár egy vágott virágcsokornak is nagyon örülnek. Esetleg ezt kiegészítve egy saját készítésű rajzzal, vagy egy közös családi fényképpel is meglephetjük őket. Mindenképp írjunk nekik rá személyes köszöntőt.


Oroszlán anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy büszke vagy rám és önbizalomra tanítottál.”

Az Oroszlán anyukák a zodiákus legélénkebb anyukái. Szeretik a társaságot és biztosan nem mondanak le életük azon területéről, ahol királynőnek érezhetik magukat (lehet ez a hobbijuk, munkájuk vagy társasági életük). Egy kis figyelmességgel garantáltan le tudjuk őket venni a lábukról. Például egy új smikkészletnek, egy feltűnő, szép táskának vagy egy vacsora meghívásnak biztosan nagyon fognak örülni.


Szűz anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy megtanítottál arra, hogy a rendszerezés segítségével hogyan teremtsek biztonságot magamnak.”

A Szűz anyukák habár nem kérkednek vele nagyon jól tájékozottak, mert mindennek alaposan utánanéznek. Ezenkívül jól szervezettek, intelligensek és szívesen tanulnak. Általában valamilyen formában nagyon figyelnek az egészségre: vagy reformételekkel, vagy a sportnak tulajdonítanak központi szerepet az egész család életében. Ezért ismeretterjesztő könyvek vagy nyelvkönyvek jó ajándékok egy Szűz anyuka számára, vagy akár egy előfizetés kedvenc magazinjára. Esetleg egyenesen egy nyelvi kurzusra is beirathatjuk őket.


Mérleg anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy mindig támogatod a benne élő művészt és kiegyensúlyozottságra tanítasz.”

A Mérleg anyukákra jellemző, hogy békét és harmóniát teremtenek minden helyzetben. Fontosnak tartják a kapcsolatokat, akár nemzetközi szinteken is. Ezért általában ismerik a különböző kultúrákat (ételeket, zenéket, szimbólumokat) és szívesen utaznak. Mivel általában szeretnek fényképezni, akár az elektronikus képkeret vagy a fotóalbum is jó választás lehet ajándéknak. Vagy otthoni dísztárgyakkal is meglephetjük őket, mint például faltetoválás, két darabból álló festmény, egy pár szép gyertyatartó az étekző asztalra stb.


Skorpió anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy öntudatosságra neveltél.”

A Skorpió anyukák vagy nagymamák érzelmi középpontként a család „urai és paracsolói”. Nagyon szenvedélyesek és elhivatottak, legfontosabb feladatuknak érzik, hogy összetartsanak minden családtagot. A Skorpiók általában hívei a spirituális nevelésnek, és akár tudatosan, akár tudattalanul erős kötést (negatív esetben függőségi viszonyt) alakítanak ki gyermekeikkel. Jó ötlet számukra egy izgalmas krimit, vagy ezoterikus témában könyvet, esetleg tanfolyamot ajándékozni. De az ajándékkupon is jó választás lehet.


Nyilas anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy minden nap hittel és pozitív gondolatokkal töltesz fel.”

A Nyilas anyukák általában optimizmusták és jó kedvűek. Született kalandorok, vállalkozó szelleműek és nyitottságukkal próbálnak példát mutatni gyermekeiknek, hogyan fedezzék fel a nagyvilágot. Mivel természetüknél fogva szívesen utaznak az utazáshoz szükséges kiegészítőkkel biztosan örömet szerezhetünk nekik. Például fülhallgatóval, elektronikus könyvolvasóval, útikönyvvel (tele térképekkel, fényképekkel és kulturális információkkal). De akár különböző nemzetek ételeit tartalmazó szakácskönyvvel is megajándékozhatjuk őket.


Bak anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy felelősségteljes emberré neveltél, és hogy erős támaszom vagy az életben."

A Bak anyukák a család szilárd pontjai, akik minden családi ügyet kézben tartanak. Bármit megtesznek azért, hogy ellássák gyermekeiket. Olykor hajlamosak túl keményen is dolgozni ezért. Tehát mindenképp valami kikapcsolódási lehetőséget ajándékozzunk nekik. Mivel szeretik az egyszerű és praktikus dolgokat, egy kényelmes ruhadarab vagy lábbeli, egy puha takaró, esetleg aromaterápiás illóolajok is szép ajándékok lehetnek számukra. És a saját készítésű üdvözlőkártyáról semmiképp se feledkezzünk meg.


Vízöntő anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy édesanyám, a legjobb tanácsosom és a barátnőm is vagy egyben.”

A Vízöntő anyukák igazi modern nők, akik folyamatosan haladnak a korral. Tiszteletben tartják családtagjaik személyes szabadságát és ugyanezt várják el cserébe ők is. Fiatalosak és bármiről szívesen beszélgetnek gyermekeikkel és gyermekeik barátaival is. Érdemes nekik „nem szokványos” ajándékot adni. Például belépőket egy újszerű színházi vagy zenei előadásra, egy modern vagy épp antik tárgyakat bemutató kiállításra.


Halak anyuka, nagymama

Legszebb mondat számára gyermekétől: „Köszönöm, hogy mindig megértő vagy és egészéges önértékelést neveltél belém.”

A Halak anyukák és nagymamák az igazi együttérzű, vajszívű szülők. Az ő szemükben semmi rosszat sem követhetnek el gyermekeik, mindenben támogatják és megvédik őket. Családtagjaik épsége mindenek előtt való számukra. Érzékeny, befogadó természetük miatt érdemes művészetekkel kapcsolatos meglepetéssel készülni nekik. Például egy kreatív fényképalbummal, egy klasszikus vagy könnyű zenei válogatás albummal, esetleg hosszas fürdőzéseikhez fürdősóval vagy aromaterápiás kellékekkel.

Köszöntsünk idén májusban is szeretettel minden Anyukát, Nagymamát & Dédnagymamát! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése